Op ontdekkingstocht voor meubels, verlichting en behang

Zoals jullie weten zijn het voor ons weken vól inspiratiemomenten, waarbij we op bezoek gaan bij veel van onze Friends om voor elke ruimte heel wat producten en materialen te selecteren. Het is voor ons dus zeer druk achter de schermen, maar wel héél erg leuk om zoveel nieuwe items en trends te ontdekken! Na elk showroombezoek krijgen we weer nieuwe ideeën ;-). In de vorige aflevering lieten we zien hoe we heel wat badkamersettings konden bewonderen en we dachten na over de verfkleuren en -technieken. Deze keer tonen we ons bezoek aan Charrell en Atmooz, waar we terechtkwamen in een wereld vol klassevolle en tijdloze meubels én verlichting. Daarnaast laten we ook zien welke stalen we bestelden voor het behangpapier in de slaapkamers! 

Bekijk hieronder de aflevering! 

Charrell Home Interiors 

In de concept store van Charrell Home Interiors in Geel werden we echt overdonderd door het grote aanbod aan stijlvolle meubels! Zo fijn om al die items in inspirerende en huiselijke settings te bekijken. Zaakvoerder Yannick toonde ons tijdens een rondleiding door de winkel (die maar liefst 3000 m² groot is!) de vele zetels, tafels, stoelen, fauteuils en kasten die heel wat klasse uitstralen. Perfect voor het Sundae Huis, want met de producten van Charrell kunnen we echt een totaalplaatje creëren. Zoals Yannick in de video zegt, is het ook mogelijk om alle meubels volledig naar jouw smaak aan te passen. Zo kunnen de items in heel wat verschillende kleuren en vormen gemaakt worden. Van die aanpak op maat zijn we écht fan! Je ziet ook duidelijk dat alle meubels in één verhaal passen en in lijn liggen met elkaar. Zoals Yannick het zegt: "Elke zetel past bij elke kast of tafel in het aanbod." 

Bij Charrell werden we zeker en vast niet aan ons lot overgelaten, maar kregen we zeer deskundig advies. Zo staat een team van zes interieurarchitecten klaar om elke klant te adviseren! Top toch? 

Interieurarchitecte Evelyne had voor ons een moodboard uitgewerkt, helemaal zoals we voor ogen hadden! En da's voor de meubels vooral donker hout, in combinatie met lichte tinten voor de eetstoelen, zetel en tapijt bijvoorbeeld. Die donker houten tafel in de eetkamer en mortex tafel voor het ontbijthoekje, beide in organische vormen, worden ook echt de max! De meubels die Evelyne ons tijdens het bezoek toonde, waren echt perfect voor de jaren 60 stijl die willen neerzetten. We kijken nu al uit naar het resultaat! 
 

Zetel: Sofa citizen corner + afronding - Salontafel: Coffee table oreta - Fauteuil: Seat grino - Eettafel: Dining table esra - Eetstoelen: Armchair lucca - Ontbijttafel: Dining table cordoba - Keukenstoelen: Armchair Asisi 

Set the Mood with Atmooz

Atmooz kennen jullie misschien nog van het eerste Sundae Huis in Roeselare? Ook voor dit eerste verbouwproject voorzag Atmooz de verlichting voor het hele Huis.

Heel blij dat we onze Friendship ook in dit verhaal kunnen doortrekken! Check hieronder het prachtige resultaat (al zeggen we het zelf ;-)) met de sfeervolle verlichting van Atmooz in Het Sundae Huis 1.0 te Roeselare. 

Het merk Atmooz is in het jaar 2019 ontstaan uit Charrell, vanuit de nood om een totaalbeleving te creëren. Broers Yannick en Didier willen met dit merk een uitgebreide verlichtings- en decoratiecollectie aanbieden, met een hedendaags design en chique uitstraling. En die chique, klassevolle uitstraling is natuurlijk écht iets waar we naar streven in het Sundae Huis. Ideaal dus!

Nieuw sinds ons project van vorig jaar is dus de experience room van Atmooz, een extra onderdeel in de Charrell winkel. Je zal het al in de video, het is een echte ruimte die perfect weergeeft waar Atmooz voor staat. En dat is sfeer brengen. Set the Mood with Atmooz dus. 

Wij deden alvast terug superveel inspiratie op en plaatsen binnenkort onze bestelling op hun webshop!
Neem je ook een kijkje?

Ons Sundae moodboard, met een idee voor de Floorify vloer en kussens van Mistral Home en de verfkleur bij Paintfactory

Speels behangpapier in de kinderkamer

Dit jaar willen we ook behangpapier verwerken in het interieur. Voor de kinderkamer in het Huis denken we aan een speelse print op de muur. Friend Roomblush staat echt gekend om hun grote aanbod aan unieke behang met repetitieve patronen of panoramics. Daarom bestelden we onlangs enkele (gratis!) staaltjes op hun webshop. Zo'n stalen bestellen blijft echt een gouden tip om de verschillende printjes en kleuren waartussen je twijfelt, te vergelijken met elkaar. 

Daarnaast kan je via de app van Roomblush ook het behangpapier virtueel uittesten op je muur.
Hoe dat precies werkt? Dat tonen we later, in het Sundae Huis! Of probeer het al eens zelf!

Super handig is ook de 'toolkit' die je op de webshop kan bestellen. Daarin zitten alle tools die je nodig hebt om te behangen en wordt het werkje een fluitje van een cent! 

Wist je ...
trouwens dat Eline 9 jaar geleden Roomblush ooit uit de grond stampte?!
Heel leuk om nu via het Sundae-verhaal samen te werken !

Welke printje het zal worden, daar denken we nog eens verder over na... In ieder geval liep het bestelproces ook super, stalen kiezen, stalen bestellen, netjes een mailtje in je mailbox waar je pakketje zich bevindt en hopsa openen maar die omslag!

Naar welk printje gaat jullie voorkeur? Laat het ons onderaan de blog weten in een reactie!

Moderne print in de master bedroom 

Ook voor de master bedroom bestelden we enkele gratis stalen behangpapier. Dat deden we bij Friend WallhausDit merk biedt behangpapier aan in heel wat verschillende stijlen, zowel modern, klassiek, industrieel als landelijk. We zijn eerder op zoek naar een moderne print, om de chique uitstraling van de benedenverdieping door te trekken in deze slaapkamer.

Wallhaus biedt iedereen de kans een make over te doen voor goed budget in no time! WallHaus is een online brand dat, net zoals Friend Roomblush, onder Wall Decoration House valt. Helemaal Belgisch!

We moeten toegeven, het is niet gemakkelijk om te kiezen tussen al deze printjes! Die keuze maken we later ;-) Zoals iedereen moeten we alles ook tijd geven en laten bezinken, maar één ding staat vast, het resultaat wordt top!

De volgende keer in Het Sundae Huis

De volgende aflevering staat volledig in het teken van....
De keuken! 

We gaan op zoek naar een volledige keuken op maat, met alles erop en eraan! Stay tuned! 

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.