blogs seizoen 1.0

Afbreken en nu terug opbouwen!

En meteen goed nieuws!


Team Sundae werd uitgebreid! Zara kwam mee in het team en zal de content van het Sundae Huis en onze friends mee in beeld brengen en het Sundae concept mee ondersteunen. Welkom Zara!

Ik ben héél enthousiast om samen met Eline het Sundae-verhaal verder uit te bouwen!

In een vorige blog zetten we de afbraakwerken in de kijker. Zoals je kon zien in de video hierboven, is de afbraak rond en zit de ruwbouw in de laatste fase! Er werden muren gesloopt om de ruimtes groter te maken en de bijgebouwtjes achteraan gingen ook weg zodat de stadstuin groter werd. Uiteraard moesten er poutrelles geplaatst worden om de stabiliteit te garanderen. Deze studie deden wij via een bouwkundig ingenieur, i.s.m. onze projectleider Jeroen. Op dit soort zaken, bespaar je best niet! Deze professionals zijn hierin gespecialiseerd!

De houten constructie op het eerste verdiep was ook aan vernieuwing toe. Alles werd verwijderd, straks komt er een nieuwe OSB constructie en wordt de houten badding extra ondersteund. Zodat de vloerbekleding hier straks ook helemaal effen ligt. De plafonds op de gelijkvloers zullen dmv gyproc helemaal toegemaakt worden, zodat we eventueel inbouwspots e.d. kunnen voorzien. Dit is trouwens ook makkelijker werken voor de elektricien.

Toen alle brokstukken verdwenen waren uit het huis, kwam de werkelijke ruimte terug zichtbaar én die was nog beter dan ervoor. Nu er enkele muren weg zijn is de leefruimte een stuk aangenamer. De keuken wordt nu een echte leefkeuken. Ideaal! Zachtjes aan tijd om al wat keuzes te maken omtrent de vloer, keuken en badkamer! Dit zijn toch wel al belangrijke stappen die je moet nemen voordat je verder gaat. Zodat de elektricien en sanitaire vakman weet wat je waar wil. Uiteraard bekeken we dit al ook al vooraf tijdens de uitwerking van de startplannen. Maar heel in detail komt dit pas in latere fase.
In deze stappen nemen we jullie ook wel graag mee in latere blogs.

Nu alles uitgebroken is, wat moest uitgebroken worden, was het tijd voor een compleet nieuwe riolering! We doen geen half werk bij Sundae :-)
Na dit werk, kwamen ze een nieuwe vloerplaat in beton gieten. Meteen een ander zicht! Hierop kan de elektricien zijn voorbereiding doen en kunnen we verder opbouwen met de isolatie en de chape.

De volgende stappen na de afbraak

01. opmetsen van de aangepaste raam-openingen
De keuken moest lichtrijker en ruimer worden, dat stond vast! Dus komt er een nieuw groot schuifraam van Belisol. Zij kwamen reeds alles opmeten. En aldus werden de bestaande raamopeningen aangepast, en werd er opgemetst om de nieuwe openingen te creëren.

02. nieuwe riolering
Bij een totaalrenovatie gaan we héél diep, tot onder de vloerplaat. De vloerplaat ging weg, maar ook de riolering werd compleet vernieuwd door de vakmannen van de ruwbouw. 

03. betonfolie
Hier zie je dat men een folie legt die overgoten wordt met het beton. De folie dient als beschermlaag tussen het beton en de ondergrond. En ook tegen tegen kou en vocht. Het zorgt ervoor dat het beton langzaam kan uitharden en voorkomt optrekkend vocht in de muren!

04. vloerplaat in beton
Nadat de nieuwe riolering er lag, kwamen ze de dag erna al om het beton te gieten. Hiermee creëren we een nieuwe vloerplaat. Een goeie basis is van uiterste belang. Hierop kan de elektricien verder werken, maar ook de chapist.

Je beslist best op tijd wat voor soort vloerbekleding je wil. Gezien elk type vloer een andere dikte heeft. Dit is erg belangrijk voor de afbreker en de chapist. Wij kozen voor Royaux, voor de plaatsing van de chape en isolatie. Het Royaux team streeft naar een zorgvuldige uitvoering en perfecte afwerking! Royaux is in West- en Oostvlaanderen een erg gevestigde waarde. Daarom ook deze keuze!
Binnenkort komt Broes, één van de sympathieke broers van Royaux langs bij ons op de werf om een controle uit te voeren zodat ze zeker zijn dat alles klaar staat om de werken op te starten. Hun bezoekje zullen we ook online brengen!

We frissen ook nog even onze nieuwe plannen op!

Hoe het er vroeger uitzag zie je hier!

Wie onze sociale media kanalen ook volgt, heeft vast al gezien dat we voor het Sundae Huis met Floorify zullen werken. De mooie én trendy vinyl vloeren van Floorify hebben een warme uitstraling én zijn bestand tegen schokje, maar ook tegen water en vlekken! Benieuwd welke vloer waar komt in het Sundae Huis?
Later meer hierover!

In de volgende blog laten we al enkele ideetjes qua inrichting en keuze van materialen op jullie los.
Blijf ons zeker volgen om te zien hoe het Sundae Huis stap voor stap een warme thuis wordt! 

Tot snel en kom gerust even langs het huis als je in de buurt bent!

Benieuwd met welke friends wij gaan samenwerken voor renovatie en inrichting van het huis?

Check het hier!

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

over sundae

Sundae huis

Wil je niets missen van onze verbouwavonturen én altijd als eerste de nieuwe wooninspiratie ontdekken? 

Laat je e-mailadres hier achter en ontvang alle nieuwe updates, inclusief sneak-peeks en behind the scenes! 

schrijf je in