Upgrade naar een leefkeuken in classy Sixties stijl

Voor iedereen die sinds het begin van ons verbouwavontuur benieuwd is naar de leefkeuken, hebben we goed nieuws! Van een brainstorm op kantoor, keuzes maken in de showroom en daarna alles opmeten, is het moment aangebroken waarop de keuken geplaatst werd! Zelf zijn we enórm tevreden over de transformatie, maar oordeel vooral zelf ;-) 

Kijk mee hoe de plaatsing verliep en wat het tussentijdse resultaat is: 

Klassevol & gezellig: donker fineer 

Daar is 'ie dan: de donker houten keuken waar we het al zolang over hebben! Momenteel nog in progress, maar al heel blij met deze upgrade. Deze keuken stond al van in het begin op ons verlanglijstje, want da's voor ons echt de manier om een warme, authentieke, klassevolle sfeer te creëren. Bovendien zijn ook alle meubels in de eet- en zitkamer in donker hout, dus het plaatje zal compleet zijn. De mannen van Kaster Keukens kwamen eerst en vooral de sokkel, de keukenmodules en ook de koelkast, de vaatwasmachine en de ovens van ATAG installeren. Het werkblad werd in een tweede fase geplaatst. 

Het materiaal van de keuken is fineer, een laag echt hout op een MDF-plaat. Fineer is perfect voor ons verbouwproject, want dit materiaal brengt een unieke en natuurlijke uitstraling. Wij kozen voor het type fineer: Walnut IF413 - natural van Placabois, dat we ontdekten in hun Panellab, op aanraden van Kaster Keukens.

Zie je ook de ronding in het eiland? Dat maakt de look helemaal af en zorgt voor een uniek element aan de keuken. Dat is één van onze wensen die interieurarchitecte Jolien van Kaster Keukens voor ons omzette in een mooi plan, met een keuken als eindresultaat dat zelfs onze verwachtingen overtreft! Deze ronding -nog in mdf- wordt nog geschilderd in een bleke tint voor een finaler resultaat. Leuk om er kookboeken of plantjes neer te zetten.

We kozen er trouwens voor om overal verticale handvaten te verwerken, want da's de stijl die we voor ogen hadden volgens ons mood board. Je ziet dus zowel bij de kasten in fineer, alsook bij de FENIX®-kasten deze verticale grepen. Ook alle deuren komen ofwel tot aan de vloer, ofwel helemaal tot ana het plafond. Dat zijn zaken die ervoor zullen zorgen dat de keuken extra 'af' is!

De mannen van Kaster Keukens druk in de weer om onze droomkeuken te plaatsen 

Contrast dankzij witte keukenkasten  

Een stijlvolle balans van materialen en kleuren, da's altijd van belang om een mooi geheel te verkrijgen. Daarom kozen we ook voor witte keukenkasten van het merk FENIX®. Deze kasten zijn ideaal met kleine kinderen in huis, want het materiaal is namelijk bestand tegen vingerafdrukken! Héél onderhoudsvriendelijk dus en daarnaast ook krasvrij en beschermd tegen chemische huishoudproducten. Wat ook fijn is: het materiaal van FENIX® voelt dankzij de 'velvet touch' super zacht aan! 

Dit jaar witte keukenkasten, maar vorig jaar kozen we voor dit prachtige groene materiaal van FENIX® voor het art-déco interieur. Heel wat mogelijkheden dus! 

Optimale kookervaring dankzij ATAG

De keukentoestellen zoals de vaatwasmachine en koelkast, maar ook de kookplaat en ovens van ATAG, zullen voor een fijne kookbeleving zorgen voor de toekomstige bewoners van het Sundae Huis. Deze apparatuur is super gebruiksvriendelijk, wat van het koken een echt plezier maakt. We vinden de ovens ook zeer classy met de zwarte afwerking. Hierbij al onze keuzes op een rij:

 • inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging en Celsius°Cooking
 • inbouwkoelkast met soft-closesysteem
 • vaatwasmachine
 • combi-stoomoven 
 • combimicrogolfoven

Herbekijk onze ervaring in het ATAG Experience Center

Duurzaam keukenblad van Cosentino 

Wat nog ontbrak was een keukenblad natuurlijk! Die werd geplaatst zo'n week nadat de keukenmodules en de toestellen geïnstalleerd werden. Jolien raadde ons aan om voor een kwalitatief keukenblad te kiezen van Cosentino. Het Dekton Kraftizen, da's het keukenblad dat we uiteindelijk het beste vonden passen bij het geheel van de keuken. Dit werkblad is neutraal met een lichte zandtint, maar oogt zeer luxueus. Bovendien zorgt de golvende textuur in het oppervlak ervoor dat vuil een stuk minder zichtbaar wordt. En da's niet het enige voordeel: 

 • bevat gerecycleerde materialen;
 • hoogwaardige mineralen
 • heeft en prachtige kleurdiepte
 • is kras-, zuur- en vlekbestendig

Merk je ook het 3D-wandpaneel met rode kleur als spatwand op? Nu ja, je kan er niet naast kijken hé ;-). Dat is iets wat Florence van Paintfactory tijdens onze kleuradvies sessie aanraadde. Iets waar we aanvankelijk wat over twijfelden, maar waarvan we nu heel blij zijn dat we deze keuze durfden maken! De rode kleur is 'zonnesteenrood' van Paintfactory, dat dus over het wandpaneel van Orac Decor geschilderd werd. In die legplank komt trouwens ook een ledprofiel voor indirecte verlichting. 

Kers op de taart: kokendwaterkraan 

Waar we sinds ons vorig verbouwproject zo'n immense fan van zijn, is de Quooker kokendwaterkraan! Waarom precies? Wel exact hierom:

 • tijdbesparend: je tapt instant kokend water, zonder te wachten
 • energiebesparend: meerdere keren kokend water nodig per dag? Dan gebruik je met een Quooker-kraan minder water dan met een klassieke waterkoker
 • waterbesparend: je tapt nooit meer water dan nodig
 • minder plastic afval: say goodbye to plastic flessen water
 • veilig: een Quooker-kraan heeft een knop die kindveilig is en wanneer kokend water getapt wordt, licht de ring rond de kraan op 
 • smaakt beter: het water dat je tapt is gefilterd 

We testten ook de Quooker-app uit, waarbij je super gemakkelijk kan checken hoe de verschillende afwerkingen eruitzien in jouw interieur aan de hand van augmented reality. Een goeie tip voor als je niet zeker bent welke kraan het beste in je keuken past! Wij kozen voor de Quooker COMBI+ in de kleur 'chrome'. 

To do in de keuken

De volledige leefkeuken is natuurlijk nog een #workinprogress. We zijn er bijna! Dit moet nog aangepakt worden zodat het een mooi totaalplaatje wordt:

 • Hier en daar gyproc details afwerken
 • MDF-plaat aan de ronding wordt nog wit geschilderd 
 • De rode verf aan de spatwand krijgt nog een tweede laag 
 • De vloer ligt er ondertussen ook al, het resultaat daarvan tonen we snel! 

Heel erg bedankt aan alle Friends die ervoor zorgen dat de keuken zo'n mooie plek wordt: Kaster Keukens, Placabois, VancaFENIX®, ATAG, Cosentino en Quooker

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

volg ons avontuur

voor alle interieur- exterieur en styling inspiratie

instagram