woonverhalen

Mix & match met focus op duurzaam leven bij Griet in Gent

Huispaspoort

Griet (33), maatschappelijk assistente en Maarten (32), burgerlijk ingenieur met dochtertje Frida (1 jaar) en kat Morris

Aangekocht in 2014

Gerenoveerde rijwoning in Gent

Vernieuwd voor het koppel erin trok 

Woonverhaal

Griet en Maarten leerden elkaar kennen tijdens hun studies in de Arteveldestad en zijn er net als velen ‘blijven plakken’. Na een bezoek aan een woning vlak bij Gent-Dampoort twijfelden ze niet te lang, want zoals dat gaat in een grootstad moest het allemaal snel gebeuren.

Het compromis was in een weekendje geregeld. “We hadden voordien veel oude panden bezocht waar nog een hoop werk aan was en dat zagen we niet echt zitten. Toen we ons huis vonden was het net helemaal gerenoveerd en moesten we eigenlijk enkel de keuken vernieuwen. Dat was voor ons een ideaal scenario”, vertelt Griet.

Met de hulp van enkele handige familieleden tekenden Griet en Maarten hun keuken op maat uit, waardoor die perfect aansluit bij de eet- en woonkamer. De gepolierde betonvloer op het volledige gelijkvloers werd behouden. Boven vinden we de badkamer, de master bedroom en de slaapkamer van dochtertje Frida. 

Behangpapier: Roomblush – Schommelstoel: Tweedehands - Groene rekjes: La redoute  - Rotan spiegeltje: Kidsdepot - Tapijt: Tapis Petit

tip: bewaar op Pinterest

Voor het tweede wondertje dat Griet en Maarten in februari verwachten, is er ook nog een babykamer in de maak. Daar leeft de mama zich met plezier op uit, al gaat Griet wel bewust om met haar aankopen: “Ik vind het belangrijk om stil te staan bij wat ik koop. Ik probeer te focussen op de essentials en zal eerder kiezen voor duurzame spullen zoals houten speelgoed.” Die liefde voor sustainable living en de natuur weerspiegelt in het interieur: dierenprints, decoratie in junglethema en een mix van kamerplanten zetten de toon. 

Bed: IKEA – Kast met leren handvatjes: IKEA (zelf samengesteld) - Muurtapijtje tijger: OYOY Living Design – Tapijt: Ferm Living – Rekje: String – Lamp: Bloomingville – Gordijnen: Heytens - Behangpapier: Khroma - Wandrekje: String - Muizenlampje: Seletti - Rond tapijtje: Bloomingville - Schommelstoel: replica via Designerchairs24

Dierenprints, groene kamerplanten en houten speelgoed zetten de toon voor sustainable living.

Troeven van de woning
 

Al dromen Griet en Maarten stiekem van een tuintje, hun terras is ongetwijfeld een mooie meerwaarde voor een woning in de stad. Het grote raam naar buiten laat veel daglicht binnen, wat in combinatie met de hoge plafonds een open ruimtegevoel creëert. Het huis bevindt zich ook dicht bij het centrum en met verschillende parken in de buurt is een stukje groen nooit ver weg. “Of we ooit zouden verhuizen, blijft een moeilijke vraag. We wonen hier heel graag en voorlopig is dat meer dat genoeg”, besluit Griet. 

Eettafel en boekenkast: Zelfgemaakt – Eetstoelen: o.a. Muuto, Tripp Trapp en Weba – Lampen: Normann Copenhagen – Speelgoedkast- en keuken: IKEA – Kindertafel en stoel: IKEA i.s.m. HAY 

De blikvangers

01: meubilair by Maarten
Soms is het wel mooi meegenomen als je man een klusser is. Maarten volgde een cursus houtbewerking en knutselde zelf de vestiaire, televisie- en boekenkast in elkaar. 

02: grote ficusplant
De ster van de woonkamer? Da’s ongetwijfeld de ficus die Griet en Maarten nog voor ze samenwoonden kochten en uitgroeide van babyplant tot #urbanjungle beauty. 

03: keukentje als cadeau
Frida kreeg dit gepimpte speelgoedkeukentje cadeau van haar peter en tante. Ze slaagden er – met enkele hints van Griet – perfect in om het in de ruimte te laten passen en gingen all-out met een marmeren keukenblad in plakfolie.  

04: graffitimuur 
Nee, Griet en Maarten zijn geen graffiti-artiesten maar vonden deze werken in een kunstgalerij in Rijsel. Het knallende duo blendt de kleuren in het interieur mooi samen.  

Zetel: IKEA – Leren fauteuil: Koperhuis – Poef: Bolia – Salontafel en tapijt: HAY – Zwarte bijzettafel: Furnified – Rotan wiegje: Tweedehands – Lamp: Secto Design – Gordijnen: Heytens - Kussens: Sissyboy - Televisiekast en lamp in beton: Zelfgemaakt – Magazinehouder: Sissy-Boy

Keuken: Vervan in Ledegem - Kindertafel en stoel: IKEA i.s.m. HAY - Speelgoedkast: IKEA - grijs wandrek: HAY

Kussens: Sissy-Boy – Lamp: IKEA – Gordijnen: Heytens

Buitentafeltje: oma van Griet - Stoelen: Eurotuin - Bankje: HK Living

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Griet en Maarten!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen: