woonverhalen

Back to the 70s mét eigentijdse vintage toets

Huispaspoort

Nadia Kara, verkoopster vintage kledingwinkel en oprichtster Bijzonder© (32), met Biceps, de hond

Compleet gerenoveerd appartement uit 1971 te Borgerhout

Aankoop appartement: zomer 2018

De inrichting groeit nog steeds organisch :- )

Een weelde aan verschillende soorten planten die Nadia zorgvuldig besproeit met water. - De werkkamer van Nadia met de organisch geschilderde verfvlakken - tweedehands overal waar je kan kijken - De woonkamer met IKEA rekken, blauwe zetel Ligne Roset Togo tweedehands gekocht

Woonverhaal

Het appartement uit de jaren ‘70 vroeg om wat speelsheid en dus werkte Nadia in organische vlakken doorheen de ruimtes.

Nadia komt uit Luik, studeerde in Brussel, verhuisde nadien naar Gent en begin 2019 naar Antwerpen, waar ze zich meteen thuisvoelde. Ze vertelt trots hoe ze het appartement terug tot leven bracht. Bewuste én budgetvriendelijke keuzes in combinatie met veel tweedehands spullen zorgen voor een intense harmonie. Ook de moderne keuken van Kvik sluit mooi aan bij dat gevoel. De ruimtes zijn verbonden met elkaar door veel terugkerende kleuren en tinten. Zo combineert Nadia veel wit met fellere vlakken verf.

Dat Nadia met veel kleurenaccenten zou werken stond vast, maar gewoon saai binnen de lijntjes verven, daar dacht ze toch twee keer over na ;-)  Nadia koos voor een warm geel: Gallery Yellow, een feller blauw: Gallery Blue, groen: Emerald Green en off-roze: Holy terra, een mooi fris kleurenpallet van Colora. Gekend voor hun kwalitatieve verf! 

De kleuren leven echt op en veranderen mee met zon- of avondlicht.

De rekken komen momenteel nog van de IKEA maar als ze een tweedehands exemplaar met verhaal achter vindt tijdens haar zoektocht, dan worden deze meteen vervangen. De tafel en stoelen -tweedehandse Thonet's- zijn wél blijvers. Die zijn dan ook prachtig! Ook de salontafel heeft reeds een eerste leven doorstaan, en bouwt nu aan een nieuw verhaal bij Nadia. 
 
Kleine nota: Nadia kookt ook erg graag, geen specifieke gerechtjes maar vooral op gevoel. Haar specialiteit is een lunchke klaarmaken met restjes. Dat vind ik een ware kunst :-)  

Rekken IKEA - Eetkamer stoelen (vintage):  Thonet stijl, Marcel Breuer - Salontafel tweedehands

Blauwe zetel Ligne Roset Togo tweedehands gekocht - De schouw wordt nog opgefrist, al heeft deze 'in progress' toestand ook wel iets :-)

Troeven van het huis

01. Naturelle look van de visgraten laminaat in de woonkamer. Helemaal zelf gelegd door Nadia.  
02. Licht aan de voor-en achterzijde van het appartement. 
03. Een grote tuin van de buur beneden waar ze prachtig zicht maar geen onderhoud aan heeft!
04. Prachtige tussendeuren met glas die authentiek gebleven zijn. Alsook de molures in de woonkamer. 

tip: bewaar op Pinterest

De werkkamer van Nadia is ook zo’n pareltje, een verzameling van al haar vondsten die ze te koop aanbiedt op haar shop Bijzonder. Alles past heel mooi bijeen, al die vormen, texturen, kleuren. Je voelt een enorme passie voor deze decoratiestukken met verhaal. 
 
De ruime slaapkamer van Nadia ligt achteraan het gebouw en dus is het er erg rustig. Hier komt ook het Gallery Blue van Boss Paints terug. Het door en door houten Futonbed is van een Deens merk: Karup (via Sasastore). Het kastje is van IKEA en werd zwart geverfd zodat het matcht met de andere items in het interieur. De zwarte IKEA stoel is een heruitgave van de klassieke Jarpen Lounge Chair van Niels Gammelgaard in de jaren '80.

Futonbed: Karup (via Sasastore) - Blauw op muur: Gallery Blue

Leuke keuken van Kvik met donkere kastjes bovenaan en witte onderaan. Keukenblad is in laminaat met betonlook. Zwarte Sirius spoelbak via Kvik van Franke. En erg makkelijk in onderhoud! Kruidenrekjes ook van Kvik.
Vloerbekleding: Floorify

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Nadia en Biceps!!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

Sundae huis

Wil je niets missen van onze verbouwavonturen én altijd als eerste de nieuwe wooninspiratie ontdekken? 

Laat je e-mailadres hier achter en ontvang alle nieuwe updates, inclusief sneak-peeks en behind the scenes! 

schrijf je in

VOLG ONS AVONTUUR

Volg jij ons verbouw avontuur mee?

instagram