Strakke muren dankzij de pleisterwerken
We zijn eindelijk aangekomen aan één van de leukste fases in onze verbouwing: de pleisterwerken! De afgelopen maanden bevond het Sundae Huis zich in een complete werf, maar vanaf nu evolueren we stilaan naar een afgewerkte woning. Het is za-lig om te zien wat pleister op de muren voor een verschil maakt. Het effect? Strakke, witte muren en instant een lichtrijk gevoel. De werken zijn nog niet helemaal afgerond, maar we zien nu een metamorfose!
Het proces van de pleisterwerken check je in deze video!
Waarom moeten we pleisteren?
De hele woning wordt opnieuw gepleisterd, aangezien de originele leemstuc nog aanwezig was toen we het Huis aankochten. Leem bestaat uit zand, klei en silt (een kleiachtige grondsoort van fijn zand) en werd vroeger zeer vaak gebruikt voor de afwerking van woningen. Aangezien leemstuc snel beschadigt en deze methode al een hele tijd geleden geplaatst werd, werd ons meteen aangeraden om de leemstuc te verwijderen en alles te pleisteren. Dus zo gezegd, zo gedaan!
Bij het pleisteren wordt een mengsel van een soort poeder (de pleister zelf) en water op de muren aangebracht. Deze pleister op de muren zorgt in de eerste plaats voor een mooie, esthetische afwerking aangezien alle oneffenheden opgevuld worden en de muren er dus helemaal egaal uitzien. Verder dient pleisterwerk ook als luchtdichte afwerking van de wanden. En da's natuurlijk ook van belang in onze renovatie tot een duurzame woning!
Beton stuc in de badkamer
In de badkamer kan niet met dezelfde pleister gewerkt worden, aangezien dit materiaal niet ideaal is in vochtige ruimtes. De oplossing hiervoor is beton stuc, een manier van stuccen die slijt- en ook watervast is en dus perfect voor in de badkamer. Beton stuc bestaat cement, zand, water en steendeeltjes en wordt gepolijst met een beschermingslaag die waterdicht is. Deze werken worden ook binnenkort uitgevoerd!
Nu alle ruimtes in het Huis gepleisterd worden, kunnen we de structuur nog beter zien en ons echt inbeelden hoe het finale plaatje eruit komt te zien. Hieronder kan je nog eens de indeling van het Huis bekijken! |
Gyproc wanden
Eens de pleisterwerken klaar zijn, kunnen hier en daar ontbrekende muurtjes, verlaagd plafond en deuropeningen geplaatst worden met de welgekende gyproc wanden. Daarover vertellen én tonen we de volgende keer meer!
What's next?
- gyproc wanden plaatsen
- plaatsing vloer
- opmeten keuken, deuren, maatkasten...
Delen:
Reacties
sundae huis 2.0
in de kijker
nog meer woonideeën
volg ons avontuur
voor alle interieur- exterieur en styling inspiratie
Reactie plaatsen