Nieuwe ramen en voordeur & progress in het Huis

We did it! Laatst legden we definitief onze keuze voor de ramen en deuren in het Sundae Huis 2.0 vast in de showroom van Belisol. Onze ultimate Friend kwam eerst langs voor een nauwkeurige opmeting en adviseerde ons nadien over de meest geschikte materialen en stijlcombinaties voor alle buitenschrijnwerk.

We nemen je graag mee in het gedachteproces in deze video!

tip: bewaar op Pinterest

Pvc all the way!

Onze visie voor de voorgevel was bij het begin duidelijk: we wilden een mix van oud en nieuw, van modern en landelijk. Die middenweg vonden we in de combinatie van zwartbruine raamprofielen, die mooi contrasteren met de rode bakstenen, en een houten voordeur.

Arno Bouvry van Belisol raadde aan om te opteren voor pvc-ramen omdat die maximaal isoleren en tegelijk voor een moderne touch zorgen: “Daarbij zou je misschien niet meteen aan pvc denken maar het typische beeld van witte pvc-profielen zoals die vroeger vaak geplaatst werden, gaat vandaag niet meer op. Pvc oogt bijna even modern als aluminium. Zeker als je kiest voor een zwarte kleur met sablé-afwerking.

Bovendien werken we de binnenzijde af met een folie met korrelstructuur. Dat geeft een heel andere look dan zuiver witte pvc-profielen, waarop je soms nog de extrusielijntjes kan zien.”

Qua look & feel moet pvc niet meer onderdoen voor aluminium.

Gezien we in het Sundae Huis 2.0 geen spouwmuurisolatie kunnen toepassen, is het van belang om goed te isoleren waar dat wel mogelijk is. De ramen en deuren spelen daarin een grote rol, en ook daar bewijst pvc zijn waarde, bevestigt Arno: “Pvc heeft een uitstekende Uw‑waarde. Dat betekent dat een raam met hetzelfde type glas in een pvc-profiel minder warmte verliest dan bijvoorbeeld een aluminium profiel. Pvc is namelijk een warmere materiaalsoort. Door dat thermisch voordeel bespaar je met pvc meer op energie. Naar budget toe is het dus zeker de beste optie, niet alleen op korte, maar ook op lange termijn.”

5 pluspunten aan pvc op een rij

  • Uitstekende isolatie
  • Gemakkelijk te onderhouden
  • De meest budgetvriendelijke optie
  • Strakke profielen ook perfect mogelijk
  • Grote stijlvrijheid dankzij een waaier aan folies

Matchend met de donkere raamprofielen plaatsen we ook een garagepoort met vlakke panelen. Die is samengesteld uit isolatiepanelen en gelakte staalplaat aan de buitenzijde.

Sixties afroteak

Binnenkomen zal je in het Sundae Huis 2.0 doen door een deur in Afrormosia, een donker hout waarmee we knipogen naar de sixties inspiratie achter het interieur. Dat materiaal trekken we tevens door naar de zij- en achtergevel. Ter hoogte van de keuken creëren we een volledig nieuw raam met speelse scheidingen die door middel van het hout extra in de verf worden gezet. Hout oogt heel warm, karaktervol en is een sterk materiaal. Geen enkele houten deur is trouwens identiek, dus je hebt altijd een pièce unique! Bovendien is het een levend materiaal en geeft dit een natuurlijke vergrijzing, wat heel mooi kan zijn.

De rest van de achtergevel wordt bezet in crepi. Vandaar kiezen we hier voor sobere witte pvc-profielen, zodat het geheel niet te druk oogt. “Ook in dit geval vermijden we een ‘plastic effect’ door een subtiele folie met fijne korrel te voorzien. Die maakt de profielen beter bestand tegen uv en zal bovendien mooi aansluiten bij de textuur van de crepigevel”, besluit Arno.

Zo zie je maar dat ideeën moeten groeien en een moodboard zeker niet definitief is! 

Zien wat het geeft als de ramen en deuren geplaatst worden? We delen het zeker op onze blog en Instagram!

Progress in het Huis! 

Het is ondertussen een tijdje geleden dat we jullie een update gaven over de werken in het Huis. Renovaties houden vaak een 'rock & roll'- planning in en dat was ook bij ons het geval. De afbraakwerken verliepen vlot, maar voor de afbraak van de veranda en reconstructie van wat de leefkeuken wordt, moesten we wachten op de vergunning. De ruwbouw liet daardoor wat vertraging op, maar we zijn weer helemaal back on track! Zoals je in de video al zag, hebben we afscheid genomen van de prachtige veranda ;-) en zijn onze werkmannen goed bezig met de reconstructie. En ook de technieken worden binnenkort gefixt! 

Binnen twee weken nemen we jullie nog eens mee voor een rondleiding in de huidige staat van de woning!

Tot dan! 

Bekijk alle afleveringen

De volgende keer gaan we op pad om vloeren te kiezen voor het hele Huis! 

Een aflevering van het Sundae Huis gemist? Geen nood, (her)bekijk hier alle afleveringen van ons verbouwavontuur! 

Bekijk alle afleveringen 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.