woonverhalen

Kleurrijke urban vibes bij Charlotte in Antwerpen

Huispaspoort

Charlotte, webshop en social media manager bij Marie-Marie (28)

Appartement in een authentiek 19e eeuws herenhuis in Antwerpen

Gerenoveerd en in een wit jasje gestopt voor Charlotte erin trok in 2017

Charlottes interieur bestaat naar eigen schatting voor 80% uit vintage items. 
Zetel: FEST Amsterdam – Wandrekje: Tomado – Staanlamp: Kringwinkel – Televisiekast: String – Eettafel: IKEA – Eetstoelen en wandkast: Tweedehands 

Woonverhaal

Drie jaar geleden huurde Charlotte samen met haar beste vriendin een appartement in het Antwerpse Schipperskwartier. Toen haar huisgenoot bij haar vriend ging intrekken, werd de woning te groot en te duur. Als stadsmens pur sang was Charlotte vastbesloten om opnieuw een stek in Antwerpen te vinden, maar haar zoektocht via Immoweb leverde niet veel op.

Een tag op Instagram bracht redding: “Iemand die wist dat ik op zoek was, tagde me in een post van een appartement dat te huur stond niet ver van het Zuid. Ik heb er meteen op gereageerd en de dag erna was het al geregeld”, herinnert Charlotte zich. 

Laat de perfecte gallery wall samenstellen maar aan Charlotte over. Haar muren zijn gevuld met een mix van Etsy-vondsten en kunst uit Madrid.

Het klinkt als een hedendaags woonsprookje, maar dan wel in een historische verpakking. Het appartement is gevestigd in een 19e eeuws herenhuis dat gerenoveerd werd met een nieuwe keuken en badkamer. Er waren geen verbouwings- of schilderwerken meer nodig, wat Charlotte alle aandacht liet voor de aankleding. Haar liefde voor vintage en kunst is duidelijk aanwezig in het interieur met boeken, vinylplaten en kleurrijke posters overal waar je kijkt. 

Kleurrijke muurdecoratie en een vleugje vintage creëren een artistieke ambiance.

De definitie van een open dressing :-) Charlotte kiest haar outfit elke ochtend werkelijk vanuit bed!
Haar muren zijn gevuld met een mix van Etsy-vondsten en kunst uit Madrid: Dear Sam – H&M Home – Etsy – Specht Studio – Parra

tip: bewaar op Pinterest

De blikvangers

01: lookalike Marcel Breuer stoelen
Via Facebook Marketplace kon Charlotte haar zes eetkamerstoelen met trendy rotan zitting op de kop tikken voor maar 100 euro. Het zijn dan geen echte Marcel Breuer-designs, hun vintage look complementeert perfect de rest van het interieur.

02: limited edition Nintendo Switch
Charlottes favoriete lockdownbezigheid? Animal Crossing! Deze speciale uitvoering van Nintendo Switch pronkt dan ook fier in haar woonkamer.

03: vintage staanlamp 
Het was liefde op het eerste gezicht toen Charlotte deze unieke lamp spotte tijdens de Retrodag in De Kringwinkel. 

04: modulair wandsysteem van String
De televisie staat op een rek van Scandinavisch designmerk String. Een uitbreiding van het systeem staat al even op Charlottes wishlist. “Ik vrees alleen dat ik nog even moet sparen. Twee extra plankjes kosten al snel 300 euro.”  

Troeven van de woning

Het appartement heeft alle voordelen van een herenhuis. Hoge plafonds waren voor Charlotte een must, maar ook het originele parket is mooi meegenomen. De visgraatvloer schept een warm gevoel en geeft karakter aan de ruimtes. “De vloer is niet overal meer in vlekkeloze staat en dat is net de charme. Ik vind dat je mag zien dat er hier geleefd wordt.”

Verder maakt de statige, opgeknapte voorgevel thuiskomen net zo leuk. Een klein maar sierlijk balkon biedt zicht op de andere klassieke woningen die het straatbeeld typeren.  

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Charlotte!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen: