Woontips

Waarom wonen in Roeselare zo fijn is!

Zoals jullie waarschijnlijk wel al wisten, bevindt ons eerste Sundae Huis zich in het West-Vlaamse Roeselare. Het is een bruisende stad, waar er van alles te beleven valt voor jong en oud. In deze blog geven we jullie enkele must do's in Roeselare en laten we jullie zien waarom wonen in Roeselare zo fijn is! 

Themawandelingen

Smeer je benen in en verken Roeselare al wandelend! Wist je dat stad Roeselare heel wat interessante themawandelingen voorziet? Van wandelingen door de Roeselaarse stadsparken, tot poëziewandelingen en 'street art walks'. Voor ieder wat wils dus! De maandelijkse wandelingen vind je hier terug. Veel plezier! 

3 must do's in Roeselare

Bron: Toerisme Roeselare

01. historische grafmonumenten

Maak kennis met Roeselare als een historische stad met een ziel. Liefhebber van oude graven? Dan is de oude begraafplaats met historische grafmonumenten een echte aanrader!
Adres: Groennestraat 53,8800 Roeselare
 

Bron: Toerisme Roeselare

02. voor de kunstliefhebber

Wat dacht je van een Streetartwandeling? Ontdek vele mooie muurschilderingen doorheen de stad!
Must do: Bekijk zeker de muurschildering ‘Slapende vrouw’ van de Britse kunstenaar David Walker. Deze werd in 2019 door Radio 1 en een professionele jury verkozen tot ‘strafste Streetart van Vlaanderen’. Je kan de muurschildering spotten op de zijgevel van een woning aan de Onze-Lieve-Vrouwemarkt.

Bron: Toerisme Roeselare

Bron: Toerisme Roeselare

03. streekbieren

Proef je graag een streekbiertje? Dan is deze bierwandeling ideaal voor jou! De wandeling neemt je mee langs bestaande en oude brouwerijen van de Rodenbach brouwerij tot aan de Moutbakkerij. Proef ook zeker een Rodenbach bij je bezoek aan de brouwerij! 

Bron: streekproduct.be

3 must do fietsroutes

Bron: Toerisme Roeselare

01. hoeveroute West

Ontdek het landelijke karakter van Roeselare van op de fiets. De Hoeveroute West is een ontspannende fietstocht van 30 kilometer, meestal op verkeersvrijefietspaden en langs landelijke weggetjes

02. mountainbiken in Roeselare

Heb je het liever wat sportiever? Dan kan je ook kiezen voor de mountainbike route Roularius. Je fietst 41 kilometer over een speciaal aangelegd parcours van bos-, veld- en grindwegen en onderweg geniet je van een prachtig panorama-uitzicht. Succes

Bron: Top.Vlaanderen

03. monumentenroute Oost

Deze 25 kilometer lange fietstocht neemt je mee langs historisch erfgoed en hedendaagse architectuur. Je fietst niet enkel door het stadscentrum van Roeselare, maar ontdekt ook heel wat monumenten in deelgemeenten.
Tip: Ben je een echte wielerfanaat? Stop dan eens in het Wielermuseum Koers.

Food spots

Tijdens een tripje naar Roeselare, mag een bezoekje aan de lokale food spots natuurlijk niet ontbreken. Enkele leuke plekjes in Roeselare: 

  • Julien (ontbijt, lunch, koffie & gebak) 
  • Mokkabar (ontbijt, lunch, koffie & gebak) 
  • Creme de la Crema (Gallery - shop - coffee lab experience )
  • Saladette (dagverse salades, gerechten & groenteschotels)
  • Boury (culinair 3 sterrenrestaurant)

 

Shop till you drop

In Roeselare kan je tot slot ook shoppen tot je erbij neervalt. Zo is de Ooststraat dé shoppingstraat in Roeselare, maar doorheen de stad vind je heel wat kleding-, interieur-, cosmeticawinkels en meer!  Enkele leuke winkels in Roeselare:

Kenniscentrum ARhus

ARhus is méér dan een gewone bibliotheek. Het is een gezellige plek waar ideeën en mensen elkaar kunnen ontmoeten. ARhus zet naast de ruime catalogus aan boeken, ook in op kennis delen via projecten en workshops. in het ARhus Café kan je computers gebruiken, maar ook ontspannen met een krant of tijdschrift én zelf een meeting hosten. 

't Motje

Wist je dat het Sundae Huis gelegen is in de wijk 't Motje' in Roeselare? Het is een gezellige buurt waar bijna honderd gezinnen wonen en iedereen elkaar kent. Buurtbewoners organiseren enkele keren per jaar een feestje op het Goederenplein. De buurt is ook zeer groen en rustig, zo vertelden enkele buren van het Sundae Huis ons. Dat niet alleen, want 't Motje is ook slechts enkele minuten verwijderd van het stadscentrum. De ideale buurt dus! 

Bekijk zeker onderstaande video om te ontdekken waarom deze buren zo graag in deze wijk in Roeselare wonen! 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.