woonverhalen

Minimalistische setting met natuurlijke elementen en sfeervolle accenten bij Michèle in Wevelgem

Huispaspoort

Michèle, Dialyseverpleegkundige in AZ Groeninge

Halfopen woning in Wevelgem

Gebouwd in 2005

Naar eigen smaak opgefrist

Woonverhaal

Een gezamenlijke passie voor interieur brengt ons deze keer tot in Wevelgem in West-Vlaanderen, waar interiorista Michèle ons met plezier deze rustgevende en stijlvolle woning laat zien. Michèle is al langer fan van onze woonverhalen en stond dan ook te popelen om ons vol trots deze parel te laten zien. Sinds ze haar ouderlijke thuis uit is, heeft Michèle haar liefde voor interieur helemaal ontdekt. Een liefde die zich in dit huis vooral uit in een Scandinavische inrichting met sfeervolle details. Bij de aankoop was het huis helemaal afgewerkt en instapklaar, maar Michèle ging met plezier aan de slag met wat opfrissingswerken en het toevoegen van een persoonlijke smaak.

Woonstijl

Wit- en beigetinten in combinatie met natuurlijk materialen is een patroon dat over de ganse woning een mooie basis vormt. De stijl doet dankzij deze lichte kleuren en vele houtelementen meteen denken aan een Scandinavische inrichting. De witte gietvloer en meubels in neutrale tinten brengen een strakke look en minimalistisch geheel. Door hier en daar hout te verwerken in het interieur, werd een warme twist gecreëerd.

Tapijt: Ikea - Rieten mand: Zara Home 

Een persoonlijke touch verwerken doet Michèle het liefst met kleurrijke decoratie. “Ik houd er wel van om af en toe de decoratie te vervangen en nieuwe kleuren te gebruiken”, vertelt Michèle. “De rustige basis blijft zo behouden en word je ook niet snel beu, terwijl nieuwe decoratie gemakkelijk variatie kan brengen”. Dankjewel voor de tip, Michèle!

Lange houten tafel en blauwe barstoelen keuken: Q-Interiors - Beton tafel: Basiclabel - witte stoelen: Kwantum - Zwarte kast: Ikea - Houten lattenwand: Noakk 

Ik durf al eens creatief zijn en de indeling van de meubels en decoratiestuks aan te passen

De blikvangers

01: leefruimte 2.0
Naast de gezellige zitkamer en mooie leefkeuken, schuilt er achter het hoekje nog een ruime, extra leefruimte. Daar staat voor het moment een lange houten tafel, waar uitgebreid getafeld kan worden. “Hier stond vroeger de zetel, maar omdat het er toch wat koud is in de winter maakte ik hiervan een extra eetruimte”, vertelt Michèle.

02: touch of hout
Een echte eyecatcher in de moderne leefkeuken is de unieke wand die gecreëerd werd aan de hand van houten latten. “Daaronder zat een grote foto van de vorige eigenaars, dus het leek me een goed idee om hiervan een mooie lattenwand te maken, die helemaal past in de stijl van de woning”, legt Michèle uit. Creatief opgelost en zeker en vast een goed idee, Michèle!

03: relax in stijl
Eén van de meest comfy plekjes in huis is ongetwijfeld de grote ligstoel, centraal in de zitkamer. Precies groot genoeg om helemaal in weg te dommelen en tegelijk ook een perfecte match in het interieur. “Ook kat Odile slaapt hier maar al te graag haar roes uit", lacht Michèle.

04: unieke textuurverf
De muren in betonlook verf, da’s een projectje waar Michèle terecht trots op is. Ze heeft enkele muren in het huis, waaronder zowel het toilet beneden als boven, helemaal zelf geschilderd met deze unieke textuurverf. Zo’n betonlook verf brengt echt een extra touch in huis. Meer dan geslaagd!

Ook in de slaap- en badkamer op de bovenverdieping wordt de stijl volledig doorgetrokken. Ook daar vormen hout en licht kleurgebruik een gezellig geheel. De rode wand in de douche? Die brengt wat kleur in huis, maar had Michèle persoonlijk liever anders gezien ;-).

Dankjewel voor de gastvrijheid Michèle!

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

sundae huis 2.0