Outdoor design en veel groen in de mooie stadstuin

Iets waar we nog niet zo veel over deelden? De tuin in het Sundae Huis! Toen we het huis aankochten waren we niet alleen verliefd op het charmante pand, maar ook de leuke stadstuin maakte ons super enthousiast. Een tuin als deze in een stad als Kortrijk, da's een mooie meerwaarde vinden wij. Daarom is het dan ook super belangrijk om van deze tuin een mooie en gezellige plek te maken, waar de toekomstige bewoners optimaal kunnen genieten van mooie zomerdagen. In deze blog vertellen we jullie iets meer over onze plannen met deze stadstuin.

Om gezellig te kunnen vertoeven in de tuin, plaatsen we tuinmeubels. Daarom gingen we langs bij Wünder in Roeselare om hun collectie aan outdoor design te ontdekken. En dat is er eentje met véél kleur! Echt iets voor Sundae dus! 

Klaar voor een video vol kleurrijke inspiratie? 

Krachtige eenvoud 

Is het al duidelijk waarom wij zo zot zijn van de producten van Wünder? Alle items maken een statement in de tuin en zijn super uniek! De combinatie van elegante en tijdloze designs met duurzame en kleurrijke materialen, da's het wonderrecept voor deze zalige outdoor collectie. Dat de producten bedacht én gemaakt worden in België, vinden wij ook een mooie plus. Alles wordt lokaal gemaakt uit de meest kwaliteitsvolle grondstoffen en met oog voor detail afgewerkt. Echt de ideale stuks dus voor het Sundae Huis! 

Ontdek alle Wünder-items 

De tuinmeubels van Wünder kan je in heel wat leuke kleuren verkrijgen. 
The Bench & Bended:

 • Oranjerood | RAL2004
 • Blauw | RAL5012
 • Geel | RAL1018
 • Lichtgrijs | RAL7044

The Table, the Bow, the Seat & the Circle:  

 • Lichtgrijs | RAL7044

 • Geelgrijs | RAL7034

 • Gitzwart | RAL9005

The Disc:  

 • Geel | RAL1018

 • Lichtgrijs | RAL7044

Liever toch een andere kleur? Dat kan! Je kan naast deze kleuren ook kiezen voor een andere specifieke RAL-kleur bij eender welk product. Da's ideaal als je bijvoorbeeld het kleur van je ramen wil matchen met je outdoor meubels, of voor de projectmarkt.

Comfortabel & chic

Tijdens ons bezoek aan Wünder ontdekten we ook 'The Seat': een zitkussen dat door de anti-sliplaag perfect past op elke tafel met zitbank. Zo zit je urenlang comfortabel  en kan je optimaal genieten van een gezellige tijd samen! Ook het design ligt perfect in lijn met de andere producten, met een strak en chic ontwerp. De zitjes zijn beschikbaar in verschillende kleuren en verkrijgbaar in twee formaten. 'The Bean' is daarnaast ook een leuke optie. Da's een zitkussen, zonder rugleuning, maar wel lekker comfortabel. We like! 

Onze keuze voor het Sundae Huis 

Met veel plezier gaven wij onze keuze voor het Sundae Huis door: 

 • The Bench in Oranjerood | RAL2004

 • The Table, afgewerkt in Geelgrijs | RAL7034 (afmeting: Medium | 10 personen | 285 cm)

 • The Ring vuurschaal 

Van de oranjerode kleur voor 'The Bench' waren we al snel overtuigd, aangezien deze kleur voor een verbinding zorgt met het interieur. Doorheen het Huis werken we namelijk een aantal keer met deze tint als accentkleur. Zo creëren we een mooi geheel! Deze leuke zitbank komt op de buitentrap aan de kant van de tuin, ideaal voor een koffie pauze. Deze wordt voorzien door SD metal. 'The Table' in geelgrijs brengt dan weer een iets neutralere, maar zeker even stijlvolle look in de tuin. Deze tafel is ook perfect voor leuke onderonsjes met vrienden of familie, want er kunnen zeker 10 mensen aan tafelen. Nog zo'n topper om deze onderonsjes nóg gezelliger te maken, is 'The Ring': een prachtige vuurschaal! Deze ronde vuurschaal zorgt dankzij de openingen tussen de lamellen voor extra zuurstof, zodat er veel vlamvorming ontstaat en weinig rook gemaakt wordt.  Ideaal voor lange zomeravonden! Deze gaan we zeker uittesten voor jullie ;-) Marshmallows here we come!

De items van Wünder zijn te bezichtigen en aan te kopen bij de verschillende dealers

Ontdek een verdeler in jouw buurt 

Terrastegels & buitenverlichting 

Bij onze friend Groep Verhelst gingen we op inspiratie zoektocht voor badkamer tegels maar ook voor terras tegels. We kiezen voor Ebema betontegels - Collectie Rockstone afmeting 1x1 m waar we gras tussen laten groeien. Bekijk het idee en ontwerp van Kreatief Groen met deze tegels lager in de blog.

Onze keuze voor de buitenverlichting vonden we ook bij Verhelst in Kuurne. Héél handig, zo'n groot aanbod op 1 plekje. Onze keuze ging naar de lijn van In-Lite, te bekijken hier.

2x Blink 12V white, wandlamp
1x Blink 12V dark grey, wandlamp
5x Mini Scope 12v, uplighters

Eline op bezoek in de showroom van Groep Verhelst Kuurne

Tuinaanleg met Kreatief Groen 

Kristof Masschelin is met zijn bedrijf Kreatief Groen een echte specialist in ontwikkelen van exterieur totaalconcepten. Hun visie is om klanten te helpen met het creëren van mooie, functionele en duurzame buitenruimtes waarin zij kunnen genieten van het buitenleven. Waarom wij een match vonden met Kristof zie je in zijn tekening, advies en keuzes. De tuin wordt niet alleen een pareltje maar ook een makkelijke tuin in onderhoud waar de toekomstige bewoners énorm graag zullen vertoeven. Ook leuk, aan de achtergevel komt dus een metalen trap in wit gepoederlakt staal waarlangs je naar de tuin kan. De trap is 90 cm diep waardoor je ook makkelijk een koffietje kan drinken.

Bekijk de tekeningen hieronder.

Bij het aanleggen van een tuin is het belangrijk om rekening te houden met de oriëntatie en het creëren van een sfeer die aansluit bij de binnenruimte. Ook het klimaatbestendig maken van de tuin is een belangrijk aandachtspunt. 

Een 'urban jungle' is een populaire term waarbij veel groen wordt gebruikt om een weelderige, tropische sfeer te creëren. Hierbij kunnen grote, bladrijke planten en bomen geplant worden die voor meer schaduw zorgen. We creëren op deze manier een biotoop onder de bomen. Het is een manier om een groene oase te creëren in de stad. Waar veel planten bescherming vinden tegen directe zon en waar het langer vochtig blijft.

En dit leek ons, samen met Kreatief groen het ideale concept voor de tuin!

©Kreatief Groen voor het Sundae Huis

De keuzes voor onze 'Urban Jungle':

Als bodembedekker werken we met:

 • Campanula en kleine kruiptijm (tussen de Ebema staptegels)
 • Osmunda regalis of betergekend als “koningsvaren” (in de borders)

Voor de bloei gaan we kiezen voor vaste planten die het goed doen in de volle zon en halfschaduw:
Astilbe, Lavendel, Bosanemoon en Helenium
 
Als meerstammige struiken komt een vroege voorjaarsbloeier. Deze mooie, traag groeiende meerstammige bloeit net vóór het krijgen van blad: Amelanchier lammarckii met als extra troef: prachtige herfst verkleuring. We plaatsen er 2 van achterin de tuin. De voorkant krijgt een ander type, nl: Gleditsia triacanthos, ook wel bekend als de valse christusdoorn, is een snelgroeiende bladverliezende boom afkomstig uit Noord-Amerika. Met zijn hoogte van 2-3 m biedt de boom snel schaduw. Opvallend zijn de grote, vertakte doornen die te vinden zijn op de stam en takken van de boom.

De keuze van de beton staptegels bij Verhelst Groep -waar we gras zullen laten tussen groeien = halfverharding- is ook bewust zodanig dat het water veel gemakkelijker kan wegvloeien. 

Finaal voorzien we uiteraard ook een gazon. Het water trekt sneller in de grond in waardoor het niet afgevoerd hoeft te worden richting het riool. Een gazon is heerlijk voor spelende kinderen en huisdieren!

Aflevering over de ramen op focus & WTV

Zag je de aflevering op Focus & WTV al waarin je ziet dat de afrormosia houten ramen in de uitbouw geplaatst werden?
Check it out! 

Bekijk de aflevering hier 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.