Een gloednieuwe uitbouw & de technieken

Welkom terug in het Sundae Huis!
Velen onder jullie keken al even uit naar de vooruitgang in onze verbouwing... En eindelijk is het zover! In deze nieuwe aflevering tonen we de gloednieuwe uitbouw en daarnaast geven we een update over de technieken en de volgende stappen in het Huis. Wij waren echt verbluft over het resultaat van de uitbouw, dus hopelijk jullie ook! 

Bekijk de aflevering hieronder! 

Even terugspoelen... In de vorige aflevering in het Sundae Huis zagen jullie de werkmannen druk bezig met de afbraak van de oude veranda & de opstart van de ruwbouw, de reconstructie van de uitbouw. Enkele weken later is de veranda definitief verleden tijd en kunnen we nu dus eindelijk de nieuwe uitbouw laten zien! Zoals je kan zien is het constructie van formaat ;-). We waren zelf echt onder de indruk van de transformatie! Het is de perfecte ruimte voor de leefkeuken, die onder het plak dak geplaatst zal worden. De plaatsing van dat plat dak hebben we te danken aan de mannen van de ruwbouw en schrijnwerk én Friend Thomadak, die ervoor zorgde dat het plat dak een stevige en strakke afwerking kreeg. Well done! 

tip: bewaar op Pinterest

Doordat de mannen van Belisol de ramen dichtmaakten met plastic, krijgen we meteen al te zien hoe de uitbouw eruit zal zien met ramen erin. Waarom ze dit deden? Omdat de ruimte volledig wind- en waterdicht moet zijn om de volgende fases in de verbouwing te kunnen uitvoeren, namelijk het plaatsen van de PUR-vloerisolatie en de chape. En zo werd dus meteen duidelijk dat het resultaat echt TOP wordt eens ook alle ramen geplaatst worden. Die komen er trouwens binnenkort aan! 

De transformatie tot nu toe!
Herken je de eerste foto nog, met de verouderde veranda? Die groene constructie was dus duidelijk aan vernieuwing toe ;-) Maaaar voor het eindresultaat moeten we wel nog wat afwachten. Hieronder nog eens onze plannen: 

Een technisch werkje

Met Sundae brengen we elke stap van ons verbouwingsproces in beeld. En daar hoort natuurlijk ook de technische kant van het renoveren bij. De afgelopen weken ging het team van onze elektricien aan de slag om alle voorbereidingen te treffen voor de elektriciteit in het hele Huis. Heel eerlijk? Eigenlijk begrijpen we er zelf niet zo heel van van ;-) Deze kant van het verbouwen laten we graag aan experts over! We verlangen wel erg tot wanneer we de verlichting van Atmooz mogen ophangen!

Ook voor het sanitair en alle duurzame technieken, die door Van Marcke aangeleverd worden, werden heel wat voorbereidende werken gedaan. Zo hangen de WC-modules er alvast en werd het ventilatiesysteem geïnstalleerd. De vloerverwarming plaatsen is daarna één van de volgende stappen in de verbouwing, na het plaatsen van PUR vloerisolatie. 

En daarna?

Wat de volgende stappen precies zijn?
Eens de technieken afgerond zijn, gaat ons verbouwproces op deze manier verder:

  • de PUR vloerisolatie wordt geplaatst;
  • daarboven komt de vloerverwarming;
  • nog eens daarboven wordt de chape geplaatst; 
  • daarna de plaatsing van de ramen;
  • en dan is het tijd om te pleisteren! 

Dat zie je dus allemaal de komende weken in Het Sundae Huis! 
Een aflevering gemist?

(her)bekijk hier alle afleveringen 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

volg ons avontuur

voor alle interieur- exterieur en styling inspiratie

instagram