blogs seizoen 1.0

Hoe wij de stadstuin tot een rustgevende plaats omtoveren

Over de tuin in het Sundae Huis hebben we tot nu toe nog niet heel veel gedeeld. Daar komt nu verandering in, want achteraan het huis bevindt zich een mooie stadstuin die we graag willen omtoveren tot een gezellig en rustgevend plekje. Dat doen we met een leuk tuinmeubel van Extremis! We gingen langs bij verdeler Casteelken in Rumbeke om samen met hen het meubel uit te kiezen. Dat zie je allemaal in onderstaande video. Lees zeker verder als je meer wil weten over de inrichting van de stadstuin! 

Rustgevende stadstuin 

Ons doel is om in de stadstuin een plekje te creëren waar je helemaal tot rust kan komen. Aangezien deze tuin net naast de keuken ligt, willen we één verhaal maken zodat alles in harmonie blijft. Eén verhaal betekent niet dat je per se dezelfde kleuren en tinten moet gebruiken. Het donkergroene van de keuken kan ook heel krachtig bijgezet worden door een zelfde feeling kleur, zoals koperbruin. 

Het grote schuifraam aan de keuken biedt een mooi zicht op de tuin, dus goed nadenken wat we exterieur willen brengen is zeker even belangrijk als het interieur.

Speels meubel in koperbruin 

Het 'Virus'-meubel van Extremis leek ons ideaal om de ruimte in onze stadstuin optimaal te benutten én om de sfeer te creëren die we voor ogen hadden. De ronde tafel met aanhangende zitjes is super speels

Zoals in de video ook al duidelijk werd, konden we dit meubel kiezen voor 3, 4 of 5 zitplaatsen. We mochten ook uit maar liefst 8 verschillende kleuren kiezen! Keuzestress...  Lien van Casteelken raadde ons aan om een tint te kiezen die mooi matcht met de terrazzovloer van de keuken. En dus gingen we voor koper bruin! Het tuinmeubel zal een eyecatcher zijn in de rustgevende tuin. 

We kozen de versie met waterafvoergaten en combineren het meubel met de Acacia-parasol om tot een uiterst compacte en duurzame eettafelset voor buiten te komen. De gaten dienen om water gemakkelijk af te voeren. Goed gezien! De parasol is super slim ontworpen, want met deze kleinere oppervlakte creëer je evenveel schaduw als met een grotere parasol. De handige hendel zorgt ervoor dat je de parasol gemakkelijk naar de zon toe kan draaien. Wist je dat je zelfs kan kiezen voor verlichting onder de parasol? De parasol sluiten hoeft niet, want het doek kan je er gewoon afhalen en opbergen. De boomachtige structuur die dan overblijft is zeer stijlvol en kan het hele jaar door blijven staan! 

Door het sterke staal met poedercoating is het 'Virus'-meubel ideaal voor buiten. Al is het meubel even stijlvol als tafel voor binnen

Neutrale styling van de tuin 

De stadstuin zal natuurlijk niet enkel voorzien worden van een leuk buitenmeubel. Zo komt er ook een mooie grijze terrastegel en siergrind. En natuurlijk ook heel wat planten én een mooie meerstammige boom om de tuin wat sfeervoller te maken!  De achtergevel zal ook nog mooi wit gekaleid worden door Iso Protect. Zo wordt het geheel ook helemaal rustgevend. Daarover vertellen we later meer! 

Extremis ontwerpt 'tools for togetherness'

01: ideeën mét impact
Extremis gaat altijd zeer innovatief te werk. Alle ideeën worden altijd uitgewerkt tot ze de grootste impact hebben en dus uitermate nuttig zijn. 

02: top materialen
Enkel de kwaliteitsvolste materialen worden gebruikt om de meubels te maken. Extremis maakt stevige en duurzame producten voor binnen én buiten
 

03: stijlvol design
Alle producten van Extremis zijn uitermate innovatief, kwaliteitsvol én ook heel stijlvol en uniek. En dat is de match waar we naar op zoek zijn bij Sundae!

04: betekenisvol
Extremis wil met hun producten vooral ook positiviteit tot stand brengen. De meubels kunnen gebruikt worden voor een leuke picknick, maar ook voor een productieve brainstorm! En dus multi-functioneel!

Met dank aan Casteelken

We hadden natuurlijk al wat research gedaan naar een meubel dat perfect in de stadstuin zou passen. Om het Virus-meubel ook eens het echt te zien, gingen we dus langs bij Casteelken in Rumbeke. We werden zeer vriendelijk ontvangen en héél goed geholpen! Dus bestelden we met een gerust hart het meubel! Excited!

Zo, nu hebben jullie een idee hoe onze stadstuin in het Sundae Huis wordt! Wil je het resultaat zien? Ons hier blijven volgen is de boodschap! :-)

Sfeervolle tuininrichting

woonverhaal Julie

Heb je nood aan meer inspiratie voor tuininrichting?

Lees dan ook eens onze blog hierover!

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Wooninspiratie