blogs seizoen 1.0

Wat een verandering: de vloeren liggen er!

Nu de keuken in het Sundae Huis er staat, is het alweer tijd om een grote verandering te delen. Onze Friend Floorify kwam namelijk langs om het hele huis te voorzien van vloeren. We zien onze plannen steeds meer realiteit worden, zo leuk! Kijken jullie mee naar het resultaat

Warme en speelse vloeren

Op ons verlanglijstje stond een speelse vloer én vloeren met een warme uitstraling die tegelijk ook zeer praktisch zijn, weet je nog? Hoe onze zoektocht naar deze vloeren ging en waarom we voor Floorify-vloeren kozen, kon je hier al lezen. We kozen dus voor een terrazzo look met de 'Verona'-tegel in de keuken en bijkeuken, badkamer, dressing en inkom. Deze zorgt alvast voor een frisse en speelse look én past perfect bij de groene keuken!

In de eetkamer naast de keuken ligt de vinyl plank 'Anago' in visgraat met houtstructuur. Hiermee creëren we een hele warme sfeer & een leuke overgang en contrast met de terrazzo look van de keuken. Ook boven in de slaapkamers en slaaphal kozen we voor een warme uitstraling. De 'Apple Crumble' is ook een vinyl plank met mooie houtstructuur. Een houtkleur die echt alle stijlen aan kan!

Vloeren maar! 

Alles opmeten vooraf was niet nodig -m.u.v. het aantal m2 per soort- aangezien de vloeren allemaal on spot gesneden worden zodat ze perfect passen in elk hoekje. Een controle om de droogte van de chape te controleren, was wel nodig. Maar aangezien wij kozen voor sneldrogende chape via Royaux, was alles snel in orde.
Zoals je op de video en foto's kan zien, werd eerst een vooral een ondervloer gelegd. Dit om te zorgen dat de vloer geplaatst kan worden op een egaal ondervlak. Daarnaast zorgt een ondervloer ook voor beter loopcomfort én is de vloer ook beter beschermd tegen impact. In de slaapkamers wordt de ondervloer geplaatst op de OSB.

De plaatsing zelf ging zeer vlot en er hing een goeie working-vibe! Het resultaat is ook helemaal wat we verwacht hadden. De vloeren zien er heel mooi uit en het speelse en warme effect dat we wilden creëren, is volgens ons zeker geslaagd!!! Een compleet eindresultaat tonen we jullie later!

Wist je dat...? 

  • ... Je een Floorify-vloer zeer gemakkelijk zélf kan plaatsen? Hoe je dit aanpakt, zie je hier
  • ... Floorify-vloeren kras-, stoot- en waterbestendig zijn? 
  • ... Ze ook stil & warm zijn? 
  • ... En zelfs gemakkelijk op een bestaande vloer te plaatsen zijn? 

Op Floorify vind je nog meer voordelen én heel wat handige tutorials! 

Next up

Nu de keuken geplaatst is en de vloeren gelegd werden, wordt het weer tijd voor de volgende stap: de badkamer plaatsen! Het resultaat hiervan kan je héél binnenkort bekijken hier, op onze blog. Stay tuned! 

Delen:

Reacties

Reactie plaatsen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Woonverhalen