Ontdek hoe de classy leefkeuken eruit zal zien!

Stiekem toch wel één van de leukste keuzes in onze verbouwing, is die van de keuken! Het cliché is en blijft dat de keuken 'het hart van het huis' is en daar gaan we nog steeds de volle 100% mee akkoord ;-). Beslissen over een keuken, dat houdt meerdere aspecten in: de indeling, de materialen, toestellen, het werkblad... dus we wisten wat ons te doen stond! Om deze belangrijke knoop door te hakken, gingen we langs bij ultimate Friend Kaster Keukens! Net zoals vorig jaar toonde interieurarchitecte Jolien enkele opties en tekende ze de keuken uit die we voor ogen hadden. En da's meer bepaald een echte leefkeuken, in een classy stijl en donkere houttinten

Kijk je mee naar onze zoektocht? 

Doet de naam Kaster Keukens een belletje rinkelen? Dat kan zeker, want op hen konden we ook rekenen tijdens het Sundae Huis 1.0! Toen creëerden ze voor ons een art-déco keuken in een mooie groene tint. Over deze keuken kregen we heel wat leuke complimenten en werden we zelfs 2de bij Keuken van het jaar van Cosentino. Dus we waren dan ook snel overtuigd om dit seizoen terug samen te werken! 

Donker hout = hélemaal Sixties! 

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, maar donker hout vinden wij echt dé go-to om een authentieke, volwassen, classy sfeer te creëren! Die lijn trekken we door in de hele woning, zoals bijvoorbeeld bij de keuzes van de meubels. En in de keuken zal donker hout precies de sfeer brengen die we voor ogen hebben. Door consequent deze keuze te maken, past alles mooi in één geheel! Nog iets wat we willen doortrekken in het Huis, zijn de organische vormen. Daarom zal het kookeiland ook een ronding krijgen, wat ons echt aan de Sixties doet denken! 

De hele keuken in donker hout, dat zou dan weer net iets te veel van het goede zijn ;-) Keukenkasten in een lichte tint zullen volgens ons voor een mooi contrast zorgen en het plaatje niet té zwaar maken. Daarnaast kiezen we ook voor een neutraal, maar stijlvol werkblad, zwarte keukentoestellen en een kokendwaterkraan. Zo we zien die mooie leefkeuken al helemaal voor ons! 

We kregen van Jolien een rondleiding door de showroom van Kaster Keukens. Misschien herken je deze ook uit onze aflevering over de keuken van het eerste Sundae Huis? Spot je ook de nieuwe keukens in hun gamma? Héél inspirerend om het brede aanbod aan keukens te ontdekken, want er zijn zowel moderne, landelijke, als speelse keukens te zien. Wij hadden natuurlijk al een vrij duidelijk beeld in ons hoofd, maar het is altijd fijn om veel keuze te hebben, toch? 

Wist je dat Kaster Keukens binnenkort verhuist naar een nieuwe showroom? Vanaf het najaar 2023 kan je de collectie van Kaster Keukens bekijken in het Bedrijventerrein 'Krommebeekpark' in Roeselare. 

We zoomen hieronder graag even verder in op onze materiaalkeuzes! 

tip: bewaar op Pinterest

Fineer voor een natuurlijke look 

We kregen meteen een volgend dilemma voorgeschoteld: kiezen we voor laminaat of fineer? We vroegen op Instagram om jullie hulp omtrent deze materiaalkeuze en al snel werd duidelijk dat fineer voor het Sundae Huis de beste optie is. Jolien somde voor ons nog eens de belangrijkste voordelen op: 

 • laminaat: een kunststof dat kras-, stoot- en UV-bestendig is, ook zeer onderhoudsvriendelijk en betaalbaar is, maar dus geen écht hout is  
 • fineer: een laagje echt hout op een stabiele kern zoals MDF, met een unieke en natuurlijke uitstraling, maar met een iets kwetsbaarder oppervlak 

Omdat we doorheen het hele Huis op zoek gaan naar manieren om een authentieke look te creëren, kiezen we met overtuiging voor fineer! Dit type fineer (Walnut IF413 - natural) van Placabois ontdekten we trouwens voor het eerst in hun Panellab in Gullegem, waar we heel wat materialen konden bezichtigen op groot formaat.  

Witte keukenkasten voor contrast 

Bij VANCA (her)ontdekten we, na het mooie resultaat van de keuken in Sundae Huis 1.0, het merk FENIX®. Zoals Jolien aangeeft in de video, zal voor de keukenkasten één van de lichte tinten van FENIX® voor een mooi contrast zorgen met donkere hout van het kookeiland. Dit materiaal heeft een diep mat oppervlak en voelt dankzij de 'velvet touch' ook super zacht aan. Jammer dat jullie dit via deze blog niet zelf kunnen voelen ... dus allen naar Kaster Keukens, of maak een afspraak in het Panellab® in Gullegem ! ;-)

Omdat we van het Sundae Huis een echte gezinswoning maken, zorgen we ervoor dat de keuken ook kids proof is! Good to know is dus dat dit materiaal zeer onderhoudsvriendelijk is en bestand is tegen vingerafdrukken, maar ook tegen krassen, hitte, huishoudproducten en afschuring! Bij zeer kleine, ondiepe krasjes is thermische herstelling mogelijk. Waarom we voor FENIX® kiezen is nu wel duidelijk hé ;-)

Neutraal keukenblad in een luxueuze stijl 

We zochten een neutraal keukenblad, dat toch luxe uitstraalt en dus mooi in de stijl van de keuken past. En dat vonden we via Kaster Keukens bij het merk Cosentino. Wij kozen voor het Dekton Kraftizen keukenwerkblad, dat eigenlijk ook gebruikt kan worden voor vloeren, muren en tafels! 

Daarnaast zijn er nog meer voordelen aan Cosentino werkbladen, zoals: 

 • ze bevatten gerecycleerde materialen;
 • hoogwaardige mineralen
 • hebben en prachtige kleurdiepte
 • zijn kras-, zuur- en vlekbestendig

We konden bij Kaster een prachtig staal van Dekton ontdekken én aanvoelen en zijn bij deze dus heel blij met onze keuze! 

Stijlvol koken met zwarte keukentoestellen 

Wat is een keuken zonder keukenapparatuur? Bij een stijlvolle en kwalitatieve keuken horen ook bijpassende toestellen zoals een vaatwasser, koelkast, oven en kookplaat. Bij ATAG vonden we the best of both worlds' met mooie én gebruiksvriendelijke toestellen! Net zoals in het eerste Sundae Huis, kiezen we toestellen met een donkere afwerking. Jolien lichtte al even toe dat de ovens van ATAG bijvoorbeeld in verschillende afwerkingen beschikbaar zijn, zoals de black steel mét ook zwarte knopen en grepen. Ideaal dus voor het Sundae Huis! Verder vertelde Jolien ons ook over de Elevate™ inductiekookplaat, waarbij de afzuiging geïntegreerd is in de kookplaat en je dus geen dampkap meer hoeft te voorzien. Top toch? 

Binnenkort tonen we ook ons bezoekje aan het experience center van ATAG, waar we de toestellen mochten uittesten aan de hand van een try-out kooksessie ;-) Stay tuned dus! 

Kokend water in no time!  

En of course mag een Quooker-kraan zeker niet ontbreken in de keuken! Ook in Sundae Huis 1.0 zag je zo'n kokendwaterkraan pronken en sindsdien zijn we overtuigd van de meerwaarde hiervan in een keuken. Waarom we team Quooker zijn? We sommen het graag even op:

 • tijdbesparend: je tapt instant kokend water, zonder te wachten
 • energiebesparend: meerdere keren kokend water nodig per dag? Dan gebruik je met een Quooker-kraan minder water dan met een klassieke waterkoker
 • waterbesparend: je tapt nooit meer water dan nodig
 • minder plastic afval: say goodbye to plastic flessen water
 • veilig: een Quooker-kraan heeft een knop die kindveilig is en wanneer kokend water getapt wordt, licht de ring rond de kraan op 
 • smaakt beter: het water dat je tapt is gefilterd 

Zoals je merkt, we proberen echt alles uit de keuken te halen en een leuke kookervaring hoort hier zeker ook bij! 

Dank je wel aan Kaster Keukens en alle Friends die dit keukenconcept mogelijk maken! En een special thanks aan Jolientje, die zo goed onze wensen en noden in kaart bracht en terug het ideale plan uitwerkte! 

Nu is het alleen nog maar in spanning afwachten tot de plaatsing! 

De volgende keer in Het Sundae Huis...

... nemen we jullie eindelijk nog eens mee naar het Huis voor een update van de ruwbouwwerken én tonen we de keuze van de ramen! 

Bekijk alle afleveringen van Het Sundae Huis 2.0

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

woonverhalen