woonverhalen

Heerlijk down to earth bij Sharon in Brasschaat

Huispaspoort

Sharon Stevens, interieurfotografe en oprichter Studio Vedette (35) en Nicolas Van Gulck, operations executive (38) met kinderen Lewis (7), Stella (6) en Mila (3)

Gerenoveerde woning uit 1962 in Brasschaat 

Aangekocht in 2019

Woningontwerp op maat laten uittekenen door een architect

tip: bewaar op Pinterest

Woonverhaal

Na heel wat bezoekjes aan nieuwe woningen lieten Sharon en Nicolas hun oog vallen op een charmant renovatieproject aan de rand van Brasschaat, vlak bij Antwerpen. Enige twijfel over de kleinere achtertuin verdween als sneeuw voor de zon na een tweede kijkje met een architect, die meteen de kwaliteit van de bouwstructuur beaamde. 

De woning werd in 1962 neergezet en kwam dan ook met alle tegeltjes en behang die je met die tijd associeert. Dat er nog wat werk aan de winkel was, vond het koppel niet zo erg. “Geen enkele nieuwbouw voldeed 100% aan wat we zochten." 

Bij dit huis hadden we al snel een beeld van hoe alles eruit kon zien en daar waren we helemaal weg van”, vertelt Sharon. Na vijf maanden muren strippen, muren uitslaan, technieken vervangen en herinrichten kon het verhuisavontuur beginnen.

Keuken: Op maat gemaakt uit notelaar met een composiet werkblad - Damkap wit Novy - Toestellen AEG - Bleke kasten: meranti hout en 1 laagje verf 9010 er op zodat de nerf nog zichtbaar is

Woonstijl 

Naast alle vernieuwingswerken werden ook een aantal authentieke elementen behouden, zoals de sixties parketvloer en de typisch ingebouwde kastjes van toen die de nodige opknapbeurt kregen. De nostalgische ziel van het huis wist Sharon mooi te complementeren met modern meubilair dat toch dat vleugje mid-century en vooral veel warmte uitstraalt. Een zacht witte basis met accenten van zwart, koper en verschillende houtsoorten vormt de stijlformule voor het interieur.

Barkrukjes: Pastoe met kussens van Casa – Eettafel en zeteltje: Ethnicraft – Stoelen: Kave Home – Hanglampen: Secto Design (Octo) – Staanlamp: Ferm Living – Glazen bijzettafeltje: HK Living – Zetel: FEST Amsterdam – Kussens: H&M Home – Salontafel: Vintage – Groen bijzettafeltje: Pols Potten – Paddenstoelvormig lampje: Vintage - TV kast: Bo concept

Nostalgisch en organisch: natuurlijke materialen blenden met de sixties soul van het huis.

De inrichting uitkiezen in volle coronahectiek was weliswaar geen evidentie, herinnert Sharon zich: “We konden veel items niet in het echt bekijken, dus het was een kwestie van vertrouwen op onze smaak en hopen dat alles mooi samen zou komen.” Missie geslaagd, vinden wij! Het sobere kleurenpalet schept rust terwijl de zorgvuldig geselecteerde decospullen een natuurlijke, organische sfeer oproepen.

Kinder badkamer: kasten: op maat gemaakt – Kranen: Hotbath – Tegeltjes: Mosa Tiles – Gietvloer: Liquidfloors 

Kamer Lewis:
Bed: Flexa – Beddengoed: H&M Home – Kasten: IKEA – Tent: Vilac – Dinoposter: Bol.com – Tapijt: OYOY Living Design 

Kamer Stella:
Bed: Flexa – Beddengoed: Garbo & Friends – Bedhemel: Konges Sløjd – Rekje: Rose in April

De blikvangers

01: parket met blokpatroon
Ze vormt de rode draad doorheen de woning: de prachtige parketvloer met blokpatroon die zowel de leefruimtes beneden als de bovenverdieping siert. Sharon en Nicolas lieten de originele vloer afschuren en waxen voor een good as new-effect.

02: vista africana
Om de rustieke aanblik van de woning niet te verbreken, werden vooraan ramen in afrormosia, een diepbruine Afrikaanse houtsoort, geplaatst. Achteraan spot je stoerdere zwarte exemplaren met steellook, eveneens van Engels. 
 

03: impressionante inkom
Een simpele ingreep transformeerde de centrale binnenhal tot een spatieuze, lichtrijke ruimte: de grote draaitrap die voorheen alle plaats innam werd vervangen door een bescheidenere, rechte versie. Zo past er zelfs nog een leuk zitbankje in!

04: nuts for keukendesign
De keuken is er eentje waar je op slag verliefd op wordt. Sharon en Nicholas bedachten samen het tijdloze ontwerp met kasten in walnoothout en een composiet werkblad, dat door Studio PLN technisch uitgetekend werd.

Kamer Mila:
Bed: Flexa – Beddengoed: Garbo & Friends – Bedhemel: Konges Sløjd – Speelgoedkoffer: IKEA – Boekenplank: Rose in April – Spiegeltje: Maisons du Monde – Verlichting: Artemide

Badkamer ouders:
Kasten: Op maat gemaakt – Kranen: Hotbath – Rekje: vtwonen – Gietvloer: Liquidfloors

Tuintafel: Op maat gemaakt – Stoelen: Kave Home

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Sharon & Nicolas!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

VOLG ONS AVONTUUR

voor alle interieur- exterieur en styling inspiratie

instagram