Een vlotte plaatsing van de ramen & voordeur dankzij Belisol

Nieuwe ramen plaatsen, da's vaak een essentieel onderdeel van een verbouwing. Of toch zeker bij de renovatie van een oude woning zoals het Sundae Huis in Kortrijk. Niet alleen om een mooi geheel te creëren, maar in de eerste plaats zeker om voldoende isolatie te bieden. Alle ramen vervangen? Een werkje dat de mannen van Belisol heel vakkundig kunnen klaren. De ramen en de voordeur werden in fases geïnstalleerd en nu kunnen we ook het resultaat tonen, want the job is done

Bekijk in onderstaande video hoe de plaatsing van de ramen & de voordeur in z'n werk ging! 

Dit zijn al onze keuzes nog eens op 'n rijtje:

  • voordeur + achter- en zijgevel aan keuken: Afrormosia, naturel behandeld (drenking: kiefer) 
  • zwarte ramen aan voor- en zijgevel aan de zitkamer en slaapkamers: pvc Unix 70 - zwart bruin sablé binnen- en buitenkant
  • witte ramen aan de achtergevel aan de polyvalente beneden ruimte en slaapkamers: pvc Unix 70 - verkeerswit sablé 
  • garagepoort: zwarte sectionale poort 

'in progress': oude ramen verwijderen & nieuwe plaatsen

Pvc: een slimme keuze

Dat we in deze verbouwing voor pvc-ramen kiezen en niet voor aluminium, is een doordachte beslissing. En wel hierom: 

  • Budgetvriendelijk: pvc is een slimme keuze voor een budgetvriendelijke renovatie.
  • Isolerend: pvc biedt optimale thermische en akoestische isolatie, in tegenstelling tot aluminium.
  • Veilig: pvc is moeilijk ontvlambaar en zelfdovend bij contact met vuur + inbraakwerend.
  • Kleur-en vormvast: pvc behoudt jarenlang de oorspronkelijke kleur en vorm.
  • Onderhoudsvriendelijk: pvc is water- en stofwerend.

het voorlopige resultaat ;-) wordt nog mooier als het hele huis gestyled is! 

afrormosia: warm & natuurlijk materiaal

Het donker Afrormosia hout vormt een fijne knipoog naar de Sixties stijl van het oorspronkelijke interieur en geeft ook meteen de sfeer mee die zich binnenshuis afspeelt. Hout is een natuurlijk materiaal en oogt daardoor super warm en gezellig. Daarnaast is hout trouwens ook een zeer kwalitatief en sterk materiaal, dus reden te meer om hiervoor te kiezen! 

Deze voorgevel is nog niet helemaal af, want het stukje gevel bovenaan tussen de slaapkamers zal Friend Bozica in crepi afwerken, wat ook goeie isolatie biedt. De zijmuurtjes aan de garage en trap krijgen een afwerking in kalei, waarover zwarte spuitkurk geplaatst wordt. Het geheel zal dus mooi strak ogen! 

Door verschillende materialen en kleuren zoals hout en zwart te combineren, krijgen we een dynamisch en uniek geheel. Wij willen altijd meer dan standaard verbouwen om jullie te inspireren en aan te zetten om gevarieerde en gedurfde keuzes te maken! Een leuke uitdaging qua stijlen en ideaal voor je budget ;-).

Het Belisol-team is zoals altijd goed op elkaar afgestemd. En da's nodig, want zoals je ziet is het geen simpel klusje :-) 

Optimale ventilatie

Toen we een tijd geleden een EPB-studie lieten uitvoeren, werd duidelijk dat een goeie verluchting in een renovatie een must is voor de vochtregulatie in huis. Daarom kozen we op aanraden van de energieadviseur bij Van Marcke voor een ventilatiesysteem C, in combinatie met ventilatieroosters in de ramen. Belisol biedt hiervoor hun ventilatierooster 'Invisivent' aan, die hier en daar verwerkt worden in de ramen. 

Meer weten om de duurzame woontechnieken?
Bekijk onze aflevering op Focus & WTV hierover

Heeft jouw woning ook nood aan nieuwe ramen, maar vind je het moeilijk om in te schatten welk budget je hiervoor moet vrijmaken? Belisol heeft een handige budgetindicator samengesteld, waarbij je jouw voorkeuren kan doorgeven en prijzen op jouw maat berekend worden! 

Check de budgetindicator hier

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.