blogs seizoen 1.0

Next steps in het Sundae Huis

Zo gaat het goed! De technieken zijn opgestart!
In het volledige huis wordt alle elektriciteit en sanitair vernieuwd. Even een update!

In de vorige blog zagen jullie dat er reeds een nieuwe riolering geplaatst werd. Daarbovenop kwam dan ook meteen een nieuwe vloerplaat. De mannen van de ruwbouw waren echter nog niet rond, want zo moesten zo hier en daar wat kleine zaken opgemetst worden ter voorbereiding van verdere stappen. Zoals de plaatsing van het schuifraam en het vast raam achteraan aan de keuken en met toegang tot de stadstuin. Belisol zal deze komen plaatsen en dus moet alles perfect opgemetst worden. We willen natuurlijk dat alles mooi past!

Vrij meteen nadat de vloerplaat uitgedroogd was en we er terug op mochten werken, kwam het installatiebedrijf van Frederick langs om de technieken op te starten ivm elektriciteit en sanitair. Dwz. alles wat betreft toe- en uitgangen van schakelaars, stopcontacten en lichtpunten. Er wordt een compleet nieuwe elektriciteitskast geplaatst en deze werd goedgekeurd door Fluvius.

De voorzieningen voor bad, douche, toiletten, watertoevoer voor wasmachines, vaatwasser etc, namen Frederick en zijn team op zich. Alles volgens de op voorhand uitgewerkte plannen. Hier hebben wij het advies van Frederick en onze projectleider Jeroen gevolgd. De keuken en bv de badkamer zullen hierop afgestemd worden bij het maken van de keuzes. Uiteraard wordt alles nog eens nagemeten, dus als er dan een wijziging zou zijn in bv de plaats van de kookplaat, dan zullen wij hier in het plan met Kaster rekening mee moeten houden. Je vertrekt altijd van een idee, en dat idee zal in functie van verdere stappen in het plan ge-update moeten worden.

Als schakelmateriaal, zullen we werken met Niko. Alles van verlichtingsarmaturen is nog in overleg. De badkamer en sanitaire ruimtes, zullen gekozen worden bij Van Marcke. De keuze van de badkamer staat binnenkort op de planning. Later meer hierover!

Eline in overleg met Frederick Masschelein, de vakman voor de technieken

Zoals je kan zien is het huis al heel wat veranderd. En de komende maanden zal dat nóg meer het geval zijn. Ben je ook zo benieuwd naar het resultaat als wij? 

What's up next?
01. plaatsen van schuifraam en vast raam
02. spuiten van PUR, de vloerisolatie
03. chappen als stabiele ondergrond
04. gyproc plaatsen en muren pleisteren

Tot snel! 

Meer weten over de eerste start van ons renovatieproject?

Check onze blog!

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.