japandi-stijl l woontip
Woontips

Japandi-stijl: minimalistisch, natuurlijk en rustgevend

Natuurlijke materialen, minimalistische ontwerpen en een mix van Japanse en Scandinavische invloeden zijn de kenmerken van de Japandi-stijl. Deze stijl is de laatste jaren enorm populair geworden en we snappen wel waarom! Het is namelijk dé perfecte manier om een rustgevende en verfijnde sfeer te creëren in elk interieur.

Met deze tips kan jij jouw eigen Japandi-oase creëren. Het resultaat? Een sfeervol en zen interieur waarin jij je helemaal thuis voelt!

Haal de Japandi-stijl in huis!

De Japandi-stijl draait om het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en linnen. Deze materialen zorgen voor een warme en gezellige sfeer in huis. Het is alsof je een stukje natuur in huis haalt. Ook kleurgebruik is belangrijk bij deze stijl. Kies voor neutrale en aardse tinten om een rustgevende sfeer te creëren.

Door verschillende texturen te combineren, creëer je diepte en contrast. Denk aan een grof gebreide plaid op de bank, een houten vloer met een opvallende houtnerf of een leren fauteuil met een zachte wollen kussen.

foto 1 - foto 2 - foto 3 - foto 4 - foto 5

tip: bewaar op pinterest

japandi-stijl: de kracht van eenvoud

Maar wat maakt deze woonstijl nu zo bijzonder? De kracht van Japandi zit in de eenvoud. Minimalisme is namelijk een belangrijk aspect van de stijl. Een opgeruimd huis zorgt immers voor een opgeruimd hoofd. Gebruik dus niet te veel spullen in huis en creëer ruimte om tot rust te komen. Het gaat hierbij om de juiste balans vinden tussen functioneel en esthetisch. Een Japandi-interieur is niet alleen mooi, maar ook praktisch en comfortabel. 

de finishing touch voor een Japandi-oase

foto

tip: bewaar op pinterest

Tot slot kan je de Japandi-stijl compleet maken door het toevoegen van planten. Planten hebben een rustgevend effect en zorgen voor een stukje natuur in huis. Kies bijvoorbeeld voor een bonsaiboompje of een kleine varen om de stijl helemaal af te maken.

Donder houten keuken in Sundae Huis 2.0

Voor de keuken in het Sundae Huis lieten we ons inspireren door onderstaande houten keuken van interiorista Sharon uit Brasschaat. Donker hout is dan ook een absolute lieveling in de Japandi-stijl en dat is niet voor niets! Het geeft een extra dimensie van warmte en diepte. Het brengt rust in de ruimte en gaat perfect samen met de lichte en neutrale kleuren die vaak gebruikt worden in deze stijl. Met donker hout geef je jouw interieur een instant zen gevoel en dat is wat wij ook zullen creëren! Samen met Jolien van Kaster Keukens bedachten we het perfecte plaatje voor in Het Sundae Huis! 

Ontdek hoe onze classy keuken eruit zal zien

Om een Japandi-stijl in combinatie met een leuke sixties vibe te creëren hebben we de perfecte meubels gevonden bij onze friend Charell. We zullen vooral donker hout gebruiken, gecombineerd met lichtere tinten voor de eetstoelen, bank en het tapijt. De donker houten eettafel en de organisch gevormde Mortex-tafel voor het ontbijthoekje zullen prachtig staan! Om het geheel gezellig te maken, zullen we enkele leuke dekentjes en kussentjes van Mistral Home toevoegen.

Voor de muren hebben we keuze uit duizend-en-één kleuren van Paintfactory, maar we hebben besloten om een neutrale tint te kiezen met hier en daar een mooi kleurtje doorheen de woning.

Zijn jullie ook benieuwd hoe deze Japandi vibe er zal uitzien in het Sundae Huis? 
Blijf ons volgen om het resultaat te zien! 

Bekijk hier alle afleveringen van het Sundae Huis

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

volg ons avontuur

voor alle interieur- exterieur en styling inspiratie

instagram