woonverhalen

Sfeervol in alle eenvoud bij Ester in Melle

Huispaspoort

Ester, digital content creator (30) en Matthijs, professor (34) met kinderen Jules (7), Alixe (6) en Remi (2 maanden)

Gerenoveerd herenhuis uit 1932 in Melle

Aangekocht in 2017

Al vier jaar in volle verbouwing

tip: bewaar op Pinterest

Woonverhaal

In de zomer van 2017 verhuisden Ester en Matthijs naar hun nieuwe woonst in Melle. Ze zagen het potentieel in een oud herenhuis dat ze project na project opfrissen. Van dakwerken tot een nieuwe keuken en binnenkort een gevelrenovatie kan je ’t best een stevige verbouwing noemen.
“Het voelt alsof we al vier jaar tussen de verfpotten en de werkmannen zitten, maar we zijn wel enorm trots op wat we gerealiseerd hebben”, klinkt het bij Ester. “Corona heeft ons ook wat tijd gekocht om projectjes aan te pakken waar we anders niet toe gekomen zouden zijn.”

Zo werd de speelkamer op zolder recent omgetoverd tot een fijne slaapplek voor de twee oudste telgen, Jules en Alixe, die hun voorheen gedeelde kamer doorgeven aan kleine Remi. De babykamer is nog toekomstmuziek, een bewuste keuze van de kersverse ouders: “We weten uit ervaring dat die kamer de eerste zes maanden praktisch niet gebruikt wordt, dus die richten we in als de tijd daar is. Voorlopig slaapt Remi gewoon bij ons, tot hij ’s nachts geen extra zorg meer nodig heeft.”

Bed: Sleepworld – Nachtkastjes: Krea-Colifac – Posters: Desenio – Hemelbed Remi: Kidsdepot

Bij aankoop was de woning niet alleen verouderd, maar ook erg onaantrekkelijk ingericht en donker. Zwarte muren lieten de lichtrijke ruimtes weinig tot hun recht komen. Ester en Matthijs brachten daar verandering in met een likje verf in gebroken wit en vrolijke blauwvarianten her en der: een eenvoudige ingreep met een groots effect.

Zetel: Molecule – Salontafels: Weba – Groene poef: Pib – Tapijt: Tweedehands – Staanlamp en hanglampen: Brico

De charme van de woning zit ‘m in de persoonlijke details in de afwerking.

Houten meubilair en vloeren wakkeren het gezelligheidsgehalte aan, al zijn het vooral de personal touches in de afwerking die het ‘m doen. Posters die verwijzen naar de Gents-Oostendse roots van het koppel, een perfect-imperfecte mix van eetstoelen en enkele vintage vondsten: ze dragen allemaal bij tot de charme van deze herenwoning turned levendige gezinsstek.

Tafel: veiling – Stoelen: Mix van kringloopvondsten, Tripp Trapp en Kringwinkel – Wandkast: veiling – Landkaart: oudeschoolkaarten.be

De blikvangers

01: kidsproof keuken

De vorige keuken maakte plaats voor dit IKEA-exemplaar van de Askersund-collectie: Esters favoriete plek voor bakavonturen met de kids. Het keukenblad en onderstel werden op maat gemaakt.

02: schat uit de sixties

Ester kreeg deze vintage landkaart cadeau van Matthijs, die ‘m op de kop kon tikken via www.oudeschoolkaarten.be. Een pareltje uit 1966!

03: zichtbare draagbalken

In de zolderkamers waar Alixe en Jules slapen, stelen houten draagbalken de aandacht. Ze zorgen voor een authentiek element en brengen tegelijk een stukje warmte in de witte ruimtes.

04: bedroom blues

Met de hulp van een kleurcoach kozen Ester en Matthijs deze turquoise tint voor de accentmuur in hun slaapkamer, helemaal matchy-matchy met de posters boven het hoofdeinde.

Keuken: IKEA – Keukeneiland: Op maat gemaakt – Barstoelen: Weba

Bed en kratjes: IKEA – Beddengoed: Disney – Blauwe zitzak: Nobodinoz – Wanddeco ruimtevaarder: Atelier Lychee – Kaders walvissen: Print & Frame

Bed, beddengoed, kast en roltafeltje: IKEA – Hemelbed: Jollein – Hangstoel: Strandwinkel – Tapijt: Trendcarpet – Behangpapier: Roomblush – Macraméhanger: Action – Poster sterrenbeeld: Mapiful

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Ester & Matthijs!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

schrijf je in

Wil je niets missen van onze verbouwavonturen én altijd als eerste de nieuwe wooninspiratie ontdekken? 

Laat je e-mailadres hier achter en ontvang alle nieuwe updates, inclusief sneak-peeks en behind the scenes! 

schrijf je in