woonverhalen

Rustiek met de natuur als inspiratie bij Kaat in Aalst


Huispaspoort

Kaat, centrumleidster lokaal dienstencentrum (36) en Steven, freelance videotechnicus (39)
met kinderen Boris (2), Alice (4), Simon (8) en Robin (10)

Gerenoveerde woning uit 1935 in Erembodegem

Aangekocht in 2008

Totaalrenovatie op eigen houtje, terwijl ze erin woonden

De houten cirkel boven het bureautje: Artemio - Houten ladenkastje: overgrootvader Kaat

Woonverhaal

De woondroom van Kaat en Steven groeide toen ze samen op kot zaten in Brussel. In die omgeving vonden ze niet meteen iets betaalbaar en na hun zoekstraal wat te verbreden, botsten ze op een charmant jarendertighuis in Aalst. Geen van beide had een band met die streek maar de centrale ligging leek ideaal voor Steven, die voor zijn job zowat heel Vlaanderen moet doorkruisen. Zo was na slechts hun tweede huisbezoek de kogel al door de kerk.

Kaat en Steven stripten de volledige woning en deden alle renovatiewerken zelf. Gezien ze er terzelfdertijd al woonden, was dat een heel avontuur. “Je kent dat wel, boven op een kamertje kamperen. Verbouwen met 3 kinderen, zou ik toch niet snel nog een tweede keer overdoen”, blikt Kaat terug.

Al is er aan verbouw-, of beter, uitbreidingsplannen geen gebrek. In 2016 kocht het koppel eveneens de woning naast hen om extra ruimte te creëren voor de volledige #kuddevankaat, zoals ze het zelf fantastisch omschrijft. Met intussen vier kinderen wordt hun rijhuis wat krap, dus zagen Kaat en Steven het als een gouden kans toen het aanpalende gebouw te koop kwam. Daar werken ze nu aan twee extra slaapkamers, een was- en speelruimte en een doorgang naar de huidige woonst. 

Keuken: IKEA – Potjes en kannetjes: Tweedehands - Tafel, stoelen en buffetkast: Tweedehands – Babystoelen: Stokke - Spijlenstoelen: Casa 

Woonstijl

De gezinswoning straalt een en al huiselijkheid en de sfeer van weleer uit. Het losse meubilair bestaat grotendeels uit tweedehands en kringloopvondsten. “Ik heb liever iets dat mooi en uniek is dan designstoelen die iedereen kan kopen”, klinkt het bij Kaat. Ze mixt verschillende houtsoorten door elkaar, wat het geheel een rustieke vibe geeft. Verder is het interieur voornamelijk geïnspireerd door de natuur met veel rotan decoratie, droogbloemen en warme herfsttinten.

Rotan decoratie, droogbloemen en warme herfsttinten brengen de natuur in huis.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Kaat stiekem droomt van een leven in de Provence. “Op een boerderij of in een oud kasteel zou ik me helemaal thuis voelen. Ik heb een heel Pinterest-bord vol ideeën over hoe ik mijn landhuis zou inrichten, maar dat blijft verre toekomstmuziek.” 

Badkamer: Ikea keukenmeubel met zelfgeplaatst blad - Sanitair: Sax, merk Grohe - Gele badjas: La Redoute

tip: bewaar op Pinterest

De blikvangers

01: knusse familiezetel
Kaats volledige kroost kan zich nestelen in deze royale driezitter uit gerecycleerd leer van BePureHome.

02: zwarte stalen trap
De moderne trap in de gang vormt een mooi contrast met de oude ziel van het huis. De trap en treden hebben ze ook zelf geplaatst. Deze werd onbehandeld geleverd en hebben ze zelf geverfd. De treden heeft steven laten verzagen op maat bij houtzagerij.

03: herfstig behang
In de slaapkamer van Kaat en Steven heerst het hele jaar door een gezellig herfstgevoel dankzij contrasterend behangpapier van Roomblush (Garland Ocre). 

04: riet overal je ziet
Kaat heeft overduidelijk een zwak voor rieten accessoires en meubilair: van schommelstoelen tot wandrekjes. Allemaal goedgelukjes van de kringwinkel!

Zetel: De Bijenkorf – Poef: Nuniya’s Vintage Home – Bureau en wandrekje: Tweedehands – Gordijnen: IKEA

Behangpapier Roomblush (Garland Ocre) - Tweedehands kleerkast - Bed: IKEA - Werkruimte Kaat - Douchekamer Kaat & Steven - Bedlinnen: H&M

Rode kleur op de muur: Levis Shady Red - Bedlinnen jongens:  La Redoute, Hema en kringloop - De leeuwenkop: Ila Y Ela via Smallable

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Kaat en Steven!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen: