Op ontdekking in de showroom van Verhelst

Wat is het fijn om tijdens de renovatie van het Sundae Huis 2.0 een partner als Verhelst aan onze zijde te hebben! Deze multispecialist richt zich op een ruim doelpubliek en biedt daarbij materialen aan voor zowel doe-het-zelvers, architecten, aannemers, stielmannen als bouwprofessionals. Verhelst wil een vertrouwde compagnon zijn voor elke (ver)bouwer. Dat komt goed uit, want compagnons hebben we er graag bij om van het Sundae Huis 2.0 een droomplek te maken!

Zoveel materialen op één plek … Wat een luxe!

Voor onze nieuwe badkamer- en terrastegels, binnendeuren en buitenverlichting rekenen we telkens op de diensten van Verhelst in Kuurne. Deze multispecialist, onderdeel van Groep Verhelst, vind je overal in Vlaanderen. Een van de pluspunten van Verhelst is het uiteenlopende aanbod dat ze kunnen voorleggen. Ben je bezig aan een verbouwing, dan kan je voor heel wat benodigdheden bij Verhelst terecht. Net als wij! :-) 

“De combinatie van ons veelzijdige aanbod en de mogelijkheid tot snelle levering maakt Verhelst tot een unieke speler op de bouw- en verbouwmarkt”, vertelt Sergio van Verhelst. “Daarnaast hebben we de expertises van echte bouwexperts ter beschikking. We zijn in feite een one-stop-bouwshop.”

In die one-stop-bouwshop gingen wij met veel plezier langs. Ontdek hier welke avonturen we er beleefden:

Een overvloed aan tegels

De badkamer is een plek die in het Sundae Huis 2.0 een waar plaatje moet worden. Een weloverwogen keuze is dan ook geen overbodige luxe. In een badkamer bepalen de tegels een groot deel van de look. Om de juiste tegels te kiezen, is het belangrijk het materiaal te kunnen bezichtigen. Daarvoor is de Verhelst-showroom het ideale oord. 

Onze voorkeur viel op effen witte douchetegels van 30 op 60 centimeter. De betegeling aan het bad en aan het wastafelmeubel zal dan weer bordeaux worden, in de vorm van wandtegels van het Belgische merk Revoir Paris. Het oppervlak van de tegels is niet helemaal glad, waardoor er toch een levendige sfeer ontstaat. Het resultaat zal een badkamer met een zuivere maar dynamische look zijn. Love it! :-)

tip: bewaar op Pinterest

Laat het gras maar groeien

Bij Sundae zijn we heel trots op onze Kortrijkse tuin. Want een tuin midden in de stad is goud waard. Geen betere plek om tijdens de lente te genieten en tijdens de zomer te chillen. De voetjes ontbloot, genietend van de zonnestralen én van een degelijke ondergrond. Want geen perfecte tuin zonder een toepasselijke terrastegel! 

Wij zijn alvast fan van betontegels waar het gras tussendoor kan groeien. Geen probleem voor Verhelst, want je vindt er terrastegels voor elke stijl, in alle materialen en voor elke buitentoepassing: van de aanleg van je oprit, je tuin of je terras tot de finishing touch voor je zwembad. Daarbij kun je kiezen tussen onder meer betontegels, keramische tegels, natuursteen en kleiklinkers.

Wat een weelde! Niet evident om binnen dit grote aanbod een keuze te maken. Daarom is het belang van de Verhelst-showrooms niet te onderschatten: “We proberen klanten steeds te overtuigen om langs te komen in een van onze showrooms”, vertelt Sergio. “Ze zijn namelijk een absolute meerwaarde. Tegels moet je namelijk voelen! In onze showrooms zijn de mensen vrij om zelf rond te kuieren. Onze vakmensen staan echter steeds klaar om hun kennis te delen. We werken ook graag met moodboards, om combinaties te visualiseren en de klant duidelijk te maken wat werkt.”

Verhelst laat ons het licht zien

Om niet alleen overdag, maar ook ’s avonds en ’s nachts in de tuin te kunnen vertoeven, is een degelijke buitenverlichting meer dan op zijn plaats. Bij Verhelst vonden we een kwalitatief aanbod voor tuin en terras. Ons oog viel op een ledspot van SCOPE, een in-lite muurlamp van BLINK en een staande in-lite buitenlamp van LIV. De ideale combinatie om voor een klare kijk in de Sundae-tuin te zorgen.

Wij lopen de binnendeuren plat

Er wordt weleens gezegd dat binnendeuren je interieur kunnen maken of kraken. Met onze keuzes gaan we resoluut voor het eerste. Voor het Sundae Huis 2.0 gaan we voor twee soorten binnendeuren. De eerste is een Theuma-deur in EBC morning white. Een heel milieuvriendelijke deur, want de deuren worden vervaardigd zonder CO2- of ozonuitstoot. De EBC-lak zorgt er dan weer voor dat de deur haar kleur behoudt en niet vergeelt. Een combinatie van duurzaamheid en kwaliteit, dat zien we graag! :-)

De tweede binnendeur waar ons oog op viel, is de Xinnix X1. Deze deur wordt gekenmerkt door een systeem met onzichtbare aluminium kozijnen. De deuren gaan, met andere woorden, helemaal op in de wand, wat een zeer minimalistische. uitstraling geeft. Een strakke look, om de accenten op andere plekken in het huis te leggen. Helemaal ons ding!

Een waardevolle friend

Het bezoek aan de Verhelst-showroom in Kuurne maakte ons heel wat wijzer. Door onze wensen voor te leggen aan de Verhelst-specialisten, konden we efficiënt op zoek gaan naar materialen met meerwaarde voor het nieuwe Sundae Huis. 

Ook na de aankoop blijft Verhelst zijn klanten bijstaan: “Voor raad en daad kan de klant steevast bij onze medewerkers terecht”, vertelt Sergio. “Daarnaast geven we de klanten graag onderhoudstips, om bijvoorbeeld hun tegels in de beste kwaliteit te houden. Zo gaat de investering een hele tijd mee.” 

Je leest het: bij Verhelst ontdek je niet alleen een massa materialen, maar ook een schat aan services. Verhelst is zijn titel van ‘ultimate friend’ meer dan waard!

de volgende keer in het sundae huis

... tonen we graag wat we hier aan het bewonderen zijn: de gloednieuwe uitbouw aan het Sundae Huis! 

bekijk alle afleveringen 

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

volg ons avontuur

voor alle interieur- exterieur en styling inspiratie

instagram