Van open ruimtes naar kamers: de plaatsing van de deuren

Eens we beland zijn in de fase van de plaatsing van alle binnendeuren, dan weet je dat we de eindstreep naderen. We gaven jullie al een sneak peek naar hoe de deuren geïnstalleerd werden, maar tonen jullie in deze video en blog een uitgebreid verslag van dit hele proces. Van installatie tot het prachtige resultaat! 

De plaatsing van alle binnendeuren ontdek je in deze video: 

Stalen deur: een echte eyecatcher

 De zitkamer verdient meteen een sterke binnenkomer, toch? En daarom kozen we ook voor een echte eyecatcher van een deur, van de inkomhal naar de zitkamer. Woehoe! De stalen deur is zo'n plaatje geworden en we zijn dan ook héél erg tevreden met het resultaat! Weet je nog onze ontdekkingstocht naar de perfecte stalen deur, in de showroom van STEELIT®? Wees maar zeker dat we die gevonden hebben! Het is de 'invisible' deur geworden met 'flutes' glas, wat een authentieke look geeft en past dus helemaal in het Sixties plaatje van de woning. Ook leuk om te weten is dat zo'n glas aan de voordeur in de oorspronkelijke inrichting van het huis, ook aanwezig was! Zwart past bij de ramen en brengt ook connectie met de andere zwarte accenten op het gelijkvloers. Bovendien zorgt de onderverdeling in de stalen deur toch voor een speelse touch. 

Een authentieke stalen deur, prachtig toch? 

Strakke deuren zonder omlijsting

Deuren die naadloos verwerkt zijn in het interieur en dus helemaal opgaan in de ruimtes. "Da's precies iets voor het Sundae Huis!" zeiden we tegen elkaar toen we zo'n deur zonder omlijsting van Xinnix ontdekten in de showroom van Groep Verhelst. 'Xinnix' is dan ook niet voor niets een equivalent van 'ik zie niks' ;-). Het aluminium frame van deze deur wordt namelijk in de muur gemonteerd en ook de scharnieren zijn onzichtbaar. Zo'n deur is de perfecte oplossing om een strakke en tijdloze look te ontwikkelen! 

Ondanks dat de witte deur bijna helemaal opgaat in het interieur, kozen we voor deze deur op de foto's toch voor een zwarte deurkruk. Die matchen met de zwarte lichtarmaturen en de zwarte schakelaar. Plus, ze stralen ook wat extra pit uit. Via deze deur komen we trouwens van de inkomhal terecht in de grote leefkeuken! 

Een deur zonder omlijsting, da's perfect om een strakke en tijdloze look te creëren

Neutrale schilderdeuren 

Alle overige deuren, dus die op de bovenverdieping en de polyvalente ruimte beneden, zijn schilderdeuren die we ook bij Groep Verhelst uitkozen. Da's een budgetvriendelijke keuze, maar zeker een mooie optie voor deze kamers. Deze deuren zijn namelijk heel neutraal en passen perfect in het geheel aangezien ze meegeschilderd werden. De witte klinken aan deze deuren zorgen voor rust en eenheid, wat ideaal is in de slaapkamers. 

Hoe benieuwd ben jij naar het eindresultaat van het Sundae Huis 2.0? 

Eerst nog even deze zaken onder handen nemen qua afwerking en styling:

  • raamdecoratie
  • tuinaanleg en tuinmeubels, waaronder onze vuurschaal! Hi marshmellows ;-)
  • verlichting
  • meubels
  • decoratie: textiel, posters...

Spannend! 

Wil je ondertussen het hele verbouwproces herbekijken? 

Check dan hier alle afleveringen 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.