Woontips

Maak van een saaie muur een opvallende art wall!

First things first!

Voor dat je begint denk je best na over welke kunstwerkjes, foto’s of tekeningen je graag wilt ophangen. Het is altijd mooi als het samen een mooi geheel vormt. Ook heb je nog enkele tools nodig voordat je kan beginnen.

Wat heb je allemaal nodig?

  • hamer of boor
  • geruit papier
  • pen of potlood
  • meetlat
  • spijkers of schroeven en pluggen
  • plakband

Let’s go!

Mix en match met verschillende kaders, vormen, groottes, kleuren en prints. Zo creeër je het effect dat je zelf wil. Dat is wat er net zo leuk aan is! Wil je een meer geordende art wall? Dat kan! Gebruik dan voor alle kunstwerkjes dezelfde kaders of een bepaald kleurenpallet die past in de ruimte.

Tip 1: Zorg voor een mooie lay-out

Ga je voor kaders die dezelfde afmeting hebben? Dan is een raster een makkelijke manier om je hierbij te helpen. Als je kaders in verschillende afmetingen hebt, maar toch orde wilt houden, kan je een middellijn of onderlijn gebruiken. Zo creëer je een gevoel van harmonie en rust.

Natuurlijk kan je ook voor een organische lay-out gaan. Zonder rasters en lijnen. Gewoon op je gevoel afgaan! Dit is vaak de makkelijkste manier om een art wall te creëren. Probeer eerst enkele verschillende composities door de kaders op de grond te leggen en kies dan de mooiste manier volgens jou.

Tip 2: Meet en test!

Voor je begint te hameren of te boren meet je best nog eens, want niemand wil overbodige spijkers in de muur, toch? Hier zijn 2 verschillende manieren voor. 1/ Je kan op een gerasterd papier jouw muur en kaders op schaal tekenen. 2/ Ofwel kan je op de muur, de kaders aftekenen met plakband. Deze aanpak werkt het beste als je wat ruimte hebt.

Tip 3: eerst nog even controleren!

Je bent er bijna! Nog even enkele puntjes overlopen om foutjes te vemijden. Het is de bedoeling dat de frames blijven hangen, dus controleer even of het zal lukken met spijkers of misschien werk je beter met schroeven en pluggen.

Het is ook belangrijk dat de afstanden tussen de verschillende kaders kloppen. Plakband is hierbij handig, want je kunt er direct op meten en tekenen. Hou zeker rekening met het ophangsysteem van de kaders, want deze kan soms per kader anders zijn. En nu ophangen maar!

Ingelijst aan huis in 3 stappen!

Hoe handig is het als je gewoon jouw foto’s kan uploaden en die zo ingelijst aan huis geleverd krijgt? Wel, daarvoor moet je bij Print&Frame zijn. In slechts 3 stappen ben je klaar!

Eerst laad je de foto’s op die je overweegt te gebruiken. Wanneer je een collage maakt is het beter dat je meer foto’s upload dan dat je eigenlijk zal gebruiken. Dit is handig als je de collage nog wilt aanpassen in de volgende stap.

Daarna kies je het kader die jij het mooist vindt. Ook kan je alle kaders kiezen met of zonder passe – partout. In de laatste stap kan je nog enkele kleine aanpassingen doen zoals knippen, draaien en zoomen. Et voila! Zo snel en gemakkelijk is het.

Het is ook altijd leuk om wat inspiratie op te doen. Ook in de woonverhalen zijn ze fan van het concept! Spot enkele leuke kaders van Deknudt Frames bij:

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.