Woontips

Ontdek welk keukeneiland perfect bij jou past

"De keuken is het hart van het huis", zeggen ze wel eens. Het is een plek waar veel tijd gespendeerd wordt met het hele gezin en dus is het zeker niet onbelangrijk dat de keuken er stijlvol uitziet én daarnaast ook praktisch is, zodat koken een echt plezier wordt. De ideale match tussen die twee? Een keukeneiland

Waarom kiezen voor een keukeneiland?

Een keukeneiland is niet alleen super handig, maar ziet er ook nog eens heel smaakvol uit. Zo'n eiland is ook multifunctioneel: je kan er aan koken of spoelen, maar ook gezellig samenzitten met een hapje erbij of wat werken. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de stijl, want een keukeneiland past zowel bij een Scandinavische als landelijke keuken of gelijk welke stijl. Je kan er dus heel wat kanten mee uit!

Wist je dat er heel wat verschillende soorten keukeneilanden zijn? Welke best het beste bij jou? Lees verder om de verschillen te ontdekken en heel wat inspiratie op te doen!

Soorten kookeilanden

01: Kookeiland

Als een kookplaat verwerkt zit in het eiland, hebben we het over een kookeiland. Een mooi voorbeeld hiervan zie je bij Ester in Melle.

 

Het leuke hier is dat je op deze manier meestal kookt met een zicht naar buiten of naar de leefruimte, wat toch wel fijner is dan tegen een muur aan te koken. In deze situatie neemt een dampkap boven het eiland wel wat plaats is, máár deze kan je ook op diverse manieren integreren. ATAG heeft bijvoorbeeld kookplaten met ingebouwde dampkap. Deze hebben we geïntegreerd in het Sundae Huis 1.0

02: Spoeleiland

Een spoeleiland is een eiland met een spoelbak in plaats van een kookplaat. De meeste mensen kiezen bij het kopen van een nieuwe keuken voor zo’n keukeneiland. Zo zie je bij Line een mooi voorbeeld hiervan.

Wat opvalt is dat de spoelbak en kookplaat recht tegenover elkaar plaatsvinden. Waarom? Het is gewoon erg handig dat deze dicht bij elkaar geplaatst worden om op een gemakkelijkere manier te koken. Ook is het handig als de koelkast dichtbij is! 

03: Kook- en spoeleiland in één

In de foto's hieronder zie je dat Lien koos voor een keukeneiland met kookplaat én spoelbak. Want dat is natuurlijk ook een optie: een combinatie van de twee! Dit keukeneiland zorgt ervoor dat je extra ruimte creëert voor een volledige kastenwand, wat ook zeker een groot voordeel is. 

04: Schiereiland

Als je iets minder ruimte beschikbaar hebt, is een schiereiland de perfecte oplossing in jouw keuken. Zo'n keukeneiland staat dan tegen een stuk muur, wat betekent dat je er niet rondom heen kan lopen. De gehele keukenruimte wordt dan wel optimaal benut. Ook Christophe en Evy dachten er zo over ;).

Dé pluspunten van een keukeneiland!

01: extra kastruimte
Een keukeneiland is ideaal om samen aan de slag te gaan in de keuken. Zo heb je genoeg plaats en loop je niet in de weg voor je partner. Ook heb je extra kastruimte om kookgerei in op te bergen. Super handig!

02: stijlvolle barstoelen
Een keukeneiland biedt ook de mogelijkheid om enkele leuke barstoelen te plaatsen. Zo'n stoelen kan je in alle kleuren en vormen vinden, zodat ze perfect in je interieur passen. Ideaal voor een snelle hap of koffietje terwijl je de krant leest.

Inspiration

Ook in Sundae Huis n°1 is een keukeneiland de ideale oplossing! We kozen voor een groene leefkeuken met een spoeleiland. De keuzes van het hout, de terrazzovloer en aanrechtblad zorgen voor een mooi geheel. Zoals je ziet heb je tijdens het koken een mooi uitzicht op de tuin!

Wist je dat onze Friend Kaster Keukens de keuken in het Sundae Huis 1.0 heeft ontworpen en geplaatst? Ook werkten ze samen met hun partners: Quooker voor de kraan en Atag voor de keukentoestellen. Onze keuken bestond uit FENIX® materiaal: kwaliteitsvol, uniek en bovendien voelt het ook zeer zacht aan én is het bestand tegen vingerafdrukken, krassen, droge hitte, huishoudproducten en afschuring. 

Bij Kaster kan je terecht voor keukeneilanden in héél wat verschillende stijlen. Hieronder zie je enkele mooie realisaties!

Voor elk wat wils

Zo zie je maar dat er heel wat mogelijkheden zijn als je kiest voor een keukeneiland. Wil je een échte leefkeuken? Dan is een eiland zeker een goed idee!

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie
Check dan zeker onze woonverhalen en -tips!

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

volg ons avontuur

voor alle interieur- exterieur en styling inspiratie

instagram