De creatieve tuininrichting van het Sundae Huis

Het Sundae Huis renoveren we van A tot Z, dus dat betekent dat ook het exterieur volledig onder handen genomen wordt. De gezellige stadstuin is een mooie meerwaarde aan het Huis, maar kon zeker en vast wel een make-over gebruiken. We klopten aan bij specialisten om van de oude, slordige tuin een echte 'urban jungle' te maken! 

Bekijk de video hieronder om het proces van de tuinaanleg te ontdekken én het eindresultaat te checken! 

Een 'Kreatief' tuinontwerp aan de basis

Voor het ontwerp van de stadstuin hadden we vooral heel wat ideeën en stelden we hiermee een mood board samen. Deze ideeën moesten natuurlijk wel in realiteit omgezet worden om een mooi resultaat te bekomen. En dat lieten we met plezier over aan het team van Kreatief Groen. Zaakvoerder Kristof zette onze visie zeer mooi om in een 3D-ontwerp, met alles erop en eraan! 

Kristof zette onze ideeën om in een mooi ontwerp, zodat we meteen een goed beeld hadden van het beoogde resultaat! 

Héél fijn om zo een exact beeld te krijgen van hoe de tuin eruit zou zien. Toen we dit ontwerp zagen, gaven we meteen een 'go' aan het team om aan de slag te gaan met de tuinaanleg. De mannen van Kreatief Groen hebben duidelijke en echte team spirit en zijn super goed op elkaar afgestemd. Dat zie je meteen! Stap voor stap zagen we de tuin van de 3D-ontwerp realiteit worden.

Top team van Kreatief Groen!

Urban Jungle

De term 'urban jungle' staat voor de weelderige, tropische sfeer die gecreëerd werd. Dat merk je dus aan de grote, bladrijke planten en bomen, die ook voor schaduw zorgen en dus ideaal zijn op hete zomerdagen. Perfect om van de stadstuin een groene oase te creëren! Daarnaast is de tuin ook zeer gemakkelijk in onderhoud, maar toch uniek en dynamisch. Dit zijn onze keuzes voor de achtertuin: 

 • Twee meerstammige struiken: 'Amelanchier lammarckii' met prachtige herfstverkleuring
 • Bodembedekker
  • Campanula en kleine kruiptijm (tussen de betontegels)
  • Osmunda regalis of beter gekend als “koningsvaren” (in de borders)
 • Grasgazon: ideaal voor spelende kinderen en huisdieren! Met een organische rand en dus een link met het interieur! 
 • Planten: Astilbe, Lavendel, Bosanemoon en Helenium. Doen het goed in volle zon en halfschaduw 

Ook het stuk aan de zijgevel en een deeltje aan de voorkant van het huis, werd tot in de puntjes aangelegd met deze zaken:

 • Eén meerstammige struik: 'Gleditsia triacanthos' met een hoogte van 2-3 m, biedt snel schaduw

Outdoor design van Wünder

Een mooi aangelegde tuin, vraagt natuurlijk ook om stijlvolle tuinmeubels! Daarvoor klopten we aan bij onze Friend Wünder, die gespecialiseerd is in uniek outdoor design. Al hun producten zijn tijdloos en zeer elegant. Een goeie match dus met het Sundae Huis 2.0! 

We kozen deze meubels uit: 

 • The Bench in Oranjerood | RAL2004

 • The Table, afgewerkt in Geelgrijs | RAL7034 (afmeting: Medium | 10 personen | 285 cm)

 • The Ring vuurschaal 

De oranjerode kleur van 'The Bench', dat op het terrasje met aansluitende trap staat te pronken, is de perfecte accentkleur voor de tuin. Daarmee wordt namelijk een mooi geheel gevormd met deze tint die ook binnen in meerdere ruimtes aanwezig is. De grote tafel 'The Table' brengt dan weer een neutrale look in de tuin en is geschikt voor leuke vrienden- en familiemomenten, want je kan er zeker met 10 mensen aan zitten! Dankzij de vuurschaal 'The Ring' worden deze momenten nóg gezelliger! Dankzij de openingen tussen de lamellen zorgt deze voor extra zuurstof, zodat er veel vlamvorming ontstaat en weinig rook gemaakt wordt. 

(Her)bekijk onze zoektocht naar deze meubels

Trap met aansluitend zonneterras

Aangezien de woning een bel-étage is en de leefruimte zich dus boven de grond bevindt, was het natuurlijk nodig om een trap te plaatsen naar de tuin. We kozen ervoor om aansluitend met een zonneterras te werken, wat zalig is voor een koffietje in de zon! Onze Friend SD-metal is onze partner in crime hiervoor!

Zij maakten voor ons (in samenwerking met Ralcoat) een metalen trap in gepoederlakt staal van 90 cm diep.

Wij testten het zonneterras en aansluitende trap alvast uit met een koffietje in de hand (zoals het hoort ;-)) en ja, het is zeker goedgekeurd!

Aan de voorgevel plaatste SD-metal ook een zwarte metalen leuning, die perfect matcht met de zwarte ramen en poort en ook zeer strak is. En ze waren ook zo vriendelijk om de authentieke balustrade aan de zijgevel terug te plaatsen. Zo zie je dat een mix van strak en authentiek zeker mogelijk is! 

Staptegels in beton & buitenverlichting 

Voor de inrichting van de tuin wilden we vooral ook verschillende toepassingen combineren. Een combo van gras, planten, een zonneterrras, maar ook tegels en buitenverlichting: zo werd dus een 'Kreatief' geheel gecreëerd. De staptegels in beton, alsook de buitenverlichting kozen we uit bij Groep Verhelst. In hun showroom in Kuurne vonden we deze zaken onder één dak, super handig! 

Onze keuze: 

 • Staptegels van Ebema in beton - Collectie Rockstone afmeting 1x1 m
 • Buitenverlichting van In-Lite:
  • 2x Blink 12V white, wandlamp
  • 1x Blink 12V dark grey, wandlamp
  • 5x Mini Scope 12v, uplighters

Stay tuned, want er komen nog heel wat eindresultaten aan! 

Bekijk hier alle afleveringen

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.