De maatkasten makkelijk zelf monteren: we did it!

Voor deze nieuwe aflevering van het Sundae Huis ruilden wij onze bureau even in voor een waterpas en een montagehandleiding. Er stond ons namelijk een leuk taakje te wachten in het Sundae Huis: de montage van de maatkast in de babykamer. In de vorige aflevering toonden we jullie hoe wij op de site van Maatkasten Online alle maatkasten voor het Sundae Huis online ontwierpen en daarna ook bestelden. Ondertussen werden deze maatkasten montageklaar geleverd aan het Huis, met alle onderdelen én een handleiding. Dat wil zeggen dat alles vanaf dan klaarstaat om makkelijk te monteren. En dat testten wij voor de verandering eens zélf uit! 

Bekijk zeker de video om te ontdekken hoe wij, Eline en Zara, de maatkast in de babykamer helemaal zelf monteren! 

Maatkasten Online kwam alle onderdelen aan huis leveren 

Een maatkast monteren: Do It Yourself

Alle kasten van Maatkasten Online zijn makkelijk zelf te monteren. Wij zijn hét bewijs dat je daarvoor geen ervaring moet hebben ;-). Met een uitgebreide, maar toegankelijke montagehandleiding geraken we al een heel eind. Of je nu een tv-meubel, dressing of opbergkast besteld hebt... Voor elke soort kast die Maatkasten Online aanbiedt, is er een specifieke gids beschikbaar. Daarin staan alle stappen super duidelijk uitgelegd, met bijhorende tekeningen die het visueel nog gemakkelijker maken.

Op alle onderdelen staat een sticker, zodat duidelijk is welke plank waar precies moet komen. Wat ook handig is, is dat de schuiflades gemonteerd, als één geheel dus, geleverd worden. Enkel de frontjes moeten er dan nog aan gemonteerd worden. Ook alle benodigdheden zoals vijzen, scharnieren en montagelijm worden in het pakket aan huis geleverd. Waarvoor alle onderdelen en vijzen dienen, wordt duidelijk gemaakt aan de hand van benamingen op de zakjes waarin deze ingepakt zijn.

Een goeie portie motivatie en goesting is natuurlijk belangrijk en hup, die kast is zo gefixt! Je bespaart niet alleen op installatiekosten, maar je zal ook super trots zijn op het resultaat. Net zoals wij! Zie hoe happy we zijn ;-). 

Dit waren de grootste stappen die we moesten volgen:

  1. Plaatsen van de sokkel
  2. Montage van de module(s)
  3. De inrichting: installatie legplanken, kledijbar, schuiflades
  4. Fixatie van de kast: installatie tegenzetzijde(n), plint onderaan en paslat(ten)
  5. Montage van de deuren 
  6. Montage van de handgrepen 

Tip: aangezien de kasten van Maatkasten Online uit schrijnwerkerskwaliteit bestaan, kunnen sommige stukken wat zwaar zijn. Daarom is het aan te raden om voor grote kasten met twee te monteren, net zoals wij deden! Zo gaat het ook een stukje vlotter! 

Als wij het kunnen, dan kan iedereen het! 

En trots, dat waren wij ook toen we het eindresultaat van de kast in de babykamer aanschouwden. Niet gedacht dat het ons zo vlot zou lukken, maar we vonden het zelfs leuk om te doen! ;-) Dus als wij het kunnen, zal het voor jullie zeker en vast geen probleem zijn. 

Tada! Aanschouw hier de geplaatste maatkast in de babykamer! 
De kleur van deze maatkast aan de buitenkant is 'Sunset' en aan de binnenkant is de kast afgewerkt in 'Front White'.

Blij met de inzet én het eindresultaat! 

Nog meer maatkasten

Dit is niet de enige maakast die geplaatst wordt in het Sundae Huis! Ook deze kasten bestelden we nog bij Maatkasten Online:

  • NIEUW bij Maatkasten Online: de techniekenkast! Heel blij dat de elektriciteitskast en de leidingen nu ook mooi omkast zijn! Sneak peek op de foto! 
  • commode in zachtroze kleur (dusty coral) in de polyvalente ruimte 
  • Vestiaire met zitgedeelte in de hal 
  • Dressing in master bedroom 

Het resultaat van al deze kasten tonen we snel, op onze Instagrampagina

Aflevering over maatkasten op focus & WTV

Zag je de aflevering op Focus & WTV al? Daarin kon je zien hoe Eline (ja, ondertussen al bijna ervaren installateur ;-)) samen met kijker en handige harry Sara, de maatkast in de master bedroom installeert. En ja, deze is ook echt magnifiek geworden. Check it out! 

Bekijk de aflevering hier 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.