Altijd gerust dankzij een alarmsysteem van Verisure

Dat we samen met onze Friends ervoor zorgen dat onze renovatieprojecten van A tot Z afgewerkt worden, wisten jullie ondertussen al. Maar omdat we ook willen dat de nieuwe bewoners van het Sundae Huis zich helemaal veilig voelen in hun nieuwe thuis, plaatsten we ook een uitgebreid alarmsysteem. Hiervoor schakelden we de hulp van Verisure in, want zij zijn echt specialisten in het beveiligen van woningen. 

Adviseur & installateur Ken kwam langs in het Sundae Huis om te bekijken wat de mogelijke oplossingen zijn om het Huis optimaal te beveiligen.
Bekijk in onderstaande video hoe dat in z'n werk ging: 

VERISURE

Verisure is een Zweeds bedrijf dat instaat voor de volledige beveiliging van huizen, appartementen en bedrijven. Ze hebben maar liefst 1,5 miljoen klanten en ze zijn gevestigd in 17 landen. Hun doel is om totaaloplossingen te bieden op vlak van beveiliging en zo optimale gemoedsrust te bieden, en dat 24/7. Hun alarmsysteem is samengesteld uit heel wat producten die met elkaar verbonden zijn en in elke woning voor een veilig gevoel zorgen.

Huisbezoek om alle opties te bespreken 

Eerst en vooral kwam Ken dus langs voor een verkennend huisbezoek, waarbij hij aan de hand van een demokoffer, de verschillende mogelijkheden met Eline besprak. Daarbij gaf Ken, nadat hij de volledige woning geanalyseerd had, aanbevelingen in functie van het Sundae Huis. Zo wordt een Verisure pakket op maat samengesteld om de optimale beveiliging te bieden. Want ieder huis is anders en vraagt ook andere oplossingen natuurlijk. 

Dan restte Eline enkel nog akkoord te gaan met de offerte, en de installatie kon van start gaan. Good to know: de installatie zelf werd bij ons enkele dagen later uitgevoerd, maar het is zeker ook mogelijk om het alarmsysteem de dag zelf nog te plaatsen. Snel en efficiënt dus!  

Het alarmsysteem in het Sundae Huis 

Wij kozen ervoor om het basispakket van Verisure te laten installeren. Dat pakket omvat deze zaken: 

  • Shocksensoren op ramen en deuren 
  • GuardVision camera detector boven & beneden 
  • VoicePad in de inkomhal met SOS-knop
  • Starkey om de VoicePad te bedienen

De verschillende oplossingen 
 

Shocksensoren op ramen en deuren 

Eerst en vooral wordt op alle ramen en deuren die open en toe kunnen, een magneetcontact geplaatst. Deze worden simpelweg op het frame gekleefd en zien er zeer neutraal en dus toch nog stijlvol uit. Als het alarm is ingeschakeld kunnen deze sensoren vroegtijdig detecteren als iemand probeert binnen te dringen. Eens deze sensoren een verdachte beweging detecteren, wordt onmiddellijk een signaal naar de alarmcentrale van Verisure gestuurd.

GuardVision camera boven & beneden 

Op zowel de bovenverdieping als het gelijkvloers werd een GuardVision camera detector van Verisure geplaatst. Dit is een high-definition camera in combinatie met een bewegingsdetector, die het voor agenten van de alarmcentrale mogelijk maakt om te oordelen over een bepaald incident (zoals een inbraak of brand). Als er niemand thuis is en het alarmsysteem volledig ingeschakeld is, wordt er bij een verdachte beweging foto’s gestuurd naar de meldkamer. Indien Verisure op deze beelden indringers ziet, kunnen ze onmiddellijk de politie verwittigen en deze naar het huis laten komen. Dit systeem is volledig draadloos en wordt gevoed door batterijen, die trouwens tijdens het jaarlijkse inbegrepen onderhoud vervangen worden!

Voicepad als bediening

Een belangrijk onderdeel in het alarmsysteem is de Voicepad die in de inkomhal geïnstalleerd wordt. Via het klavier kan het alarmsysteem aan en uit gezet worden. Dat kan aan de hand van een Starkey (een badge) die je gemakkelijk aan je sleutelbos kan bevestigen, of met cijfercode. Als het alarm afgaat, wordt een luide sirene geactiveerd en kunnen agenten van de alarmcentrale via de Voicepad praten met de bewoners of met dieven.

SOS-knop 

Wanneer iemand zich in een noodsituatie bevindt, kan er op de SOS-knop (op de Voicepad) gedrukt worden. Deze knop staat in contact met de meldkamer, waardoor bij een noodgeval de hulpdiensten meteen aan huis gestuurd kunnen worden. Zo’n SOS-knop kan je ook indrukken in de Verisure app, als je nu thuis bent of buitenshuis. De Verisure-agenten blijven zelfs aan de lijn tot de hulpdiensten gearriveerd zijn. Top service!

Centraal verbonden

De verschillende onderdelen worden verbonden en werken via een toestel dat centraal in de woning geïnstalleerd wordt. Vaak is dat bij de elektriciteitskast, want zo wordt het toestel mooi strak weggestoken. Hiermee kan een woning tot 1000m2 beveiligd worden, dus we zitten safe ;-). Dit is dan ook het enige toestal dat een stopcontact nodig heeft.

Brandveiligheid

Verisure staat ook in voor brandveiligheid en biedt daarom bijvoorbeeld ook rookmelders aan. De rookmelders staan in verbinding met elkaar, dus als er op gelijk welke plek rook gedetecteerd wordt, gaan alle rookmelders in het Huis samen af. En wat heel slim bedacht is: het alarm van deze rookmelders wordt extra ondersteund door een gesproken bericht, wat nóg veiliger is dan enkel een pieptoon. Deze detectoren zijn ook verbonden met de alarmcentrale, dus de agenten kunnen indien nodig ook de brandweer naar de woning zenden, zelfs als niemand thuis is.

Ziezo, bij deze is het Sundae Huis hélemaal beveiligd en zullen de toekomstige bewoners op hun beide oren kunnen slapen! Dank je wel Verisure! 

Meer info op hun website 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.