blogs seizoen 1.0

Het spuiten van de PUR en aanbrengen van de chape!

Nadat Broes van Royaux langskwam in het Sundae Huis om de voorbereidingen te treffen voor het spuiten van de PUR (vloerisolatie) en plaatsen van de chape als stabiele ondergrond, is het nu tijd voor de uitvoering! De vakmannen van Royaux kwamen langs om deze delicate werkjes onder handen te nemen. We tonen jullie graag het proces én resultaat! 

PUR als vloerisolatie

Zoals we eerder hebben uitgelegd, is PUR een vorm van hoogwaardige vloerisolatie die rechtstreeks op de betonplaat gespoten wordt. Het PUR-schuim wordt over de volledige oppervlakte aangebracht, waardoor deze laag een goede aansluiting aan de muren vormt. Zo zijn ook alle leidingen en buizen goed bedekt. Royaux maakte voor in ons Sundae Huis gebruik van 'Isotrie 204-S PUR-schuim'. Dit is een nieuwe soort PUR die 100% milieuvriendelijk en klimaatneutraal is. Maar deze soort PUR heeft ook nog heel wat andere voordelen:

  • Extra isolerend
  • Vermindert bouwhoogte met 1 laag stenen
  • Plaatsing is veel sneller én grondiger 

Het spuiten van de PUR

Tijdens het werfbezoek, mat Broes de opbouwhoogte op. Daarbij werd duidelijk dat er, van de 22 à 23 centimeter opbouwhoogte, 12 centimeter PUR en 8 centimeter chape aangebracht moest worden. Het spuiten van de PUR was voor ons zeer satisfying om naar te kijken, aangezien het schuim snel de hele oppervlakte mooi bedekte. Wij stonden er weer bij en keken ernaar, tot vervelens toe van de mannen :-) Je kan met PUR perfect vloerverwarming voorzien, dan wordt de PUR eerst nog afgetopt en geschuurd. Wij kozen voor opbouw radiators. Eens de PUR gespoten is, kan je er bijna meteen terug op wandelen! Daarna is het tijd om te chappen

Chape als stevige ondergrond

Wij kozen voor sneldrogende chape plus. Deze chape zorgt voor een stevige ondergrond en bestaat uit cement, zand en een extra vezelcomponent. Dit component vervangt de traditionele droge vezelbewapening en vloerverwarmingsadditieven. Op die manier heeft deze chape een betere buig- en druksterkte. Daarnaast zorgt de chape er ook voor dat er geen vocht uit de omgeving heropgenomen wordt. De voordelen van chape plus op een rijtje:

  • Snellere droogtijd
  • Extra slijtvastheid
  • Minder krimp- en scheurvorming
  • Mooie afwerking

Chappen maar! 

Een dag na het spuiten van de PUR, kon de chape al geplaatst worden. Daar kwam 'ie dan aangereden, de grote camion van Royaux. Tussen de gespoten PUR en chape werd eerst nog een PVC-folie geplaatst. Zoals in de video te zien is, werd de chape via een buis en speciale constructie op de PVC-folie gegoten. Daarna werd alles mooi over de oppervlakte verdeeld en uiteindelijk helemaal proper gladgestreken. Het hoogteverschil die de inkomhal met de zitkamer verbindt, werd ook zeer zorgvuldig afgewerkt. Na slechts 3 dagen was het weer mogelijk om op de afgewerkte chape te lopen! 

Niveau Royaux

Wij zijn super tevreden met de service van Royaux! Ook tijdens het plaatsen van de PUR en chape kwam Broes eens kijken of alles in goede banen liep. Van een persoonlijke aanpak gesproken! We zijn ook zeer blij met het eindresultaat! Het is dan ook de perfecte ondergrond voor de vloeren van Floorify die hier bovenop komen te liggen. Over deze vloeren vertellen we jullie snel meer! 

What's up next? 
01. muren pleisteren
02. gyproc plaatsen & isoleren
03. vloeren plaatsen

Wij inspireren jullie graag!

Op zoek naar inspiratie voor je renovatie?
Bekijk hoe we de verbouwing van het Sundae Huis verder aanpakken! 

Sundae-Huis

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.