woonverhalen

Authentiek wonen in hartje Antwerpen

Huispaspoort

Dominique Lahou, diamantlaborant en gaat nu voor een carrièreswitch in de babysector (38) en Dieter, werkt voor justitie (45) met kindjes: Juline (11), Louis (9), Marie (5), Renée (2) 

Gerenoveerde woning uit 1905 te Antwerpen

Aankoop woning: 2019 

Home-facelift door de inwoners 

Stoelen Vitra - Witte Trip Trap kinderstoel - Zetel Dunbar - Platte poef Sissyboy - Rotan mand: Ikea - Kussens: Fest Amsterdam - Sta-lamp: Zuiver

Woonverhaal

Dominique komt oorspronkelijk uit Diest, studeerde in Antwerpen en bleef er ‘hangen’. Renée was 5 maand toen ze verhuisden naar deze prachtige woning in hartje Antwerpen. Bij de renovatiewerken was Dominique nog hoogzwanger! Doe dat maar eens na :-) De woning in hartje Antwerpen heeft alle ruimte die nodig is voor een gezin met 4 kinderen. De buurt is perfect, alsook de afstand naar school, werk en autostrade.

Imposante tussendeuren tussen de verschillende ruimtes - Lange houten eettafel van Purewood design - Zetel: Dunbar van Fest Amsterdam - Witte keramiek vaas: Bloomon - Tas met letter P: Designletters - lampen boven tafel: Muuto - Glazen bollen hanglampe: Qazqa

tip: bewaar op Pinterest

Dominique wou ook vooral een huis met een logische indeling. In het voorgaande huis was dit niet het geval en daar zat ze toch mee. Dat dit een ultieme verbetering is, is Dominique zich van bewust. Zeker nu we vaker thuis zijn door heerser Corona, is dit besef er echt wel. Al hebben ze nog grote werken voor de boeg. Zo moet de gevel, de trappenhal, de keuken en de ouderlijke badkamer nog volledig aangepakt worden. Maar ze zitten hier goed... en de rest komt wel!

Eén van de mooie authentieke elementen, is de prachtige trap! Al zou Dominique deze graag nog in een andere kleur willen. Maar zo'n ideeën groeien mee met alle veranderingen in het huis.

Er heerst altijd een gezellige drukte in huis. 4 kinderen die naar school moeten, die moeten eten, hobby's hebben. En daarnaast nog een beetje tijd voor Dominique zelf en haar partner. Maar dat lukt goed. Met de bakfiets aan haar zij, geraakt Dominique bijna overal op tijd :) Hoe Dominique haar huis zo netjes kan houden? … door heel regelmatig zelf op te ruimen. Met 4 kids kan je bijna niet anders. De speelkamer, die moeten ze wel zelf steeds opruimen!

Gezellig speelkamer, terrein van de 4 kids!

Birthposters van de 4 kids - Wandkastje Ivara IKEA - Kurken vaasje en droogbloemen: Tabloo Vivant - andere planten: Bloeiende Boomgaard

Thuis zijn door corona maakt ons nog meer beseffen hoeveel geluk we hebben gehad dat we op het juiste moment op dit huis gevallen zijn. 

De blikvangers

01: Wit geverfde planken
De mix in vloerbekledingen werkt hier echt. Zo heb je in een deel van de kamers een wit geverfde planken vloer. Door ze wit te verven, verkrijg je een enorme 'fraîcheur' in huis. En al zeker als er zonlicht binnenkomt!

02: Visgratenparket
De authenticiteit voel je al meteen als je de woonruimte binnenstapt. De prachtige visgratenparket hoort bij dit huis!

Troeven van het huis

In verschillende ruimtes vind je mooie authentieke schouwen. De mix van deze originele elementen met nieuwe hedendaagse toevoegingen geven harmonie aan de volledige woning. 

Kinderbed Leander - Klamboe: Jollein - Nijntje: MrMaria - Rieten trolly: Olli Ella - Beddengoed: Nobodinoz - Behang: Pimpelmees - Posters: Juniqeartshop - IXXI poster
De kids, vooral de oudste Juline dan, heeft zelf ook al wat creatieve stylingideetjes. Dominique reikt ze wel wat aan, maar finaal beslist Juline wat er binnen komt.

Badkamer: Desco - vloerbekleding: Azuleo in Antwerpen

Lamellen kamer: 123jaloezien - Groene kleur: Green Romance Colora - Beddengoed: Happy Friday bij Westwing - Posters: Juniqe en Mapiful

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Dominique en Dieter!!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

VOLG ONS AVONTUUR

voor alle interieur- exterieur en styling inspiratie

instagram