woonverhalen

Een frisse basis met persoonlijke accenten

Huispaspoort

Hélène Maes, leerkracht Frans & Spaans (29) en Olivier, Interieur fotograaf en shop manager Gaest (28)

Gerenoveerde woning uit 1900

Aankoop woning: 2018

Naar eigen 'goûts et couleurs' ingericht

Prachtige grijze gevel - Bureaurekje: String - Kussens: LRNC (oog), HAY, H&M Home, IKEA (zwart-wit) - Lampje met betonvoetje op witte plankjes naast String-rekje: Kwantum - Koraalstukje: Studio Vangst - Salontafel: familiestuk, Italiaans ontwerp - bijzettafeltjes: HAY - Tv met witte rand: Samsung (The Serif)

Woonverhaal

Hélène komt uit Waasmunster, Olivier uit Sint-Niklaas en kochten dit huis in Temse heel snel bij een eerste bezichtiging. De vorige bewoners verbouwden de woning reeds volledig tot moderne woning maar Hélène en Olivier gaven er hun eigen ‘goûts et couleurs’ aan.

Olivier werkt in de designshop Gaest in Antwerpen én is ook architectuur & interieur fotograaf. De voeling voor design en interieur is er dus absoluut. Samen creëerden ze een stijlvolle, lichtrijke inrichting. Een frisse basis met wat hout en hier en daar wat kleur in de accessoires zoals vaasjes, posters, boeken... Een evenwicht dat zorgt voor een rustgevende sfeer.

Beneden is alles open, maar door een ruimte tussen de zithoek en keuken, is er toch een soort van onderbreking die het geheel wel speelsheid brengt. De kleurrijke en diverse boeken in deze tussenruimte breken met de andere wittere ruimtes. Aan het String bureaurekje, werkt Olivier aan zijn foto’s. Hélène zit dan op haar beurt meestal aan de keukentafel voor haar schoolwerk. De lange eettafel van Hay nodigt uit tot vele dinertjes met vrienden. Doordat de keuken zo open is, is er zeker voldoende sociale interactie tussen de gasten en bewoners. 

Posters: Desenio - Kaders: Lucas Creativ - Boekenrek: IKEA - Vloerlamp: Flos - Bureaurek: String - Stoel met metalen zitting: Diamond chair, Bertoia - Bijzettafeltje goud met glas: goedgelukje - Keuken: KVIK (Mano) in combinatie met geborstelde inox keukenmeubel - Thonet vintage stoelen: (Roeselaarse verdeler: Monderay) - Zwarte staanlamp: Westwing - Vaas gezicht: Les Soeurs - Hanglamp in koper: Menu - boven eettafel: Muuto - Vaasjes: HAY en Studio Arhoj 

Keuken: KVIK (Mano) in combinatie met geborstelde inox keukenmeubel - Vaasjes met bestek: Sissy Boy - Dampkap Miele - Keramiek: Casa Azimute, B&B in Alentejo in Portugal - hanglampen boven eettafel: Muuto 

Op de bovenverdieping zit een erg ruime slaapkamer met ernaast hun eigen badkamer in Ibiza stijl. Het is als het ware een suite in een hotelkamer. De dressing van Hélène bevindt zich ook daar, voor de kledij van Olivier was jammer genoeg geen ruimte meer ;-) Die kregen een ander plekje.

IKEA bed - Poster slaapkamer: Loulou Avenue - Houten stoel rechts: Wishbone chair, Carl Hansen - Muurlampjes slaapkamer: Menu - houten stoel: Thonet

tip: bewaar op Pinterest

De blikvangers

01: ruimte in het nok
Boven in het dak zit een enorm mooie ruimte die ze later zullen omvormen tot 2 extra kamers. De indeling, daar zijn ze nog niet aan uit. Dat komt wel als de tijd dringt :-) Voorlopig wordt deze gebruikt voor mini-sleepovers en als berging.

02: doorkijkje
Vanaf het eerste verdiep of vanuit de hall beneden, is er een glazen doorkijk op de trap die héél wat licht binnentrekt.

03: souveniers
Hier en daar zie je leuke items die ze meenamen van hun reizen. Zo gingen ze als laatste reis naar Namibië. Een aanrader volgens Hélène. Afrika in zijn puurheid en nog niet zo toeristisch. 

04: eyecatcher
Olivier is een wielerfanaat en heeft ook zelf enkele mooie tweewielers in huis. Eentje daarvan pronkt tegen de muur in de hall. Een kunstwerk op zich!

Kleurrijke en diverse organische items maken een thuis persoonlijk.

Troeven van het huis

01. Er zijn 2 terrassen, die zorgen voor een leuke afwisseling: overdag in de zon op het boventerras en op het terras beneden heb je de avondzon
02. mooie houten vloer boven 
03. erg ruime Ibiza look badkamer met ingewerkte dressing 
04. authentieke gevel 

Buitentafel: Bristol - badproducten: Likami

Een grote dankjewel voor de gastvrijheid Hélène en Olivier!!

meer woonverhalen in deze stijl

Delen: