Een goede basis dankzij de PUR en chape van Royaux

Volgde je onze avonturen in het eerste Sundae Huis? Nee?
Neem er dan zeker eens een kijkje!

Wel, voor het eerste Sundae Huis konden we rekenen op de vloerisolatie en chapewerken van familiebedrijf Royaux. Het bleek de ideale start van een opbouw waar we vandaag nog steeds trots op zijn. We zouden gek zijn als we voor het tweede Sundae Huis niet opnieuw kozen voor de hartelijke diensten van Royaux :-).

Royaux over de vloer

De stielmannen van Royaux kwamen een tijdje geleden bij ons langs. Hoe de voorbereiding en de uiteindelijke plaatsing van de PUR-isolatie en chape verliepen, ontdek je in deze video:

Goed van start met de chapewerken

Net als in het eerste Sundae Huis kwam Broes van Royaux enkele weken voor de plaatsing langs om alle details van onze woning te bestuderen. Een plaatsbezoek is namelijk essentieel om de wensen van de eigenaar en de noden van het huis in een geschikt traject te gieten. Daarbij gaat Royaux steeds op zoek naar de beste prijs-kwaliteitverhouding, zowel voor kleine als grote projecten.

Wat plaatste Royaux in Sundae Huis 2.0?

Polyvalente ruimte:

  • 10 centimeter gespoten PUR-isolatie
  • 7 à 8 centimeter gewapende chape plus

Gelijkvloers:

  • 10 centimeter gespoten PUR-isolatie
  • 6 à 7 centimeter gewapende chape plus

1ste verdieping :

  • 6 centimeter chape plus

Vooraleer de vakmannen van Royaux aan de slag konden met het plaatsen van de PUR, werd de ondergrond zo proper mogelijk gemaakt door overbodige brokstukken en stofresten op te zuigen

PUR, wat is dat nu weer?

Voor onze volgers die voor het eerst over vloerisolatie lezen, is wat duiding meer dan op zijn plaats. 

PUR is een hoogwaardige vloerisolatie die rechtstreeks op de grond wordt gespoten. De schuimvorm zorgt voor een mooie bedekking van de hele oppervlakte en een goede aansluiting met de muren. Het PUR-schuim - meer bepaald Isotrie 240-S - is extra isolerend, zorgt voor een snelle en grondige plaatsing en is bovendien 100% milieuvriendelijk en klimaatneutraal. Dat doet onze groene zieltjes zeker deugd :-).

tip: bewaar op Pinterest

Laagje per laagje

Vloerisolatie en chape van de beste kwaliteit zijn ook deze keer geen overbodige luxe, zowel op onze gelijkvloerse verdieping, eerste verdieping als in de polyvalente ruimte. Er kwam namelijk niet alleen vloerverwarming op het gelijkvloers, ook in de polyvalente ruimte in de kelder zullen we voorzien zijn van warme voeten. Met dank aan Van Marcke, die de vloerverwarming zal voorzien. Deze vloerverwarming werd bovenop de PUR-vloerisolatie geplaatst. De vloer die we bij Floorify uitkozen, zal ook lekker comfortabel aanvoelen :-). 

Een beginnerscursus chape

Eens de PUR-isolatie was gehard en de vloerverwarming werd geplaatst op het gelijkvloers en in de polyvalente ruimte, werd werk gemaakt van de chape! Ben je niet helemaal vertrouwd met chape? Geen probleem, dat waren wij ook niet. Maar dankzij de uitvoerige uitleg van Royaux zien we onszelf tegenwoordig als chape-experten! :-)

Chape zorgt ervoor dat er geen vocht uit de omgeving heropgenomen wordt. In het Sundae-huis werd sneldrogende chape plus aangebracht, bovenop de PUR-isolatie. Die chape is samengesteld uit cement, zand en een extra vezelcomponent dat de droge vezelbewapening en vloerverwarmingsadditieven vervangt, met een betere buig- en druksterkte tot gevolg. Daarnaast is chape plus extra slijtvast, en verkrijg je minder krimp- en scheurvorming en een mooiere afwerking.

chape bestaat uit cement en zand, dat in de vroege ochtend in Brugge opgehaald werd 

We kunnen haast niet wachten …

Na slechts drie dagen was het opnieuw mogelijk om de chape te betreden en rond te wandelen in het Sundae Huis. En het moet gezegd: de mensen van Royaux leverden opnieuw een waar plaatje af. Op deze basis kunnen we absoluut bouwen!

Next up...

  • plaatsing van de ramen 
  • start van de pleisterwerken 
  • plaatsing van stijlwanden & verlaagd plafond in de keuken

Tot in de volgende update!  ;-) 

Een aflevering van het Sundae Huis (her)bekijken? 
Check hier alle afleveringen 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

volg ons avontuur

voor alle interieur- exterieur en styling inspiratie

instagram