blogs seizoen 1.0

Sundae Huis update: we zijn uit het stof!

Begin december werd de PUR en de chape geplaatst door Royaux. Na nieuwjaar, ging men meteen aan de slag met de isolatie, gyproc/gyplat en de pleisterwerken! En toen, ja toen, zagen we het heel snel veranderen. We werden steeds enthousiaster bij elk werfbezoek. 

Natuurlijk wordt het Sundae Huis netjes geïsoleerd, zodat het EPC beter wordt! Het EPC of energieprestatiecertificaat werd in het leven geroepen om de mensen bewuster te maken van de energie die een woning al dan niet verbruikt. Hoe lager je EPC-kengetal, hoe beter de energiescore van je woning.

Na de isolatie, werd op de beneden ruimtes overal verlaagd plafond in gyplat geplaatst, zodat we leuke spotjes van Atmooz kunnen plaatsen. Op gyplat kunnen de stukadoren meteen pleisteren zonder dat de schilder de gyproc platen -die ze vaker gebruiken- moeten plamuren en effen maken. Toch wel een verschil in tijd en kost. Wij plaatsten trouwens overal gyplat ipv gyproc. Zo kon de stukadoor meteen de hele woning pleisteren en heeft de schilder minder werk!

Bij ons ging alles wel in 2 delen, om tijd te winnen. Er werd eerst beneden gepleisterd en dan gingen ze naar boven. Om dan eens het plafond dicht was terug het plafond te pleisteren. Een serieuze puzzel in planning, maar het is ons gelukt!

Klaar voor een vóór en na?

De oorspronkelijke hall was heel lang en niet nuttig. Het toilet zat helemaal achteraan ook, niet zo ideaal voor gasten. Zie ook de beelden hieronder, een perfecte vóór vanuit diezelfde hoek, hebben we hier niet van.

De hall werd korter zodat we een mooie eetruimte konden creëeren. Hier komt ook het toilet, die voorheen achteraan het huis zat. In de deuropening komt een prachtige stalen deur van Dagmaat. Het licht dat via de voordeur van Belisol naar binnenkomt zal de woonkamer oplichten.

De zitruimte waar hij vroeger gesitueerd was. De boog wilden we dus absoluut behouden, deze werd strakker uitgeplakt. De tegeltjes moesten er jammergenoeg uit gezien nieuwe rioleringen en een vloerplaat een must was. De vloerbekleding van Floorify zorgt terug voor karakter!

De zitruimte blijft waar hij was en wordt supergezellig met meubels van Furnified, kussens en plaids van Mistral Home, 3D wandpanelen van Orac Decor, geschilderd in accenten met Tone. Het raam vooraan krijgt een rolgordijn van Rolxx, die zorgt dat er geen inkijk is maar toch ook wel voldoende licht binnenlaat. Zie verder voor het moodboard.

Deze foto is iets meer vanuit de keuken genomen, maar toont wel dat de deur hier weggenomen werd. De muur werd ondersteund en zo is de eetruimte nu helemaal open en in verbinding met de keuken.

Aan de wand die de hall korter maakte, komt een bureautje voor 2. En door deze wijzigingen creëerden we een mooie open ruimte voor de eetplaats. De trap is terug opengemaakt en zullen we luchtgommen! We love the view! De eettafel en stoelen van Furnified maken het af. Zie verder voor het moodboard.

De tussendeur en muur hier is dus weg en werd opgevangen door een draagbalk. De eetruimte staat nu in contact met de keuken, die voordien in een smal bijstuk links was. Dit stuk werd ook helemaal afgebroken, om de tuin groter te maken.

De leefkeuken wordt super, samen met Kaster. Het groene materiaal van FENIX®, de Quooker kraan én mooie zwarte toestellen van ATAG! Links waar de keuken zat komt een handige bijkeuken van DM-Line. Met schuifdeur van DagmaatZie verder voor het moodboard.

Moodboards

De zitkamer
Zetel, salontafel: Furnified - Atmooz: vloerlamp Tamak - Orac Decor: W109 Valley - Kussens: Mistral Home - vloer Floorify: Anago visgraat F319 - Tone: Greige 01 - Rolxx rolgordijn: Papyrus kiezel - Vloerkleed: Ancre rugs - Ingelijste foto's via Print & Frame

De eetkamer
Eettafel, stoelen en dressoir: Furnified - Atmooz: tafellamp Tamak en hanglamp: Mucho - Orac Decor: W109 Valley - Textiel: Mistral Home - vloer Floorify: Anago visgraat F319 - Tone: Greige 01 - Vloerkleed: Ancre rugs

Tabula Rosa voorziet het Sundae Huis met bloemen en planten - Tone: zorgt voor mooie verfkleuren op de muur!

De keuken
Keuken op maat: Kaster in FENIX® materiaal met toestellen ATAG, Quooker kraan - Atmooz: plafondlamp Nuo fix wit - Textiel: Mistral Home - vloer Floorify: Verona - Fabrixx: gordijnen in Flax linnen - Stijlvolle keukenartikelen: Brabantia

Status co van de bovenverdieping

De moodboards voor de bovenruimtes!

Master bedroom
Bed: Auping Noa - Atmooz: tafellampjes Tamak en hanglamp Miguel - Orac Decor: SX162 Square - Kussens: Mistral Home - vloer Floorify: Apple crumble - Tone: Greige 01 - Fabrixx: velvet Dove

Tienerkamer
Bed: Auping Essential - Atmooz: tafellampjes Bisho en hanglamp Jacob - Orac Decor: W114 Valley - Kussens: Mistral Home - vloer Floorify: Apple crumble - Tone: Rood 03 - Fabrixx: velvet Cameo

Babykamer
Bed en ververstafel: Quax (niet deze op de foto) - Atmooz: hanglamp Miguel - Textiel: Trixie Baby - vloer Floorify: Apple crumble - Tone: blauwgroen 01 - Fabrixx: velvet Dove

Badkamer en dressing
Bekijk de keuzes van de badkamer bij Van Marcke - vloer Floorify: Verona - Wandtegeltjes: HB Classics - Dressing compleet ingericht door DM-Line

Het exterieur!
Tuinmeubel en parasol: Virus Table van Extremis - Kaleien van de achtergevel via Iso protect - tuinaanleg: KS Garden Style 

Bekijk al onze keuzes via onze video's!

Wil je alle stappen en keuzes bekijken? Neem dan een kijkje via onderstaande link en ontdek hoe het Sundae Huis zal ingericht en gestyled worden!

Bekijk alle afleveringen

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

FRIENDS WORDEN?

VOLG ONS VERBOUWAVONTUUR

Seizoen 3.0

Bekijk hier alle stappen in de renovatie van het derde Sundae Huis! 

Volg het hier