Creatieve badkamer inrichting op zijn best

30 jun 2021

De warme sfeer, de geur, de pure ontspanning… Voor de ene is een badkamer puur functioneel, voor de andere een toevluchtsoord om tot rust te komen. Tegenwoordig wordt er heel wat aandacht besteed aan de styling en het totaalconcept. Dit viel ook Sundae op bij het vastleggen van de woonverhalen. De passie en creativiteit spatten ervan af!

In deze blog verzamelen we graag een reeks prachtige badkamer-interieurs van tijdens onze woonverhalen. Ontspan en laat je inspireren door deze prachtige parels.

Bad: Clou vrijstaand bad in acryl – Wastafel: DIY –Kranen: Axor – Kledingrekje: Yamazaki – Vloertegels: Apavisa

Een kleine badkamer inrichten is voor Laurence in Gent duidelijk geen issue. Ze slaagde erin haar droomsetting te realiseren, met bad én douche. Een breed raam tot aan het plafond versterkt de optische diepte nog meer, terwijl Portugese vloertegels de zon in huis halen. Een stijlvolle match met de koperkleurige accenten van de waterkranen! Uniek in de badkamer is het badkamermeubel dat Laurence zelf samenstelde met een oude naaitafel en spiegel uit de kringwinkel.

Kranen: Valpra – Design door Verdickt & Verdickt architecten 

Bij Stephanie in Antwerpen lieten de voormalige eigenaars de badkamer ontwerpen door Verdickt & Verdickt. Het opvallende badkamer design met een geometrisch bad en een contrasterende zwart-witmix verscheen zelfs in een inspiratieboek met badkamer decoratie. 

Bad: X2O – Wastafel: DIY met oude werkbank – Waskommen: X2O – Kranen: Aedam Anthony – Lampen: Snoerboer – Rieten opbergdozen: Zara Home – Lamellen: Lattestore 

In Boechout gingen ze voor een slow living concept waarbij Maxime een oude werkbank om toverde tot deze originele wastafelmeubel, afgewerkt met moderne armaturen voor een tof contrast.

Legplankje: Fink - Zeephouders: Meraki

In deze Midcentury badkamer van Line in Deurne werd boven de badkuip een zwart rooster voorzien waar allerlei hangplanten een mooi speels accent brengen. De combinatie van zwart en wit zorgt voor een mooi contrast met het warme houten badkamermeubel.

 

Tapijtjes: JYSK – Dame Jeanne: Familiestuk – Peulvormige schaal: Tweedehands – Spiegel: IKEA – Mand: Dille & Kamille

Authenticiteit en landelijke rust, vind je terug in de badkamer van Ruth. De subtiele styling met zacht roze en rieten items brengt een Scandinavische toets aan het badkamer design. 

Evy maakt doorheen de woning graag gebruik van veel planten. Ook de badkamer kon er niet aan ontsnappen. Veel groen maakt van een badkamer inrichting iets rustgevend. 

Blauwe kast: La Redoute – Tapijt: HK Living – Spiegel: La Redoute

In de voormalige B&B in Mechelen bij An-Katrien, zorgt de houten afwerking van het bad en het wastafelmeubel voor een warme, unieke toets in de badkamer. Een badkamer decoreren, daar heeft An-Katrien duidelijk talent voor! 

De badkamer van Charlotte wordt helemaal aangekleed in kleurrijke urban vibes. Een badkamer decoratie waar je meteen vrolijk van wordt! 

Kraanwerk badkamer: lavabo Kvik, douche en bad van Hans Grohe – Badkamermeubel: op maat gemaakt –  Spiegel: Hay – wit rekje: Ikea

Kranen: Zucchetti –  Rekje: String –  Tegeltjes: komen uit Toscane

Bij Lien in Sint-Pieters-Leeuw is de badkamer een echt paradepaardje. Zo bedacht Lien met zorg het volledige badkamer design, waaronder de combinatie van parket met vloertegels voor de natte delen: een geslaagde match! En wat een pareltje is dit moderne, losstaande bad? Het geeft je spontaan zin in een paar uurtjes zorgeloos ploeteren.

Lavabo’s: Royo bath - Badkraan Grohe - Spiegels en legplank: door de papa van Michiel gemaakt - Badmeubel: schrijnwerker - Roze potjes: Hema en Ikea - Producten: Naïf en Ray - Vuilbakje: Brabantia

In Kortrijk drukte Lisa haar stempel op de badkamer met de gewaagde keuze voor een felblauw wastafelmeubel. Zo maakte ze haar badkamer inrichting heel karaktervol, volledig in stijl met het gehele interieur. 

Hebben jullie wat ideetjes gekregen hieruit? Of wil je anderen verder inspireren?
Share dan deze blog via onderstaande social tools :-)

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen