Woontips

Hoe breng je een touch of vintage in je tijdloos interieur?

Vintage items zijn terug hipper dan ooit. Niet alleen kledingmode keert terug in de tijd, ook meubels zoals oude kasten en stoelen krijgen opnieuw een leven. En wat voor één!

De term vintage

Maar wat is vintage nu eigenlijk? Als iets echt oud is noemen we dat ‘vintage’. De benaming wordt gegeven aan authentieke voorwerpen die op zijn minst 30 jaar oud zijn. Het bijzondere aan deze authentieke stuks is dat je ze zo gemakkelijk kunt combineren met verschillende interieurstijlen. Voor elk interieur is er wel een passend vintage item. Denk bijvoorbeeld aan een Scandinavisch interieur.

Stoelen

Je zal het wel al zien passeren hebben op Instagram en Pinterest. Die hippe stoelen die je tegenwoordig overal tevoorschijn ziet komen. De meest gekende zijn misschien wel de oude schoolstoelen. Je kent ze wel hé, die stoelen waar we vroeger allemaal nog hebben opgezeten.

Maak je eetkamer karaktervol door je vintage stoelen te combineren met een set nieuwe stoelen. Of zet naast je moderne zetel een leuke vintage fauteuil, het zal zorgen voor een persoonlijke touch aan je tijdloze interieur.

Kasten

Vintage kasten zijn vaak herkenbaar aan hun bijzondere vorm, sierlijke randjes en oorspronkelijke poten. Hierdoor stralen ze heel wat karakter uit en creëren ze een gezellige sfeer. Een kast uit donker hout en soms glazen deuren waar je perfect je servies in kwijt kan en er tegelijkertijd mee kan showen.

Een tip:
Plaats in de ruimte waar je de kast zet ook iets anders wat vintage is. Op die manier creëer je eenheid.

Accessoires

Wanneer je aan een modern huis denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan vintage woonaccessoires. Toch zijn het net dit soort zaken die je woning tot een persoonlijke, sfeervolle thuis maken. Hang boven je strakke keukentafel eens een vintage lamp, leg een leuk vloerkleed in je badkamer of hang een oud kader in je slaapkamer. Er zijn zoveel leuke opties die voor een totaal andere uitstraling en sfeer kunnen zorgen. Met accessoires breng je zeer eenvoudig een vintagelook in elke kamer van het huis.

Wanneer je kiest voor een vintage interieur kies je automatisch voor een unieke en non-standaard sfeer. Het zijn vaak objecten met een historie en een mooi verhaal erachter.

Heb jij een vintage interieur in je woning of zou je zo’n interieur graag creëren?
Laat het ons weten in de reactie hieronder!  

Bekijk onze woonverhalen met een vintage interieur voor meer inspiratie!  

Op zoek naar tips voor je renovatie of inrichting van je huis?
Bekijk dan zeker eens de renovatie van Het Sundae Huis !

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.