blogs seizoen 1.0

De keuze van het schuifraam en de voordeur!

Een belangrijk onderdeel in een verbouwing is het plaatsen van nieuwe ramen en deuren. Voor het Sundae Huis kunnen we daarvoor rekenen op onze friend Belisol. Een tijd geleden werden de ramen en deuren opgemeten en nu is het tijd om keuzes te maken! We gingen langs in de showroom in Roeselare om de verschillende opties te bespreken. We tonen jullie graag hoe dit bezoek verliep! 

Onze keuze

Zoals jullie weten, zijn we voor het Sundae Huis op zoek naar:

  • een schuifraam achteraan aan de keuken
  • een vast raam in de berging
  • een voordeur


Het schuifraam 
Achteraan aan de keuken komt een groot schuifraam dat in verbinding staat met de stadstuin. Dat raam zal ervoor zorgen dat er veel lichtinval is in de leefkeuken en dat het natuurlijk super gemakkelijk wordt om de tuin te betreden. Zoals in de video duidelijk wordt, kiezen we voor een afwerking in zwart aluminium

Vast raam 
Het vast raam komt in de bijkeuken, naast de keuken. Dat raam zal dus vlak naast het schuifraam geplaatst worden, wat voor een mooi en strak zicht zal zorgen van buiten uit. Ook dit raam zal zoals het schuifraam in zwart aluminium zijn. 

Voordeur 

De voordeur is één van de eerste dingen die we zien aan een huis. Deze keuze is dus súper belangrijk! We kozen voor een alternatief voor de steel look. De voordeur komt in aluminium, maar met een fijn profiel en een leuke onderverdeling. Daarnaast kozen we er ook voor om kathedraalglas te plaatsen, aangezien die stijl perfect past bij het interieur van de woning. Zo krijgen we ook veel licht binnen, maar blijft het toch discreet. Over de voordeur en de plaatsing ervan vertellen we jullie later meer! 

Simulator

Tijdens het bespreken van onze keuzes, konden we bij Belisol ook enkele opties uittesten via een simulator. Super handig om eens te zien hoe jouw ramen of deuren eruit zouden zien! Je kan er het materiaal en kleur ingeven, maar ook de vorm en type profiel, volledig volgens jouw stijl. Eens je een optie samengesteld hebt, kan je deze doormailen naar jezelf zodat je er thuis nog eens goed kan over nadenken. Wij testten het alvast even uit en we zijn fan! 

Wil je ook nieuwe ramen en deuren plaatsen? Wij schreven een tijdje geleden een blog met handige tips over wat je moet weten als je nieuwe ramen en/ of deuren koopt. Hier alvast enkele tips opgesomd:

Tips & Tricks

01.
Denk goed na over het materiaal van je ramen. Aluminium ramen zijn sterk en gemakkelijk in onderhoud, pvc-ramen zijn dan weer zeer isolerend en budgetvriendelijk, terwijl houten ramen een zeer warm gevoel creëren. Bewust nadenken wat je belangrijk vindt, is dus zeker een must! 

02.
Weet je niet meteen of je een schuifraam, vast raam, vouwraam of één van de vele andere opties wil? Denk dan eens na over de plek waar de ramen moeten komen en waarvoor je het raam zal gebruiken. Een schuifraam is super handig bij een terras en kantelramen zijn dan weer ideaal bij de ventilatie van slaapkamers bijvoorbeeld.

03.
Houd rekening waar het meeste zonlicht zal binnenkomen. Zonnewering zoals lamellen, screens, rolluiken of zonwerende beglazing kan van pas komen bij ramen waar veel zonlicht binnenkomt. Zo blijft je woning heel lichtrijk in de winter, maar ook koel in de zomer. 

04.
Zorg ervoor dat je ramen en deuren voor en na de afbraak- en ruwbouwwerken altijd eerst opgemeten worden. De ramen en deuren worden dan precies op maat gemaakt. Zo zal het plaatsen vlot verlopen en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. 

We werden bij Belisol in Roeselare goed ontvangen door Arno Bouvry, één van de broers die nu aan het roer staan van deze Belisol showroom. Zijn broer Gil zagen jullie waarschijnlijk wel al bij de opmeting van de ramen. Een jong en gedreven team dus. Belisol heeft doorheen de jaren een gevestigde waarde ontwikkeld en dat hebben we zeker gemerkt door de goede service! Naast de showroom in Roeselare, zijn er over heel België nog heel wat showrooms gevestigd. Je vindt er dus zeker eentje in je buurt!

Binnenkort zullen onze ramen dus geplaatst worden. We tonen jullie dan ook graag hoe deze plaatsing in z'n werk zal gaan! Dus blijf ons zeker volgen :-) 

Tot snel! 

Wil je meer zien over het Sundae Huis en te weten komen welke stappen we al ondernomen hebben én wat onze plannen zijn? 

Bekijk ons verbouwavontuur hier! 

Delen:

Reacties

Betsy Decaestecker, vr, 12/31/2021 - 14:16
Belisol, ik ben echt content van jullie!

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.