woonverhalen

Scandinavische eenvoud bij Ellen in Berchem

Huispaspoort

Ellen Segers, MUD-docente (32) en Pieterjan Van Dam, co-founder Monitr (33) met kinderen Nicolas (6) en Victor (3) 

Gerenoveerd herenhuis in Berchem 

Aangekocht in 2016 

Zo’n 10 maanden verbouwd en alle werken van A tot Z zelf opgevolgd

tip: bewaar op Pinterest

Woonverhaal

Met een tiental bezichtigingen achter de rug, planden Ellen en Pieterjan een bezoek in aan een woning louter op basis van een foto van de voorkant. Achter de historische gevel schuilde exact waar het koppel naar zocht: een huis met charme, renovatiepotentieel én een tuin. “Een uitzonderlijk gegeven in Berchem”, verzekert Ellen. “We hebben veel huizen gezien waar enkel een koertje was, maar voor de kids wilden we echt graag een stukje groen om in te ravotten. Alleen al daarom hebben we direct een bod gedaan.”   

Ellen en Pieterjan schakelden een bevriende architect in om de bouwaanvraag in te dienen. First up: het gelijkvloers. Het gezin leefde tijdelijk op de bovenverdieping, terwijl de vloeren er beneden uit gingen om plaats te maken voor een nieuw visgraatparket in de woonkamer en een gepolijste betonvloer in de keuken. Die laatste werd volledig opengetrokken met een groot schuifraam dat zicht geeft op de zo gegeerde tuin. “Desondanks het vele stof en de pittige opdracht om alles op te volgen, zijn we heel blij dat we het avontuur zijn aangegaan.”  

Keuken: Op maat gemaakt – Kraan: VOLA – Stoelen: HAY – Lampen: Muuto – Plantenbak en vitrinekastje: Ferm Living - Wall shelves, het lampje en de vaas: Muuto - Prikbord: Corkframe

Speelhoek-bureautje: rekjes: String

Woonstijl 

De renovatie leverde Ellen best wat keuzestress op, want hoe creëer je nu een interieur waar je nog jaren zot van blijft? “Ik heb dagen getwijfeld over zwart of wit en beton of parket, om uiteindelijk gewoon mijn gevoel te volgen. We kozen voor een luchtige stijl in de keuken en naar de woonkamer toe wordt het wat klassieker, in lijn met de marmeren schouw en de authentieke houten tussendeur die we behouden hebben”, legt ze uit. 

Zetel: Design on Stock – Salontafels: HAY en Vitra – Bijzettafeltje: Muuto – Print: Mado 

Neoklassieke details verzachten de strakke nordic stijl voor een tijdloze mix van oud en nieuw.

Eettafel en -stoelen: Menu – Vlinderstoeltje: Nofred – Wandrekje: Gejst – Lampen: Muuto

Ook nostalgische details zoals glas-in-loodramen, plafondornamenten, gepimpte radiatoren en een old school deurbel weerspiegelen de typische herenhuissfeer, weliswaar in een modern jasje. Je herkent ontegensprekelijk Ellens voorliefde voor de nordic trend in het uitgepuurde meubilair en de gebruikte materialen: toetsen van hout brengen warmte terwijl staal en beton het interieur die industriële vibe geven. 

De blikvangers

01: less frame, more view 
Tussen de keuken en de tuin pronkt een knap staaltje schrijnwerk. Op zoek naar een merk dat minimalistische schuiframen maakt, stootte Ellen op View. Het Gentse bedrijf specialiseert zich in ramen met uiterst fijne profielen.  

02: visgraat net als vroeger 
Je zou vermoeden dat-ie authentiek is, maar nope: Ellen en Pieterjan kozen voor een nieuwe visgraatvloer met verouderde look, waardoor hij perfect aansluit bij het historische karakter van hun woning. 

03: signatuur zwart 
De rode, of beter zwarte draad doorheen het interieur? Matching designspullen in zwart staal, van strakke Muuto-verlichting tot een speels Gejst-wandrekje en een industrial cool vitrinekastje van Ferm Living. 

04: stralend gezandstraald 
De originele binnendeuren en trap werden nog gerestaureerd door de voormalige bewoners. Een mooi souvenir, want het lichte hout past prachtig in het Scandinavische plaatje dat Ellen realiseerde met de inrichting. 

Gezandstraalde trap - Muurhaakjes: Muuto - Rugzakje: Trixie

Tuinset: HAY – Grijze stoeltjes: IKEA 

Het bovenverdiep is nog volop in renovatie :-) we komen nog eens terug!
Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Ellen & Pieterjan!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

Reacties

Annelies, di, 02/22/2022 - 17:24
Wat een leuke stijl! Ik ben wel benieuwd vanwaar de wandplanken en prikboord komen.
Sundae, di, 03/15/2022 - 15:52
Bedankt voor jouw fijne reactie!
Het prikbord komt van Corkframe en de wall shelves van Muuto :-)
Freya Van Goeye, di, 02/22/2022 - 19:34
We vinden jullie buitenvloer fantastisch! Wat voor materiaal is dit?
Lieve groetjes, Freya

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

VOLG ONS AVONTUUR

Volg jij ons verbouw avontuur mee?

instagram