blogs seizoen 1.0

We hebben onze droomkeuken gevonden!

Ze zeggen dat de keuken het hart van het huis is. We waren dan ook heel enthousiast om een keuken uit te kiezen voor het Sundae Huis! Daarvoor gingen we langs in de showroom van Friend Kaster Keukens. Daar werden we zeer goed geholpen en we zijn alvast su-per blij met het resultaat! Hoe we ontvangen werden in de showroom en hoe onze keuzes tot stand kwamen, zie je hier! 

De droom: een grote leefkeuken

In de blog over onze eerste interieurideeën gaven we alvast een tipje van de sluier over de keuken, weet je nog?  Zoals we daarin vertelden, wisten we al een hele tijd dat we een grote leefkeuken wilden plaatsen. Tijdens de afbraakwerken werden dan ook wat muren gesloopt om een zo groot mogelijke ruimte te bekomen. Dat is volgens ons alvast goed gelukt! Het schuifraam die de keuken met de stadstuin verbindt, zit er ondertussen ook al in en zal voor zeer veel lichtinval zorgen. 

We hadden dus vooraf wel al een goed idee hoe de keuken eruit moest zien. Zo zeiden we toen al: Er moet en zál een kookeiland komen! :-) Maar toch wilden eerst de mening van de interieurarchitecten bij Kaster voor de definitieve indeling en keuze van materialen. Zaakvoerder Bert en interieurarchitecte Jolien van Kaster Keukens luisterden super goed naar onze wensen en zetten onze ideeën om in concrete plannen! 

Donkergroen is in! 

Zoals Eline in de video zegt, waren we op zoek naar een warme keuken en vooral dus geen wit! Donkergroen is momenteel super trendy en is ook een zeer toegankelijke kleur, die met veel te combineren valt. De keuken zelf zal dus volledig in deze donkergroene kleur zijn. Het art-déco kantje dat we terug in de woning willen zal zo zeker aanwezig zijn! Kaster Keukens voorziet dit donkergroene materiaal van FENIX® voor ons Sundae Huis. 

Materialen van FENIX®

We waren al langer zot van het groene staal van FENIX® dat we eerder al mochten ontvangen. Deze materialen zijn niet alleen mooi, maar ook super gebruiksvriendelijk. Want ondanks de donkere kleur blijven geen vette vingerafdrukken staan én voelt het materiaal super zacht aan, precies velvet. Je wil toch niet elke dag al je keukenkasten poetsen? 

Een deel van het plan die we tijdens het showroom bezoek uitgewerkt hebben!

Toestellen van ATAG

In de keuken zelf zullen natuurlijk ook de nodige toestellen geplaatst worden. Kaster Keukens voorziet een magnetron en steamer, koelkast, inductiekookplaat en vaatwasser (in het keukeneiland) van ATAG. De inductiekookplaat is voorzien van een ingebouwde afzuigunit. Zo is een extra dampkap niet meer nodig! Boven deze kookplaat zijn hangkastjes voorzien. 

Hét kookeiland! 

Yay, het kookeiland komt er zeker! Dat eiland zal voorzien van spoelbak en kraan, een vaatwasser van ATAG, extra opbergruimte en 2 zitplaatsen. De kraan zal er niet zomaar eentje zijn... We zullen een zwarte, Quooker-kraan plaatsen, zodat we instant kokend én zelfs ijskoud water kunnen voorzien, super handig! Om wat contrast te creëren met de donkergroene keuken, zal het kookeiland voorzien worden in houtZal heel mooi matchen, toch? 

Moderne showroom

Jolien en Bert van Kaster Keukens begrepen meteen wat we wilden! Ze waren super behulpzaam tijdens de rondleiding in de mooie moderne showroom. Er hing echt een leuke vibe ! Het was er gezellig druk. Een momentje uitkiezen om de video op te nemen zonder afspraken ... dat was moeilijk. En dus gingen we de uitdaging aan ;-) Een keuken kiezen is echt vaak een leuk familie-momentje. Zo zagen we veel gezinnen, koppeltjes de keuken van hun leven of dromen kiezen. De keuken is tenslotte hét hart van het huis, veel meer dan vroeger mag deze echt centraal staan. En vaak gaat het mooiste budget naar de keuken. Het fijne aan Kaster vinden wij de diversiteit, alles kan op maat, volgens jullie budget. En ze zijn ook erg eerlijk en hartelijk.  Kaster Keukens zit in Roeselare maar plaatst ook verder dan de West-Vlaamse grenzen. Plan dus snel je afspraak! En combineer je bezoek met een shopping in Roeselare :-)

Nu de keuzes gemaakt zijn, moet de keuken eerst nog opgemeten worden.
Dat zal gebeuren na de pleisterwerken. Exciting things coming up!

Blijf ons dus zeker volgen als je het resultaat van de keuken wil zien!  

Wooninspiratie

Ondertussen op zoek naar wooninspiratie

Bekijk onze woonverhalen! 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Woonverhalen