Zelf de perfecte kasten ontwerpen met de 3D-ontwerptool van Maatkasten Online

Hoera, het Sundae Huis 2.0 staat al zover dat we onze creativiteit kunnen loslaten op het interieur gedeelte. Zo maakten we een moodboard voor de slaapkamers en de wasplaats, waar voldoende bergruimte niet mag ontbreken. Daarom kiezen we voor een efficiënte oplossing met de maatkasten van onze Friend Maatkasten Online. Op de website vraag je gratis kleurstalen aan en ontwerp je kwaliteitskasten op maat met de handige 3D-tool.

Wij testten ‘m met veel plezier uit!

Stap 1: de mood bepalen


Vooraleer aan het ontwerpen te gaan, bepaalden we de sfeer die we in elke ruimte willen neerzetten. Ijverig gepin op onze Pinterest-borden resulteerde in richtinggevende moodboards, waarmee we verder kunnen werken om de indeling en afwerking van de maatkasten te bepalen.

Voor de master bedroom laten we ons inspireren door een moderne boho vibe, met gouden en rieten accenten en lambrisering aan de muren. Deze sfeer willen we laten terugkeren in de keuze van de kleur van de maatkasten. In de kinderkamer ligt het accent meer op warme kleuren en speelse texturen, wat dan weer beter matcht met neutrale kast materialen. Ook in de wasplaats voorzien we een maatkast, die vooral praktisch ingedeeld moet zijn voor het opbergen van kuis- en wasproducten, maar een mooie zachte roze tint meekrijgt. En helemaal op het gelijkvloers komt een handige opberg-/vestiairekast. Meer dan voldoende opbergruimte dus!

Stap 2: staaltjes aanvragen

Eens we wisten wat we willen, is het tijd om de afwerkingsopties te bekijken. Omdat ze bij Maatkasten Online begrijpen dat je kleuren en materialen in de ruimte moet zien, bieden ze de mogelijkheid om online gratis kleurstalen aan te vragen. Zowel voor de binnen- als voor de buitenkant van de kasten bepaal je de kleur zelf uit de 23 beschikbare tinten. Wij bestelden enkele varianten die we samenlegden met onze moodboards om voor elke kamer één favoriet af te kloppen. Bij de first touch voelden we dat we kwaliteitsvolle materialen in handen hadden. Maatkasten Online kiest bewust voor duurzaam plaatmateriaal in melamine of mdf. Professionele kwaliteit, maar dan aan de meest betaalbare prijs op de markt!

Stap 3: ontwerpen maar!

Met de gekozen materialen gingen we aan de slag in de mega handige 3D-tool van Maatkasten Online om elke kast op maat te ontwerpen. De tool reikt allerlei types kasten aan als basis om vlot van start te kunnen gaan.

Voor de opbergkasten die wij nodig hebben, kunnen we aangeven of die ingebouwd, vrijstaand of half vrijstaand moeten zijn, en of er al dan niet rekening gehouden moet worden met een schuin plafond. Ook het aantal opbergvakken en lades, evenals de afwerking van de kledingrails en handgrepen, kan je vooraf aangeven en visualiseren. Maatwerk zoals wij het graag hebben! Onze ontwerpjes bewaarden we eerst nog even in onze favorieten, want we hadden toch graag nog wat extra advies. Ook de handgreepjes hadden we graag eens in het echt gezien voor we onze keuze maakten. En dat kan perfect dankzij de extra opmeetservice!

Stap 4: opmeten

Omdat we dus nood hadden aan bijkomend advies, planden we een opmeetservice in door een expert van Maatkasten Online. Deze expert nam de taak op zich om de ruimte voor elke kast zorgvuldig op te meten met een laser en ons te adviseren over de ideale indeling in functie van de gewenste toepassing. Nadien ontvingen we een kant-en-klaar ontwerp, dat steeds op ons online account raadpleegbaar is.

Stap 5: bestelling en levering

Eens de opmeting erop zat, konden we van hieruit meteen onze maatkasten makkelijk online bestellen. Daarna werden ze monteerklaar geleverd aan huis. De eenvoudige montage vergt geen technische kennis, dus die vormde voor doorwinterde doe-het-zelvers als ons zeker geen probleem. Een beetje zelfwaardering mag hé ;-).

Bekijk de eerste fase van de plaatsing op Focus & WTV 

Ondertussen werd de maatkast in de master bedroom al geplaatst, yay! Op Focus & WTV kan je nu al ontdekken hoe Eline samen met handige harry Sara, deze kast zelf in elkaar monteert. Benieuwd hoe ze dat klusje klaren en hoe het resultaat geworden is? 

Bekijk hier de aflevering 

Binnenkort tonen we ook hier hoe de levering in z'n werk ging én gaat ook Zara met Eline aan de slag om de maatkast in de kinderkamer in elkaar te steken. Blijf ons dus zeker volgen om te zien of het ons lukt! ;-) 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.