Rode tegels en een vrijstaand ligbad: de badkamer krijgt vorm

Klaar voor een mooie onthulling van de progress in de badkamer in het Sundae Huis?
Yes, in deze blog tonen we jullie maar al te graag hoe de badkamer er op dit moment uitziet en hoe we van een kleine, oude badkamer evolueerden naar een smaakvolle en rustgevende plek. Check hieronder het voorlopige resultaat! 

Wat meteen opvalt in de badkamer? De rode tegeltjes aan het bad, duh! Deze prachtige rode/ bordeaux tegels van Revoir Paris kozen we uit bij Groep Verhelst en brengen zo'n mooie eyecatcher in de badkamer. Ze brengen kleur en een levendige sfeer in de ruimte en zorgen voor verbinding met de rode accenten die ook op het gelijkvloers aanwezig zullen zijn. Je merkt misschien op dat bepaalde tegels geplaatst werden met de kopse kant naar voor. Daar heeft Eline bewust voor gekozen om ze het niet té perfect en strak wil. Zo wordt het artisanale karakter van de hand made tegels benadrukt. In de douche kozen we voor neutrale tegels, in een effen witte kleur, van 30 op 60 cm.

Bij Groep Verhelst vind je trouwens een ruim aanbod aan tegels voor je hele huis. Ga zeker eens langs in één van hun showrooms om inspiratie op te doen, net zoals wij langsgingen in de showroom van Kuurne

 

de tegels die we bij Groep Verhelst bestelden

Na de plaatsing van de tegels, was het tijd om de essentiële elementen in de badkamer te installeren: het bad, wastafelmeubel met lavabo en al het kraanwerk, van onze Friend Van Marcke. Als je ons volgt vanaf het begin van deze verbouwing, weet je dat vooral Eline grote fan was van een ligbad. Wel, goed nieuws, want Eline haar bad kreeg bij deze een mooie plek in de badkamer ;-). Zo'n vrijstaand bad is echt onze ultieme tip om een luxueuze vibe te creëren in de badkamer! 

Eline super blij met het ligbad ;-) 

Van groot belang in de badkamer is natuurlijk ook het wastafelmeubel en de lavabo, die ook helemaal een match zijn met de sfeer in de rest van het Huis. Het donker hout wastafelmeubel in laminaat zet de toon verder van het gelijkvloers en ook het keramiek tablet met ceppo patroon dat hierop ligt, vormt een link met de vloer in betonlook. Nog een tip van ons aan jullie: kiezen voor terugkerende materialen en kleuren brengt rust en eenheid in huis! En om de lavabo te doen passen bij het bad, kiezen we voor een witte versie met een mooie ovale vorm. Oh ja, de grote rechthoekige spiegel boven het wastafelmeubel zorgt echt voor een veel ruimer gevoel in de badkamer. 

Wij zijn ook zeer blij met het kraanwerk in de ganse badkamer, dat afgewerkt is in 'brushed nickel', of geborsteld nikkel dus. Dit materiaal is tijdloos, maar geeft een extra touch én is trouwens ook super onderhoudsvriendelijk omwille van de geborstelde textuur. Echt een aanrader! Verder raadde Van Marcke-energieadviseur Walid ons aan om een elektrische handdoekradiator te installeren. Die zal er niet alleen voor zorgen dat de handdoeken super snel droog worden, maar warmt de ganse ruimte ook zeer snel op én kan je zelfs programmeren zodat de badkamer lekker warm is vooraleer je de douche instapt. 

Spot je ook al de schildertechniek op de muur? De badkamer werd ondertussen ook al geschilderd met BRUUT. Da's een textuurverf van Paintfactory met een super uniek uitzicht. Later tonen we meer hierover! 

Bekijk ook de aflevering op Focus & WTV, waarin je ziet hoe een handige kijker samen met onze installateur het badkamermeubel installeerde! 

Check het hier

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.