Een creatieve inrichting creëren met wandpanelen, behangpapier en verfkleuren

In deze blog bekennen we kleur, want we laten jullie zien hoe wij te werk gaan om het Sundae Huis creatief te stylen. Ons plan? Het Huis leven inblazen door gebruik te maken van kleuraccenten, verftechnieken, behangpapier met leuke prints én wanddecoratie. Gelukkig krijgen we van onze Friends ook heel wat advies voor de inrichting en styling van het Huis. Zo kwam Florence van Paintfactory, met haar verfstalen in de hand, langs in het Sundae Huis om samen met Eline te bespreken wat de opties zijn om kleur in huis te brengen. En dat kleuradvies namen we ter harte, want ondertussen zijn alle verfkleuren en het behangpapier besteld. Wat precies in ons winkelmandje zat? Dat laten we met veel plezier zien in deze blog! 

Lees verder en laat je inspireren door onze styling keuzes! 

Kleuradvies van Paintfactory

Dankzij het kleuradvies van Florence, zijn we helemaal overtuigd van alle kleuren die we in het interieur zullen verwerken. Heb jij het soms ook moeilijk om verfkleuren uit te kiezen? Dan kan je, net zoals ons, terecht bij één van de kleurexperten die bij jouw thuis langskomen om je uit de nood te helpen! Ze houden hierbij rekening met jouw smaak en kijken ook naar de lichtinval in je woning, zodat jullie samen tot een mooi totaalplaatje komen. Een kleuradvies van Paintfactory duurt zo'n 2 uur en kost slechts €59. 

Boek een kleuradvies in 

Doorheen de hele woning kiezen we voor een neutrale, lichte verfkleur, namelijk 'Kasjmierwit' (verftype Muur Mat). Om contrast en creativiteit te brengen in het interieur, wordt hier en daar een andere tint of accentkleur toegepast. 

Rood accent in de keuken 

In deze grote leefkeuken kiezen we naast de neutrale kleur Kasjmierwit op het plafond, muren, deuren en schildersplinten, voor een kleuraccent tussen de keukenkasten en een textuurverf aan het ontbijthoekje. 

 • Verfkleur Zonnesteenrood: accentkleur op de wand tussen de keukenkasten. Deze kleur wordt geschilderd op een 3D-wandpaneel van Orac Decor, type WX205 TRACK
 • Textuurverf BRUUT Bounty Wit: op de muur aan de zitbank in de keuken 

Neutrale texturen in de eetkamer

Ook in de eetkamer zal alles in Kasjmierwit geschilderd worden, met uitzondering van:

 • Textuurverf BRUUT Bounty Wit op de muur aan de eettafel 
 • Wandpaneel type W119 BAR MIX aan de andere kant van de eettafel 

 

Contrast in de zitkamer

Om de scheiding in ruimtes aan te geven, worden het plafond en de muren in zitkamer in de kleur Vlasbeige geschilderd. De schildersplinten worden dan wel weer in Kasjmierwit afgewerkt. We zorgen hier achteraf voor wat extra kleur dmv sierkussens van Mistral Home.

Fris groen accent in de master bedroom 

In de master bedroom gaan we aan de slag met een groen accent, een wandpaneel én behang, kwestie van alle creatieve mogelijkheden te benutten! 

 • Verfkkleur Berggrasgroen: accentkleur, wordt geschilderd op een wanddecoratie (SX194 SQUARE) achter het bed (zie moodboard)
 • 'Palm Leaves' (beige): behangpapier van WallHaus, op de muur tegenover het bed 

In deze slaapkamer voorzien we ook kasten op maat van Maatkasten Online, waarover we binnenkort ook meer delen!

Bestel hier gratis stalen behang

Hotelsfeer in de jeugdkamer 

In deze slaapkamer komt de basiskleur Kasjmierwit enkel voor op het plafond, maar door hier opnieuw te werken met een leuke print en accentkleur en ook wandpanelen, creëren we een unieke look. 

Blauwgrijze & gele tinten in de kinderkamer

In de kinderkamer primeert een speels gevoel, met frisse kleuren en schattige prints. We spelen hier met een zacht geel gecombineerd met blauwgrijze tinten. Dat terugkomt in de leuke poef van bij Het land van Ooit.

 • Verfkleur Kasseigrijs
  • muur aan het bed
  • stukje muur naast de ingebouwde maatkast: er wordt een diagonale lijn geschilderd, waarbij onderaan deze lijn in kasseigrijs komt
 • Animals in Frames (oker) behangpapier van Roomblush 

De ingebouwde maatkast is er ééntje van Maatkasten Online en zal perfect in deze setting passen! We tonen snel welke maatkast we hierover uitkiezen. 

Bestel hier gratis stalen behang 

Neutrale muren in de badkamer

De badkamer krijgt qua verfkleur een neutrale basis, aangezien hier de rode tegeltjes van Verhelst Groep een echte eyecatcher vormen. 

Tegels van Verhelst Groep & badlinnen van Mistral Home 

Strakke afwerking de toiletten

Ook in de toiletten boven en beneden, voorzien we een strakke afwerking op de muren. 

 • Verfkleur Kasjmierwit:
  • plafond
  • muren en schildersplinten 
  • deur
 • Textuurverf BRUUT Risottowit: accentmuur
  • in de nis aan de muur achter het toilet

De inkom, de gang boven en beneden en de polyvalente ruimte zullen ook in de verfkleur Kasjmierwit geschilderd worden. Aangezien er overal in het Huis wel ergens een accent in roodoranje te zien zal zijn, kiezen we ervoor om de trap naar de polyvalente ruimte ook Zonnesteenrood te schilderen. Florence gaf ons de tip om op deze manier een verbinding te maken met de keuken, die ook een accent in dezelfde kleur heeft. 

Het is duidelijk dat wij de kracht van verf, behangpapier en wandpanelen zéker niet onderschatten. Door deze elementen te verwerken in het interieur van het Sundae Huis, kunnen we een mooi en creatief geheel creëren. In sommige ruimtes kiezen we voor een neutrale afwerking, maar zit de unieke touch eerder in de meubels of tegels, zoals in de badkamer. 

Zijn jullie ook zo benieuwd naar het finale plaatje? 

Nog even geduld, bekijk ondertussen de vorige afleveringen van Het Sundae Huis:

Alle afleveringen

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.