woonverhalen

Authenticiteit in een kleurrijk jasje bij Nathalie in Antwerpen

Huispaspoort

Nathalie, beleidsonderzoekster & Jeroen, zelfstandige met dochters Amélie & Féline  

Woning uit 1929 in Antwerpen  

Aangekocht in 2015 

Deels gerenoveerd en gerestaureerd  

woonverhaal

In één van de mooiste straten van Antwerpen bevindt zich dit prachtig authentiek huis, uit het bouwjaar 1929. Een oude woning met veel charme, die het nodige opknapwerk en heel wat liefde kon gebruiken. Dat leek voor Nathalie en haar vriend Jeroen een spannende uitdaging en een mooie stap voor het groeiende gezin. Het koppel deed hun intrek in het pand zo’n 7 jaar geleden, toen Nathalie in blijde verwachting was van Amélie. Mooi teamwork, want terwijl mama in spé hun eerste dochter vol liefde liet groeien, klusten papa to be Jeroen én zijn vader heel wat bij in het huis. Kamer na kamer werd een bouwwerf, ruimtes werden gestript en maakten plaats voor nieuwe technieken, een nieuwe keuken én een nieuwe badkamer. Samen creëerden ze een nieuw hoofdstuk in hun leven. Een hoofdstuk dat ze samen uitbouwden tot een gezin van vier, dat tot op de dag van vandaag heerlijk kan genieten in een gezinsstek dat immens veel warmte & vrolijkheid uitstraalt.  

woonkamer: tv-meubel: Maisons du Monde – bruin tapijt: Tapis Petit
eetkamer: tapijt met gekleurde vlakken: La Redoute 

tip: bewaar op Pinterest

Zelf zou Nathalie hun woonstijl omschrijven als ‘eclectisch’, vooral authentiek maar toch met heel wat moderne en frisse touches. Nathalie en Jeroen wilden namelijk zo veel mogelijk elementen van het originele huis behouden, zoals de oorspronkelijke espagnoletsluitingen aan de ramen in de master bedroom bijvoorbeeld, of de houten deuren en trapdetails. Ook tweedehandsspullen, die ze bij de (groot)ouders en vintage winkels bij elkaar sprokkelden, vormen een rode draad doorheen de woning. Een vintage wiegje of oude kast, de authentieke elementen zijn overal doorheen de woning aanwezig. 

Nathalie probeert in haar interieur vooral niet té veel naar de nieuwste trends te kijken en gewoon haar ding te doen. "Het is en blijft een oud huis, dus het zal nooit zo clean worden als een nieuwbouw, maar dat zorgt wel voor een unieke sfeer!", aldus Nathalie.  

Zo’n oud huis als het onze zal nooit perfect zijn, maar die authenticiteit heeft een enorme charme!

letterbak met speelgoed: FermLiving en Grapat – tafel en stoeltjes: Petit Amélie

Door hier en daar wat kleurrijke elementen toe te voegen, creëerde het koppel een mooie mix tussen vintage en modern/hip. De statement kleuren zoals okergele, koperbruine en donkerblauwe tinten op de muren, brengen heel wat happy vibes doorheen de benedenverdieping. Ook de muntgroene zetel en heel wat andere meubelstukken en decoratie items in verschillende kleuren, maken die look compleet en zorgen voor een frisse touch.  

Zwarte keuken: Vasco – opbergbakken en zwart rek: Ikea – regenboog placemats: Oyoy living 

Op de bovenverdieping zijn het zachte en warme tinten in combinatie met leuke printjes die van de slaapkamers van Amélie & Féline echte pareltjes maken. Cuteness alert! Deze kinderkamers zijn projectjes waar Nathalie haar hart en ziel in gestoken heeft en waar ze dan ook zeer trots op is!  

Poppenhuis: Petit Amélie – behang: Dekornik – nachtkastje en bureau: La Redoute – vlaggetjes: A La – deurknopjes: Sostrene Grene – regenboogtapijt: Sass & Belle – wandhanger: A la

bed: Stokke – Maanlamp: Philips (DIY) – commode: Ikea – paars kussen: Sissy Boy

De blikvangers

01: 1930’s gevel  
Zo’n karaktervol huis dat gebouwd werd in de vroege jaren 90, heeft natuurlijk ook een unieke, authentieke gevel die een echte eyecatcher is tussen de gemiddelde huizen die tegenwoordig gebouwd worden. Met zo’n gevel is de toon meteen gezet!  

02: Yes to DIY    
Als Nathalie wat vrije tijd heeft, waagt ze haarzelf al eens aan een DIY-projectje. Zo maken enkele macraméstuks de slaapkamers van Amélie & Féline extra persoonlijk. Die creativiteit heeft Nathalie overduidelijk van haar mama. Zij is een pro in het maken van creatieve cadeaus, zoals leuke knuffels voor de dochters!  

03: knipoog naar vroeger  
Deze authentieke crèmekleurige kast was iets waar Nathalies oog meteen op viel in het oude huis. Ze wilde dit pronkstok dan ook een mooie plaats geven in hun nieuwe interieur. ‘Dat deze kast mocht blijven staan, was een vereiste toen we het huis kochten’, lacht ze.  

04: quality time  
De extra leefruimte is één van de favoriete plekjes geworden om quality time door te brengen als gezin. Deze ruimte doet dienst als een speelhoekje voor de kids, waar ook mama en papa gezellig kunnen vertoeven. ‘Zo blijft de woonkamer ook netjes en moeten we ‘s avonds niet op kinderspeelgoed kijken’, lacht Nathalie.

Bed: Tempur – nachtkastjes en lampjes: Maisons du Monde – kurken Pax: Ikea  

Behang: YouPri – spiegel: Housedoctor

Dank je wel voor de gastvrijheid Nathalie & Jeroen! 

meer woonverhalen in deze stijl

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

meer woonverhalen