Gyproc wanden plaatsen om ontbrekende muren & plafonds te creëren

Nu de pleisterwerken in het Sundae Huis afgerond zijn, stond de plaatsing van alle gyproc-platen op de planning. Deze zijn nodig om onder andere ontbrekende binnenmuren, deuropeningen en een verlaagd plafond te creëren. In deze nieuwe blog leggen we jullie uit waarom gyproc-platen zo interessant zijn in onze verbouwing en tonen we ook het resultaat tot nu toe! 

Wat zijn gyproc-platen?

Gyproc-platen zijn een veelgebruikte oplossing voor het creëren van scheidingswanden en het afwerken van binnenruimtes, zoals het maken van plafonds en andere interieurelementen. Gyproc bestaat uit een onbrandbare gipsplaat, die omhuld wordt door twee lagen sterk karton. Dat karton aan de buitenkant van de plaat dient als versterking en bescherming van de gipskern. 

De voordelen van gyproc

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van Gyproc platen:

  1. Eenvoudige installatie: Gyproc-platen zijn relatief eenvoudig te installeren. Ze kunnen snel gemonteerd worden en zijn daardoor ook geschikt voor doe-het-zelvers! Al laten wij zo'n werken liever aan professionals over ;-) 

  2. Flexibiliteit in ontwerp: Gyproc-platen worden gebruikt om heel wat ontwerpen en afwerkingen te creëren. Ze kunnen gesneden en gevormd worden tot de gewenste vorm en grootte, en zijn ook gemakkelijk af te werken met verf, tegels, behang of andere materialen.

  3. Duurzaamheid: Gyproc-platen zijn duurzaam en kunnen lange tijd meegaan zonder te vervormen of te breken. Daarnaast bieden ze ook een goede bescherming tegen vuur en vocht.

  4. Geluidsisolatie: Gyproc-platen bieden een effectieve geluidsisolatie, en zijn dus ideaal in ruimtes waar stilte van belang is, zoals in slaapkamers en home offices bijvoorbeeld.

  5. Kostenbesparend: Gyproc-platen zijn over het algemeen goedkoper dan traditionele bouwmaterialen, zoals metselwerk of hout.

De eerste stap bij het plaatsen van de gyproc-platen, is de installatie van de metalen profielen, metal studs genoemd. Deze vormen een soort stevige basis en zorgen ervoor dat de ruimtes duidelijk afgebakend zijn. Deze profielen werden aan de vloer en aan het plafond bevestigd met behulp van schroeven en pluggen.

Tussen deze metal studs en de gyproc-platen zelf zit telkens een stuk isolatie. En da's nodig om het geluid tussen de ruimtes te beperken, aangezien zo'n gyproc-wand een stuk minder dik is dan een gemetselde muur. Daarna kunnen de gyproc-platen gesneden en bevestigd worden op deze metalen profielen aan de hand van speciale schroeven. 

Speciaal voor de badkamer zijn er groene platen voorzien die extra waterwerend zijn in vergelijking met gewone gyproc-platen. 

DUIDELIJKE INDELING VAN HET HUIS 

Nu de gyproc-wanden overal in het Huis geplaatst worden, zien we meteen de definitieve indeling en structuur van het Huis. Zo werd het toilet op de bovenverdieping mooi ingewerkt in de ruimte van de master bedroom en werd de babykamer eindelijk gescheiden van de tienerkamer aan de hand van een gyproc-wand in s-vorm.

Ook op het gelijkvloers werd de metalen constructie alvast geplaatst rond het toilet en ook de voorbereiding werd getroffen voor deuropeningen én een verlaagd plafond. Dat verlaagd plafond aan de keuken kan pas afgewerkt worden eens de grote houten ramen geïnstalleerd zijn.

Deze plannen tonen nog eens hoe het hele Huis gestructureerd zal zijn. Ook in de polyvalente ruimte in de kelder komen nog enkele gyproc-wanden om de ruimtes op te delen. 

Nog wat werk aan de winkel, maar toch al een mooie progress tot nu toe!

Next up in onze verbouwing:

  • opstarten vloerverwarming
  • plaatsing vloeren 
  • opmeten deuren en maatkasten 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.