Woontips

5 tips om je huis optimaal te beveiligen!

Een veilige thuis is een plek waar we allemaal naar verlangen, waar je mooie herinneringen maakt en waar je jezelf kunt zijn. Maar in een wereld waar veiligheid niet altijd vanzelfsprekend is, is het belangrijk om maatregelen te nemen om je huis te beveiligen. Ook in Het Sundae Huis 2.0 tillen we veiligheid naar een hoger niveau, want wij hebben de ultieme partner in crimeVerisure!

Let's go en ontdek de beste tips die je leiden naar een veilige thuis!

Tip 1: Een goede beveiliging begint bij de basis!

Zorg ervoor dat je deuren en ramen stevig zijn en voorzien zijn van sloten van goede kwaliteit. Versterk indien nodig zwakke punten en zorg ervoor dat er geen gemakkelijke toegangspunten zijn voor potentiële indringers. Overweeg het installeren van bewegingsgeactiveerde verlichting buiten aan je huis. Zo biedt Verisure een outdoor camera aan, die een licht activeert wanneer er beweging te zien is. Deze al dan niet verdachte beweging kan je als bewoner dan volgen via de Verisure app.

Kies je voor een alarmsysteem van Verisure? Dan worden indringers al meteen afgeschrikt door een gevelplaat die aanduidt dat de woning beveiligd is! Ontdek hieronder de veiligheidsystemen van Verisure!

Tip 2: een extra oog voor veiligheid 

Een zeer effectieve beveiligingsmaatregel is het installeren van beveiligingscamera's. Beveiligingscamera's zijn niet alleen een afschrikmiddel, maar ze kunnen ook waardevol bewijsmateriaal leveren in het geval van een inbraak of andere ongewenste gebeurtenissen.

De Verisure slimme camera's bieden real-time videobeelden van je huis via een handige smartphone-app. Deze camera’s detecteren automatisch beweging en je ontvangt dan direct meldingen bij verdachte activiteiten. Dankzij het nachtzicht van de camera’s heb je altijd duidelijke beelden, zelfs in het donker. De buitencamera aan je huis activeert ook automatisch een licht wanneer er beweging gedetecteerd wordt. Met tweerichtingscommunicatie kun je niet alleen kijken, maar ook praten en luisteren via de camera. Deze camera's kunnen naadloos worden geïntegreerd in het bredere Verisure-beveiligingssysteem, waardoor je een uitgebreide beveiligingsoplossing hebt. Super handig toch?

Tip 3: optimale gemoedsrust, 24/7

Wil je altijd op je beide oren kunnen slapen? Kies dan voor een uitgebreid beveiligingssysteem, zodat je op elk moment van de dag en de week gerust kunt zijn. Zo’n breed systeem van Verisure is verbonden met een erkende meldkamer, die 24/7 waakt over jouw huis. Deze meldkamer krijgt bij een alarm automatisch beelden door, die gemaakt werden met fotodetectoren. De operator die het alarm behandelt, kan ook luisteren en praten via de Voicebox. Deze operator kan dan beslissen om hulp in te roepen door een noodnummer te contacteren of een bewakingsagent ter plaatse te sturen. Als bewoner hoef je je dus nooit zorgen te maken!

Tip 4: plaats een alarm

Een alarmsysteem is altijd een slimme keuze als het gaat om huisbeveiliging. Schakel het eenvoudig in wanneer je vertrekt en schakel het moeiteloos uit wanneer je thuiskomt. Met Verisure wordt dit nog gemakkelijker dankzij een persoonlijke badge die je aan je sleutelbos kunt hangen. Geen gedoe meer met het invoeren van codes!

Tip 5: veiligheid in eigen handen

Ten slotte, maar zeker niet onbelangrijk, is het essentieel om bewust te zijn van je eigen gedrag en gewoonten. Zorg ervoor dat je altijd de deuren op slot doet, zelfs wanneer je maar heel even weggaat. Wees voorzichtig met wat je deelt op sociale media, vooral wanneer je van huis bent. Deze kleine gewoonten kunnen een groot verschil maken in de beveiliging van je huis.

Wist je dat...?

… Je bij Verisure niet alleen terecht kan voor inbraakbeveiliging, maar ook voor andere belangrijke vormen van beveiliging? Ze bieden een breed scala aan extra beveiligingsoplossingen om je huis volledig te beschermen.

Eén van die extra's is brandbeveiliging. Verisure heeft geavanceerde rookmelders die direct een alarmsignaal geven bij het detecteren van rook. In geval van nood krijg je niet alleen een waarschuwing op je telefoon, maar worden ook de Verisure operators op de hoogte gebracht. Zo kunnen ze indien nodig meteen de politie of brandweer verwittigen. Van een goeie service gesproken!

Daarnaast biedt Verisure ook bescherming in noodsituaties. Dankzij de SOS-knoppen op het bedieningspaneel sta je meteen in contact met een operator, die dan de hulpdiensten voor jou kan verwittigen.

Ze hebben ook waterlekdetectie, waarmee je tijdig lekkages kunt opsporen en waterschade kunt voorkomen. En met hun slimme domotica functies kun je zelfs elektrische apparaten in je huis op afstand bedienen en beheren, voor extra gemak en veiligheid.

Kortom, Verisure biedt niet alleen inbraakbeveiliging, maar ook brandbeveiliging en bescherming in noodsituaties. Met hun uitgebreide aanbod kun je jouw huis volledig beveiligen en met een gerust hart genieten van een veilige leefomgeving.

Binnenkort komt een Verisure adviseur bij ons langs om samen te bekijken wat de beste opties zijn voor de beveiliging van Het Sundae Huis. Dus héél snel meer hierover!

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.