Woontips

3 tips bij het schilderen van je slaapkamer

Tip 1: Welke kleuren bij een kleine of iets grotere slaapkamer?

Bij een kleine kamer is het belangrijk dat je lichte kleuren gebruikt. De lichte tinten creëren ruimte en zorgen voor een rustgevoel. Wit is een optie maar er zijn uiteraard nog andere leuke mogelijkheden, zoals een pastelkleurtje of beige-tint. Het voordeel van deze kleuren is dat ze altijd in de mode zijn. Perfect als je op zoek bent naar een tijdloze slaapkamer. Wil je toch nog wat meer contrast? Dat kan! Combineer een lichte kleur van de muur met decoratie zoals felgekleurde kussentjes, een poster, ...

Natuurlijk zijn lichte kleuren ook perfect voor in een grotere ruimte. Vind je jouw slaapkamer dan toch iets te groot waardoor het niet gezellig is, dan gebruik je best iets donkerdere muurverf. Zo voelt de kamer knusser en lijkt de ruimte kleiner.

Tip 2: Creëer de beste kleurcombinaties

Bij het verven van je slaapkamer hoef je je niet te beperken tot één kleur. Het gebruik van verschillende tinten van een specifieke kleur geeft een harmonieus en luchtig gevoel. Wil je toch liever iets pittigs? Dan kan je ook een kleurcombinatie van twee uitersten kiezen, zoals wit en zwart. Wit zorgt voor de luchtigheid en zwart voor de pit in de kamer. Zo kan je de meubels en accessoires makkelijk tot hun recht laten komen. Je kan ook een leuk statement maken met een kleurrijk behang.

Tip 3: Vind de balans tussen felle en neutrale kleuren

Een fellere kleur in je slaapkamer kan perfect. Het geeft je een energierijk en vrolijk gevoel. Daarvoor kan je gebruik maken van een accentmuur. Dit is dan meestal de wand waar je bed tegen geplaatst wordt. Je houdt het best bij één accentkleur, anders van het wat heftig overkomen. Je kan natuurlijk ook voor een donkere kleur gaan op de accentmuur en de kamer afwerken met wat felgekleurde accessoires. Een volledige muur hoeft ook niet per se, je kan ook in een strook als lambrisering werken met daarboven wat leuke plankjes of kaders. Of creëer een grafische toets door een wand met een schuine strook te schilderen. Alles kan!

Voor meer tips en tricks!

TONE is 1 van onze friends. Ze bieden een unieke, eigentijdse kleurencollectie van 38 verfkleuren die ervoor zorgen dat je geen keuzestress meer ervaart! Twijfel je toch nog over de kleur? De missie van TONE is om van jouw huis een 'Happy Home' te maken. Daarom staan er gepassioneerde interieurspecialisten voor jou klaar met nog meer tips en professioneel advies

Neem zeker een kijkje op de website!

Bezoek de site

Ben jij op zoek naar inspiratie om jouw slaapkamer te schilderen of heb jij nog tips? Laat het ons weten!

Bekijk onze woonverhalen voor meer inspiratie!

Op zoek naar tips voor je renovatie of inrichting van je huis?

Bekijk dan zeker ons renovatieproject

 

 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.