woonverhalen

Inventief met natuurlijke boventoon bij Lori in Brugge

Huispaspoort

Lori Vandyck, administratief medewerker bij Familiezorg (29) en Michiel Desmet, video editor (30) met kinderen Ellie (4) en Bas (2,5) 

Gerenoveerde rijwoning in Brugge

Aangekocht in 2020

Opgefrist en ingericht naar eigen smaak 

Woonverhaal

Dat Brugge de mooiste plek in België is, staat voor Lori en Michiel buiten kijf. Toen hun appartement in het centrum met de komst van kleine Bas net iets te krap werd, gingen ze dan ook op zoek naar een ruimere woning in diezelfde ‘scone’ stad.

Ze brachten uiteindelijk het hoogste bod uit na een kijkdag in een rijwoning ten westen van de historische kern. De toenmalige eigenaars hadden het huis recent gerenoveerd maar verkochten het weer omdat ze uiteengingen. 

Op zich was de woning dus instapklaar. Enkel op de bovenverdieping was er geen centrale verwarming, wat snel opgelost werd met elektrische radiatoren en zonnepanelen. Verder deed Lori haar ding met de inrichting om er een onvervalst ‘Desmet-stekje’ van te maken. Dat kreeg ze snel voor elkaar met een likje verf, eigen meubilair en een DIY’tje hier en daar.

tip: bewaar op Pinterest

Woonstijl

De voorheen zwarte schouwen in de woonkamer kregen een roze make-over, wat een zachter ogend interieur opleverde. Die warme uitstraling zette Lori verder met de toevoeging van deco-items in natuurlijke materialen zoals riet en rotan, en een weelde aan frisgroene planten. Het houtlaminaat op de bovenverdieping gaat mee in die all natural trend, terwijl de patroontegels op het gelijkvloers voor een speelse toets zorgen.  

Zetel, hanglamp en wasmand: IKEA – Beeld Maria-snoepje: Trouwcadeau van Lori’s beste vriend door beeldend kunstenaar Babette Degraeve - Roze muurverf: Natural Blossom van Colora

Aan natuur geen gebrek: groene planten contrasteren met neutrale deco-items in riet en rotan.

Keuken: Op maat gemaakt – Tafel: Opsmuk – Stoelen: Zuiver en Stokke – Hanglampen: NUD Collection – Print: Juniqe – Kast: Maison du Monde – Kratjes: Hema – Hangplanten: The Plant Corner - Roze muurverf: Natural Blossom van Colora

Het gebalanceerde kleurgebruik brengt rust en geeft karakter aan het geheel: naast roze spot je kaki-, oker- en roesttinten doorheen de woning. Lori mixt feilloos huiselijk en modern door hip design aan te vullen met antieke vondsten en souvenirs: “Ik snuister graag door concept stores maar heb ook een voorliefde voor oude dingen en voorwerpen die een verhaal met zich meedragen. Geschenken van vrienden en familie vormen een belangrijk deel van ons interieur.”

De blikvangers

01: op roze wolkjes
Lori vond het idee voor een accentmuur met golftekening op Pinterest en ging aan de slag met potlood en een houten regenboogje van Little Dutch om het patroon uit te tekenen. De roze verfkleur is M174 Nude Embrace van BOSS. Cute!

02: beleza portuguesa 
De Portugese tegeltjes in de keuken, hal en badkamer waren een keuze van de vorige eigenaars, maar geen haar aan Lori of Michiels hoofd dat eraan denkt ze te vervangen: ze vielen er op slag voor tijdens hun eerste woningbezoek. 

03: inspirerende IKEA hacks
Creatief omgaan met IKEA-spullen kan Lori als de beste. Zo maakte ze van een lampenkap een decoratieve luchtballon en pimpte ze Flisat-wandrekjes met rotan webbing voor een unieke touch. 

04: brocante met betekenis
Van een schip van de hand van Lori’s overgrootvader tot een wereldbol van Michiels opa en een koffiemolentje van zijn oma: ten huize Desmet krijgen herinneringen aan mooie momenten en mensen steevast een plekje in het interieur.

Bed: Petit Puk – Rekje: Ikea met rotan DIY – Maan: Kabine – Spiegeltje: Flying Tiger – Lampje wolk: Atelier Pierre – Alfabetposter: Ateljee Joepiejee – Muurverf: BOSS in M161 Refreshed White en M174 Nude Embrace 

Bed: Petit Puk – Maan: Couleur Locale – Spiegeltje: Flying Tiger – Knuffel giraf: H&M Home – Luchtballon: DIY met IKEA-lampenkap en mandje van Dille & Kamille – Kussen leeuw: Kabine – Vlaggenslinger en matrasjes: Nobodinoz – Ladekast met rotan: Maison du Monde – Muurverf: BOSS in M161 Refreshed White en We Y40 Yellow Moon

Bed: SleepWorld – Beddengoed: La Redoute – Behangpapier: Roomblush – Kastjes & verlichting: IKEA – Rekje: String – Kader: DIY van Lori’s zus

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Lori & Michiel!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

Reacties

Sofie , zo, 01/09/2022 - 18:32
Ma heerlijk toch!😍 Zot van deze stijl!
Supertof ideeën gezien. Leuke menage ook!
Sundae, do, 02/10/2022 - 11:37
Super om te horen!!

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

VOLG ONS AVONTUUR

Volg jij ons verbouw avontuur mee?

instagram