woonverhalen

Zachte basis met Scandinavische invloeden bij Julie

Huispaspoort

Julie Van Huffel, leerkracht tweede leerjaar (28)
en Reinier Rogiest, assistent-architect bij Abscis (32) met dochtertje Jeanne (1)

Gerenoveerde woning uit 1982 in Nevele

Aangekocht in 2014

Volledig opgeknapt door de bewoners zelf

Hoekzetel van Wehkamp – Salontafel: BoConcept – Balansbord: Wobbel – Hanglamp: Muuto – Wand- en televisiekast: IKEA – Eettafel: Zelfgemaakt tafelblad met IKEA onderstel – Eetstoelen: Tweedehands - TV met rand: Samsung 'the frame' - Kussentjes: La Redoute - Rekje naast zetel: Ikea (Trofast) - Krans: Julie heeft zelf een houten hoepel gekocht en met droogbloemen laten inkleden door BLOM te Gent

Woonverhaal

Julie was pas 22 en zat in haar laatste jaar lerarenopleiding toen vriend Reinier voorstelde om een eigen stekje te zoeken. Aanvankelijk aarzelde ze, maar toch was Julie diegene die de stap zette om op huizenjacht te gaan. Zo stootte ze op een pand vlak bij haar ouderlijke woonst waar ze meteen heen reed om te ontdekken dat er net op dat moment een kijkdag aan de gang was. Van een toevalstreffer gesproken! Het gebouw stond al zo’n 3 jaar leeg en werd bij opbod verkocht door de provincie, omdat het voorheen dienst deed als verblijf voor de rechercheurs die in het politiekantoor naast de deur werkten. 

tip: bewaar op Pinterest

Julie zag meteen het potentieel van de grote, lichtrijke ruimtes en kon ook Reinier warm maken voor het idee. Snel beklonken zou je denken? Da’s buiten de ingewikkelde procedures gerekend die bij de aankoop van een provinciaal eigendom komen kijken. Het duurde een half jaar voor Julie en Reinier zich de officiële eigenaars mochten noemen. Die wachttijd, en verschillende andere bezichtigingen tussenin, bevestigden voor het koppel wel dat dit huis echt hun ding was. En dat gevoel is gebleven: “Hoe langer we hier wonen, hoe liever we hier wonen.”

De blikvangers

01: met beits behandelde IKEA-kastjes
In de kinderkamer spotten we gebleekte IKEA-kastjes afgewerkt met lichte houtbeits. Een budgetvriendelijk alternatief voor ingemaakte kasten! 

02: nieuw aangelegd terras met pergola
Een lockdownproject met een prachtig resultaat: Julie en Rogier legden hun terras opnieuw aan met een pergola in zwarte poedercoating als kers op de taart! Drie druivelaars moeten gaandeweg voor een vleugje groen langsheen de constructie zorgen. 

03: gepimpte eetkamerstoelen
Reinier kon deze stoelen van zijn jeugdbeweging letterlijk redden van de brandstapel. Met een likje verf zien ze er als nieuw uit! 

04: ruime dressing met industriële feel
Julie’s ruime dressingruimte is er eentje waar we allemaal voor smelten. Op een koperen buizenframe kan ze haar volledige collectie vrolijke maxi-jurken kwijt.

Op de volledige bovenverdieping ligt een brede laminaatvloer van Meister – dankzij z’n robuustheid en onderhoudsvriendelijke eigenschappen ongetwijfeld worth the investment

Troeven van het huis

De indeling en verschillende elementen van de woning, inclusief alle deuren, werden in hun originele staat bewaard. Julie friste de kleine maar fijne keuken op met wat verf en de badkamer kreeg een make-over met zwarte kranen en een Forbo-vloer met betonlook.

Bed: Velda – Nachtkastjes: Zara Home – Muurlamp: Nordic Tales - Beddengoed: Studio Feder

Julie omschrijft haar interieur als een mix van tweedehands vondsten en verschillende (online) homeware merken. 
Wanddeco leeuwenkop: Wild & Soft – Klimrek: Tweedehands – Vogeltjes en vlaggetjes: Lidor - Hangmandje met vosjes: La Redoute (mandjes) en vosjes (Jellycat) - Houten huisje: Beeboo - Zachtblauwe muur: Gamma 

Doorheen het huis zorgen talrijke ramen voor een zee van daglicht. Samen met het lichthouten meubilair en het zachte kleurgebruik wekt dit een rustgevende en vertrouwelijke sfeer op. Een groot schuifraam biedt toegang tot de ruime tuin achteraan, waar plaats is voor een terras, berging, handgebouwd kippenhok en moestuinbakken.

“Ook de locatie is voor ons nog altijd een grote meevaller. We zitten hier op een boogscheut van het centrum en onze familie woont zo goed als om de hoek. Met ons dochtertje is dat een grote meerwaarde”, vertelt Julie. 

Elke ruimte ademt rust dankzij royale lichtinval en een zacht kleurenpalet.

Ruime tuin achteraan, waar plaats is voor een terras, berging, handgebouwd kippenhok en moestuinbakken.
Buitenzetel: Wehkamp - Salontafel buiten: WEBA - Pergola: eigen project via broer - Tuintafel: eigen project via broer 

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Julie en Reinier !!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

VOLG ONS AVONTUUR

Volg jij ons verbouw avontuur mee?

instagram