blogs seizoen 1.0

Kasten op maat kiezen!

We zijn ondertussen al een tijdje aan het brainstormen over de interieurplannen in het Sundae Huis. Zo gingen we ook langs bij een DM-Line showroom om een keuze te maken voor de op maat gemaakte kasten in het huis. In deze video nemen we jullie mee tijdens ons bezoek en geven we jullie een inkijk in hoe onze keuze tot stand kwam!

Zoals je in de video al kon zien, gingen we op zoek naar een bijkeuken en een dressing. Beiden moeten vooral zeer praktisch zijn, maar de kasten moeten er natuurlijk ook goed uitzien! Het oog wil ook wat :-)

Neutrale en praktische bijkeuken 

Voor de bijkeuken is het vooral van belang dat deze kast er neutraal uitziet. Anders dan de dressing willen we niet té veel aandacht trekken naar deze kast aangezien deze kast vooral kwaliteitsvol en praktisch moet zijn. Tijdens het advies in de showroom werd ook duidelijk hoe we deze kasten zouden indelen.

We kozen voor een bijkeuken in het wit. Het 'standaard wit' aan de binnenkant is afgewerkt met een bepaalde structuur die zeer krasbestendig is. De buitenkant van deze kast is 'platina wit' en is eigenlijk hetzelfde wit, maar dan met een iets andere structuur. Daardoor wordt zowat dezelfde look & feel gecreëerd als een gelakte deur, maar is wel goedkoper. Voor een bergruimte of bijkeuken is dit dus ideaal! Alle melamine onderdelen zijn trouwens ook vochtbestendig doordat er geen blootliggende vezelplaat is. Aangezien we in de kastenwand in de bijkeuken ruimte voor de wasmachine en droogkast zullen voorzien, komt dit goed uit.

Net zoals alle kasten van DM-Line, wordt ook de bijkeuken volledig op maat gemaakt. De kasten van de bijkeuken worden geplaatst in de ruimte naast de keuken en wordt afgescheiden door en schuifdeur.

Stijlvolle dressing

De dressing is natuurlijk wél een plek waar we willen uitpakken met een mooie kast. Want mooie kledij en accessoires verdienen een mooie opbergplaats, toch? Deze kast moet dus zeker een stijlvolle uitstraling hebben!

Wij kozen voor een open dressing, zonder deuren. Zo krijg je snel en makkelijk een overzicht over al jouw kleren. Erg praktisch wanneer je ‘s ochtends haast hebt. Ben je meer fan van een gesloten dressing? Geen nood, want wist je dat het altijd mogelijk is om achteraf toch draai- of schuifdeuren te installeren op de maatkasten?

Zoals in de video gezegd wordt, is er voor de binnenkant van de dressing keuze tussen zo'n twintigtal kleuren. Tijdens ons bezoek aan de showroom brachten we alvast onze stalen van de Floorifyvloeren mee. Hierdoor kon interieuradviseur Joëlle de materiaalkeuze van de maatkasten hierop afstemmen.

Voor de deuren aan de buitenkant zijn er ook heel wat mogelijkheden qua materiaal (bijvoorbeeld melamine, laminaat of poederlak) en kleur. Onze dressing zal volledig in het zwart zijn! Om vingerafdrukken op het zwarte materiaal te vermijden, wordt er gewerkt met 'fingerproof' materiaal.

Alle materialen voor de binnenkasten bij DM-Line zijn 25mm dik voor extra stevigheid en worden helemaal rondom afgeboord. De korte kant van het binnenmateriaal wordt bovendien voorzien van een antistootrand.

Ook deze kast wordt volledig op onze maat gemaakt. Dit bespraken we dan ook tijdens ons showroombezoek!

Tips & Tricks

01. Pas de indeling aan op jouw maat 
Dankzij de op maat gemaakte kasten van DM-Line kan je ervoor zorgen dat je kast helemaal aangepast is volgens de spullen in jouw huis. Denk dus vooraf goed na wat je allemaal wil opbergen en laat je bijstaan door een interieuradviseur voor de indeling zodat al jouw gerief perfect in jouw maatkast past.

02. Voldoende bewegingsruimte
Niet enkel de kast zelf, maar ook de pasruimte is van groot belang. Want waarschijnlijk wil je ook kledij passen in deze dressing en ben je er soms ook met twee personen tegelijk. Daarom voorzie je best een afstand van 1m20 - 1m50! Zo heb je zeker voldoende bewegingsruimte.

03. Speel met kleurcontrast 
Je kan zeker ook creatief omgaan met maatwerk door contrast te brengen in de kleuren. Zo kan je misschien kiezen voor een donkere buitenkant en een lichtere kleur aan de binnenkant. Wil je eerder een RAL-kleur (universele kleurenindicatie gebruikt om verfkleuren te definiëren) ? Dat is bij DM-Line zeker mogelijk, al ligt de prijs dan wat hoger dan afwerkingen in melanine. 

04. Legplanken onder wasmachine en droogkast
Een maatkast kan je super praktisch indelen door te kiezen voor uittrekbare legplanken onder de wasmachine en droogkast. Je schuift de planken uit om je wasmand op te zetten en na de was schuif je ze er simpelweg gewoon weer in. Super praktisch én ergonomisch, want je hoeft niet meer te bukken om je was in en uit te halen. 

Wil je net zoals ons professioneel advies voor jouw kasten op maat? De interieuradviseurs van DM-Line helpen je in hun verschillende showrooms heel graag verder! Ze helpen je met de indeling van jouw kast, maar geven ook advies over de materialen en afwerking.

De volgende stap? Het opmeten én plaatsen van de maatkasten door de DM-Line vakmannen! Stay tuned voor het resultaat! 

Ontdek onze interieurtips!

Kan je ondertussen wel wat tips & tricks voor je interieur gebruiken? 

Check dan zeker de woonideeën op onze blog

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.