Een stijlvolle basis: de plaatsing van de vloeren

Een nieuwe vloer tijdens een verbouwing, dat vinden wij één van de leukste transformaties! Zo'n gloednieuwe vloer zorgt meteen voor een bepaalde sfeer in huis en maakt van een werf iets meer een warme thuis. We zijn dan ook zeer enthousiast over de plaatsing van alle vloeren in het Sundae Huis. Deze vloeren kozen we uit in de belevingswinkel van Floorify, in houthandel Leirman te Gistel. De drie soorten vloeren die we uitkozen, werden in fases geplaatst en liggen zó mooi in het Sundae Huis! 

Bekijk de video hieronder om te ontdekken hoe de plaatsing verliep en wat het tussentijds resultaat is! 

Installatie zonder gedoe

Voor DIY-ers die graag zélf een vloer plaatsen, zijn de vloeren van Floorify een goeie match. De plaatsing gaat super vlot en gemakkelijk aan de hand van een kliksysteem, dus die onhandige lijm kan je achterwege laten. Wat wel belangrijk is om mee te starten, is het plaatsen van een geschikte ondervloer. Zo'n ondervloer zorgt ervoor dat je een vlakke basis creëert voor je vloer. Daarnaast zorgen ze ook voor een groter loopcomfort, aangezien de ondervloeren schokken opvangen. Floorify biedt twee ondervloeren aan: de Comfort en de Performance. Omdat er in het Sundae Huis vloerverwarming geplaatst is, werd ons aangeraden om voor een ondervloer te kiezen met een lage warmteweerstand. En dat is het geval bij de Performance ondervloer, waarbij de warmte super makkelijk door de vloer komt. Zo rendeert onze vloerverwarming optimaal én besparen we natuurlijk ook energie!

Verschil Comfort & Performance ondervloer 

Voordelen van de vinyl vloeren 

Dat we er voor een tweede keer op rij voor kiezen om Floorify-vloeren te plaatsen, is niet zonder reden. Voor een renovatie zoals de onze, zijn de vloeren van Floorify perfect en wel exact hierom: 

  • super dun: de vloeren zijn super dun en sterk en heel gemakkelijk op een bestaande vloeren te plaatsen
  • vlek-, schok- en waterbestendig: er kan dus écht op geleefd worden
  • heerlijk stil, want ze absorberen het geluid
  • warme vloeren, want ze nemen heel snel de omgevingstemperatuur aan 
  • mooie houtstructuur 

Ontdek alle voordelen  

 

De vloeren in het Sundae Huis

Er werden drie soorten vloeren geplaatst in het Huis:

  1. Etna (betonlook): gelijkvloers & badkamer 
  2. Jellyfish (gietvloer look): polyvalente ruimte
  3. Île de Ré (houten planken): slaapkamers 

De betonlook vloer brengt mooi contrast met de houten meubels en keuken op het gelijkvloers, en ook in de badkamer wordt dit verhaal doorgetrokken. De houten planken in de slaapkamers zorgen dan weer voor extra gezelligheid en warmte, terwijl de gietvloer look dan een perfecte neutrale vloer is voor in de polyvalente ruimte.

Een win-win voor ons én de planeet: Floorevive

Na het plaatsen van alle vloeren, hadden we wat snijresten over. Normaal gezien zouden we deze resten naar een containerpark brengen, maar dankzij het duurzaam concept 'Floorevive' is er een betere oplossing hiervoor. We brachten de snijresten binnen in een Floorify winkelpunt bij ons in de buurt en zij zorgen ervoor dat deze gerecycleerd worden. Op die manier dragen we ook ons steentje bij voor de natuur. Niet alleen door te recycleren, maar ook doordat Floorify een boom plant in Madagaskar als je deelneemt aan Floorevive. In ruil hiervoor, kregen we ook een onderhoudsproduct cadeau! Da's pas een mooie win-win! 

Ontdek meer over Floorevive

Ook zin gekregen om een Floorify vloer te leggen?

Bestel dan je gratis staal

Of ga langs bij een verdeler in de buurt 

Ben je benieuwd hoe de plaatsing van een Floorify vloer in z'n werk gaat?

Bekijk dan de aflevering van Focus & WTV

We kijken uit naar het finale beeld met alle meubels & styling, komt er héél binnenkort aan!

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

het Sundae Huis 2.0