Woontips

5 tips om een industrieel interieur te creëren

Tegenwoordig is een industriële stijl in je woning helemaal hip! Heb je plannen om je huis opnieuw in te richten? Of heb je gewoon nieuwe meubels nodig? Ga voor de industriële look! Deze stijl geeft karakter aan je woning, het ziet er stoer en robuust uit maar het is ook heel sfeervol. De industriële woonstijl is heel goed te combineren met andere stijlen zoals modern, Scandinavisch of landelijk. In deze blogpost geven we 5 tips mee waar je rekening mee kan houden als je wil gaan voor een industrieel interieur! 

Wat is een industrieel interieur? 

Een industrieel interieur is tegenwoordig een echte woontrend. De stijl is gebaseerd op de leegstaande fabrieken in New York die omgebouwd werden tot woningen. De woningen stonden vol met materialen van de fabrieken, vandaar de robuuste en ruwe stijl. Deze stijl ziet er niet alleen stoer uit, het is ook nog eens super functioneel en praktisch! 

1. Metaal en staal, de basis voor een industriële look 

Als je aan een industrieel interieur denkt, dan denk je sowieso eerst aan metaal en staal. Dit zijn één van de kenmerkende materialen van de industriële woonstijl. Je kan het zo stoer maken als je zelf wilt. Ga je voor lichte accenten zoals een krukje op metalen pootjes of pak je het liever groter aan? Dat kan bijvoorbeeld aan de hand van een tafel met een stalen onderstel. 

2. Maak gebruik van leer in je interieur 

Bij een industriële look draait alles om stoere materialen. Dat brengt ons naar tip 2: leer. Leer is een materiaal dat je heel makkelijk kan implementeren in je interieur. Je kan het groots aanpakken, maar je kan het ook gebruiken in accessoires. Een leren bank bijvoorbeeld of leren kussentjes als je het liever wat minder op de voorgrond hebt. Je kunt er alle kanten mee uitgaan! 

3. Fabriekslampen = op en top industrieel 

Nog iets wat een industrieel interieur helemaal typeert: fabriekslampen. Deze lampen geven de ruimte meteen karakter en een stoere look. Een echte must-have als je van een industriële woonstijl houdt! 

4. Warm hout geeft een gezellige look 

De industriële stijl zou wel heel erg kil aanvoelen als er enkel gebruik werd gemaakt van robuuste en stoere materialen. Daarom wordt er ook vaak gebruik gemaakt van onbewerkte houtsoorten, wat zorgt voor een warme sfeer in huis. Zo kan je bijvoorbeeld voor een houten tafelblad kiezen of voor houten accessoires om het helemaal af te maken. 

5. Industriële muren 

Bakstenen of betonnen muren zijn dé manier om een industriële stijl te creëren! Niet iedereen heeft natuurlijk een huis waar deze muren al aanwezig zijn. Er zijn gelukkig genoeg alternatieven. Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld ook behangpapier waardoor het lijkt dat je een bakstenen muur hebt. Je kan er ook voor kiezen om muurverf met een betonlook aan te brengen, dit geeft direct een industriële look! 

Ontdek meer woonstijlen

 

Dit waren onze 5 tips om van jouw interieur een industrieel interieur te maken. Welke elementen zijn voor jou een echte must-have? Laat het ons weten! Bekijk zeker ook onze blogpost waarin we tips geven over hoe je een Scandinavisch interieur creëert! 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.